Hugo14 Odesláno 28. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2008 Přátelé, uvažuji o "military like" hodinkách. Líbí se mi dvoje vizuálně takřka identické hodinky (navíc za velmi příjemnou cenu) O&W. Jde o: S kalibrem ETA 2824 S kalibrem AS 2063 Jen nevím, které z nich. ETA má sice hacking, na druhou stranu je trochu "provařená" AS není tak profláklý, na druhou stranu vteřinovka běží furt (dá se zachytit tlakem na korunku jako třeba u Poljotů?), kalibr se už nedělá (náhradní díly ?) a hlavně nevím, jak na tom je se spolehlivostí a přesností. Poradíte někdo? Díky
zungar Odesláno 28. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2008 Ahoj, já osobně bych bral ty s Etou, myslím, že je to modernější a do budoucna i lepší volba, ale to věc názoru a citu.
Návštěvník Kamil Odesláno 28. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2008 Jestli je máš na běžné nošení, vezmi ETA kalibr. Mám několikery hodinky s 2824, všechny jsou bez problémů, dají se vyladit na solidní přesnost a vydrží i nešetrné zacházení. S tím druhým kalibrem nemám zkušenost, ale O&W by asi nedávali něco nespolehlivého, i když se vyráběl v letech 69-78.
B.F.G. Odesláno 28. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2008 Jestli je chceš pravidleně nosit tak Etu 2824. Já bych Etu nebral...
Hugo14 Odesláno 28. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2008 Jestli je chceš pravidleně nosit tak Etu 2824. Já bych Etu nebral... No, nosit je chci. Otázka je jak moc, až začnou přibývat další kousky. Jestli tomu rozumím, ty bys Etu nebral, protože bys ty hodinky nenosil? Možná jsem jen netvrdlý a nebo unavený.... Jinak díky
B.F.G. Odesláno 28. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2008 (upraveno) No, nosit je chci. Otázka je jak moc, až začnou přibývat další kousky. Jestli tomu rozumím, ty bys Etu nebral, protože bys ty hodinky nenosil? Možná jsem jen netvrdlý a nebo unavený.... Jinak díky Mno, já bych raději trochu exotiky, Eta obzvlášť typ 2824 je skoro ve všem, takže jako správnej pankáč sem proti Ale vážně, prostě bych raději volil hodinky které jsou něčím zajímavé, a mít tam něco jiného než Eta je zrovna u těchto Ollechů v mých očích to cenější. Mám pocit, že tenhle typ Ety z cal. As 2063 i vychází ( ale to vařím z vody). Rozumový základ už tak jednoznačně nemluví, Eta je odzkoušená, vyladěná, servisovatelná a možná i precizněji vyrobená. Poslední pro u mě je zelný nádech potisku ciferníku a ruček, ovšem to je otázka osobního vkusu. Ještě Edit: Rozhodně to nejsou jediné tvoje nové hodinky, takže se životností problém nebude Upraveno 28. ledna 2008 uživatelem B.F.G.
Hugo14 Odesláno 28. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2008 Mno, já bych raději trochu exotiky, Eta obzvlášť typ 2824 je skoro ve všem, takže jako správnej pankáč sem proti Právě to si říkám taky. Proč to nemít trochu jiné než všichni (ono to stejně bude trochu schované pod dýnkem, že...). To jsem měl na mysli tou "provařeností" ETY. Proto jsem se ptal na ten kalibr, jestli někdo něco neví. Trochu mne mrzí nepřítomnost hackingu, ale buď to půjde přibrzdit korunkou jako poljoty nebo se s tím naučím žít...
Hugo14 Odesláno 30. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 (upraveno) Tak to vypadá že chtít můžu kde co ale: Chronomaster UK má sice v nabídce oboje, ale ty s AS2063 vyprodané a nebudou, s ETA vyprodané a budou za cca 2 měsíce Gnomonwatches má sice v nabídce oba druhy, ale na mail zatím nereagovali a on-line komunikaci mají momentálně off-line RTL watches mají AS2063 vyprodaný (ale cena byla luxusní - pod 100 GBP), s ETA je mají v nabícde (ve dvou provedench ciferníku). Ještě jsem jim ale nepsal. Jinde jsem na prodej O&W nenarazil. Tedy důvěryhodný prodej. Takže to vypadá, že i když bych chtěl AS, tak možná budu rád za ETA. Upraveno 30. ledna 2008 uživatelem Hugo14
Hugo14 Odesláno 30. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 (upraveno) Při pátrání jsem ještě narazil na tyhle na obrázku. Mají mít NOS druhoválečný kalibr Arogno. Sice nejsou tak moc "military look" , ale dost se mi líbí. jen mi přijde, že minutová ručička je dost krátká. Co vy na to? Upraveno 30. ledna 2008 uživatelem Hugo14
B.F.G. Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Ručky jsou hrozné obě, nejen že je minutová krátká, hodinová se k těmto hodinkám vůbec nehodí.
Hugo14 Odesláno 3. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2008 Tak to samozřejmě skončilo pitomě. Napsal jsem do Gnomon Watches, jestli mají tu verzi s AS skladem. Dlouho neodpovídali. Tak jsem psal k RLT watches, ti měli AS vyprodán (trvale), ale ETA skladem. Tak jsem je objednal. Asi půl hodiny poté, co mi přišlo od RLT potvrzení o odeslání hodinek mi přišel mail od Gnomon, že ty AS mají skladem Takže se těším na hodinky s ETou...
B.F.G. Odesláno 3. února 2008 Nahlásit Odesláno 3. února 2008 Tak už to v životě bývá. Nejde ten nákup ještě zrušit?
Hugo14 Odesláno 4. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2008 Nic se vracet nebude. Dneska dorazily a líbí se mi. Večer je vyfotím a dám do přísrůstků...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se