Přejít na obsah

Deaumar Ensign Automatic

Doporučené příspěvky

Jsem neskutečně překvapený, že o této značce jsem zde nenašel žádnou zmínku. Zkusím to svým popisem (záměrně neuvádím recenzí) změnit. 

Na začátku všeho stál Tony Villa, který měl sen stvořit hodinky. Zkoušel to několikrát. Vytvořil prototyp hodinek Deaumar Ensign prototype a ucházel se dvakrát o přízeň investorů na Kickstarteru. Jo, na platformě, která podpoří plagiáty známých značek za pár doláčů, ale hodinky s myšlenkou dvakrát ne. Život ani globalizace nejsou fér. Každopádně jeho myšlenka přinést hodinkovým nadšencům kvalitně zpracované hodinky s řadou high-end prvků za cenu nepřesahující 500 USD žila dál a i bez investorů se dočkala realizace. A nutno říci, že s obměnami, které by na Kickstarteru určitě přivítali už v prvním kole.

Jsem opravdu překvapený, že se tady tato značka neobjevila. Možná je to proto, že její život byl tak krátký, že k nám ani pořádně nedorazila. Každopádně ve světě se o ní psalo, jako o značce, která má šanci doplnit prostor střední třídy potápek do které se cpe Steinhart, Ch. Ward a další. Prostě koupit co nejkvalitnější kousek za co nejlepší cenu, nepřesahující 15tis CZK. 

V modelu "prototype" byla původně korunka umístěna na čtyřce, luneta byla zatřená barvou bez plastických čísel a tah byl mizerně plechový. Se vzhledem seikoželvího pouzdra se až nebezpečně tento prototyp blížil nálepky kopie Seika. Toto místo ale bezpečně zaujala značka Deep Blue :-), takže tudy cesta nevedla.

Za cenu cca 335USD tedy Tony vydal "launch" edici v pěti barvách s následujícími modifikacemi:

1. Korunku posadil na pozici "3"

2. Tah upravil tak, že se jedná o opravdu poctivý kus oceli

3. Luneta je keramická a to opravdu keramická

S touto politikou se snažil oslovit zákazníky. Uspěl. Všech 300ks se rozprodalo. Bohužel byl Tony spíš víc nadšenec než byznysmen a tak to taky dopadlo, takže tato microbrand z Anglie vydržela na trhu opravdu pouze rok a Tony to zabalil. Každopádně za sebou nechal neskutečně krásné hodinky, kdy držitelem jednoho kousku jsem i já. Těžko se shání a mě se podařilo urvat jeden kousek, který má černou lunetu a oranžový ciferník.

Specifikace:

42mm bez korunky

Výška 14,2mm

Šířka řemenu 22mm

Luneta keramická

Sklo safírové s AR vrstvou

Luminiscence C3 Superluminova

Strojek Seiko NH36 s hackingem

Sunburst ciferník

Daydate

WR 200m

V balení je ještě oranžový Isofrane a potvrzení o testování přesnosti. Ty moje jsou +11s/day.

Nějaké fotky by Michal Wozniak:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Sborez
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsíci...

Wow teraz som na ne natrafil v tomto vlakne. Podla man su super. Kde si je sehnal ? Mozna bych mel zajem i ja :D

Už jsem je stačil prodat :-) Nedají se sehnat. Něco bylo na Ebayi, ale borec je nechce posílat do ČR :-( Pokud je chceš, musíš mít štěstí, nebo oslovit člena batoo. Pokud by je pouštěl aby na tebe myslel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...