Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přátelé, uvažuji o "military like" hodinkách. Líbí se mi dvoje vizuálně takřka identické hodinky (navíc za velmi příjemnou cenu) O&W. Jde o:

S kalibrem ETA 2824

S kalibrem AS 2063

Jen nevím, které z nich. ETA má sice hacking, na druhou stranu je trochu "provařená" AS není tak profláklý, na druhou stranu vteřinovka běží furt (dá se zachytit tlakem na korunku jako třeba u Poljotů?), kalibr se už nedělá (náhradní díly ?) a hlavně nevím, jak na tom je se spolehlivostí a přesností.

Poradíte někdo? Díky

Návštěvník Kamil
Odesláno

Jestli je máš na běžné nošení, vezmi ETA kalibr. Mám několikery hodinky s 2824, všechny jsou bez problémů, dají se vyladit na solidní přesnost a vydrží i nešetrné zacházení. S tím druhým kalibrem nemám zkušenost, ale O&W by asi nedávali něco nespolehlivého, i když se vyráběl v letech 69-78.

Odesláno
Jestli je chceš pravidleně nosit tak Etu 2824. Já bych Etu nebral... :)

No, nosit je chci. Otázka je jak moc, až začnou přibývat další kousky.

Jestli tomu rozumím, ty bys Etu nebral, protože bys ty hodinky nenosil? Možná jsem jen netvrdlý a nebo unavený.... :bangin:

Jinak díky

Odesláno (upraveno)
No, nosit je chci. Otázka je jak moc, až začnou přibývat další kousky.

Jestli tomu rozumím, ty bys Etu nebral, protože bys ty hodinky nenosil? Možná jsem jen netvrdlý a nebo unavený.... :bangin:

Jinak díky

Mno, já bych raději trochu exotiky, Eta obzvlášť typ 2824 je skoro ve všem, takže jako správnej pankáč sem proti :D

Ale vážně, prostě bych raději volil hodinky které jsou něčím zajímavé, a mít tam něco jiného než Eta je zrovna u těchto Ollechů v mých očích to cenější. Mám pocit, že tenhle typ Ety z cal. As 2063 i vychází ( ale to vařím z vody). Rozumový základ už tak jednoznačně nemluví, Eta je odzkoušená, vyladěná, servisovatelná a možná i precizněji vyrobená. Poslední pro u mě je zelný nádech potisku ciferníku a ruček, ovšem to je otázka osobního vkusu.

Ještě Edit: Rozhodně to nejsou jediné tvoje nové hodinky, takže se životností problém nebude :D

Upraveno uživatelem B.F.G.
Odesláno
Mno, já bych raději trochu exotiky, Eta obzvlášť typ 2824 je skoro ve všem, takže jako správnej pankáč sem proti :D

Právě to si říkám taky. Proč to nemít trochu jiné než všichni (ono to stejně bude trochu schované pod dýnkem, že...). To jsem měl na mysli tou "provařeností" ETY. Proto jsem se ptal na ten kalibr, jestli někdo něco neví. Trochu mne mrzí nepřítomnost hackingu, ale buď to půjde přibrzdit korunkou jako poljoty nebo se s tím naučím žít...

Odesláno (upraveno)

Tak to vypadá že chtít můžu kde co ale:

Chronomaster UK má sice v nabídce oboje, ale ty s AS2063 vyprodané a nebudou, s ETA vyprodané a budou za cca 2 měsíce

Gnomonwatches má sice v nabídce oba druhy, ale na mail zatím nereagovali a on-line komunikaci mají momentálně off-line

RTL watches mají AS2063 vyprodaný (ale cena byla luxusní - pod 100 GBP), s ETA je mají v nabícde (ve dvou provedench ciferníku). Ještě jsem jim ale nepsal.

Jinde jsem na prodej O&W nenarazil. Tedy důvěryhodný prodej.

Takže to vypadá, že i když bych chtěl AS, tak možná budu rád za ETA. :crying_anim:

Upraveno uživatelem Hugo14
Odesláno (upraveno)

Při pátrání jsem ještě narazil na tyhle na obrázku. Mají mít NOS druhoválečný kalibr Arogno. Sice nejsou tak moc "military look" , ale dost se mi líbí. jen mi přijde, že minutová ručička je dost krátká. Co vy na to?

post-2426-1201696232.jpeg

Upraveno uživatelem Hugo14
Odesláno

Tak to samozřejmě skončilo pitomě. Napsal jsem do Gnomon Watches, jestli mají tu verzi s AS skladem. Dlouho neodpovídali. Tak jsem psal k RLT watches, ti měli AS vyprodán (trvale), ale ETA skladem. Tak jsem je objednal. Asi půl hodiny poté, co mi přišlo od RLT potvrzení o odeslání hodinek mi přišel mail od Gnomon, že ty AS mají skladem :frusty: Takže se těším na hodinky s ETou...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...