Adamoo Odesláno 6. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2017 Tak tu je moja recenzia na kukačky Balaur od microbrandu Aevig. Púzdro:Priemer 42 mm, lug to lug 49mm, hrúbka 13.5 mm, WR 300 m, safír, vnútorná AR.Veľkosť 42mm je pre mňa akurát. Nožky sa zvažujú dole takže pekne kopírujú tvar zápästia. Spodná korunka je klasická, vrchná korunka slúži na ovládanie vnútornej otočnej lunety. Vrchná korunka nie je šróbovacia, pri bežnom nosení to vôbec neprekáža a vnútorná luneta sa len veľmi málo kedy posunie. Povrchová úprava púzdra je na vysokej úrovni. Väčšina povrchu je brúsená. Brúsenie je veľmi pekné jednotné nie hlboké. Po bokoch púzdra sa tiahne leštená línia. Hodinkám tak pridáva trošku elegantný šmrnc a pridáva na dramatičnosti púzdra. Leštené línie púzdra pekne ladia s leštenými líniami na ťahu. Safír je klenutý z oboch strán. Klenutie je nenápadné, avšak ak sa na hodinky pozerám z extrémneho uhla, je klenutie pekne vidieť, a lepšie tak vidieť na ciferník pri pohľade z boku. Safír je oproti púzdru jemne vystúpený. Púzdro/ vonkajšia luneta sa na vrchu smerom k safíru zužuje, a končí sa tenkou líniou, ktorá pekne chytá odlesky, vizuálne oddeľuje púzdro od safíru. Z chodu korunky ide veľmi dobrý pocit. Chod je plynulý bez zádrhelov, nemám jej čo vytknúť. Ťah : Ťah je jedna z mojich najobľúbenejších častí hodiniek. Stredný dielik je vystúpený. Po bokoch tohto vystúpeného dieliku sú leštené hrany. Tieto hrany pridávajú na dramatičnosti a vizuálne výraznejšie oddeľujú stredný dielik. Spona je pomerne veľká, má mikronastavenie, ktoré je veľmi praktické a dennodenne ho používam. Hrany spony sú dosť ostré čo môže byť nevýhoda, pretože ľahko zanechajú škrabance na iných povrchoch. Na ťahu pôsobia elegantne a kľudne by sa dali použiť ako oblekovky, pod košeľu sa určite zmestia. Ciferník :Najvýraznejším prvkom ciferníku je vnútorná otočná luneta. Na rozdiel od ciferníku je čierna. Hodinové indexy sú biele s luminovou, minutové indexy sú oranžovej farby a bez luminovi. Vnútorná luneta má dve hrany, na jednej sú hodinové indexy, táto hrana sa potom láme strmšie smerom k ciferníku a na strmšej hrane sú indexy minutové. Veľmi pekne sa nato pozerá pri pohľade z boku. Samotný ciferník je modrý. Modrá je pekne namiešaná, na priamom slnku pripomína tyrkysovú, pri slabšom svetle skôr námornícku modrú, inokedy zas pripomína zelenú. To, že farba ciferníku subjektívne mení farbu pri rôznych svetelných podmienkach sa mi veľmi páči a pridáva to k tomu aby človeka hodinky za krátky čas neomrzeli. Hodinové indexy sú vystúpené a majú strieborný rámik a lumi. Minutové indexy sú paličky siahajúce do polky hodinových indexov a bez lumi. Ručičky sú leštené, v prvej tretine skeletizované. Majú veľmi pekný tvar vystupujúci smerom k stredu. Takže sa skladajú z dvoch hrán, ktoré pekne odrážajú svetlo. Na sekudnovej ručičke je oranžová lumi, na zbytku ciferníku je BGW9. Lumi je dostatočná, no oproti C3 samozrejme slabšia. Názov Aevig je umiestnený pod Logom. Osobne by som logo spravil trošku menšie oproti nápisu Aevig. Nápis Aevig by som spravil širší, pridalo by to na symetrii. V dolnej časti ciferníku je názov modelu Balaur a pod ním oranžový nápis automatic. Farebná kombinácia ciferníku čiže prevažne modrá, čierna vnútorná luneta, a veľmi jemné oranžové detaily spolu veľmi dobre pôsobia. Strojček :Strojovňa je ETA ? 2824 ? 2, ide spoľahlivo +5 sekúnd denne. Kukám na ne denno denne a stále ich rád nosím, skúšam rôzne remienky, momentálne sú na kaučuku. Najviac sa mi na nich asi páčia ručičky, ktoré neustále hádžu rôzne odlesky, krásne sa na nich láme svetlo. Dúfam, že recenzia je čitateľná a prajem pekný deň
nividic Odesláno 6. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2017 Díky za hezkou recenzi a za supr fotky. Nazivo to musi byt nadherny lestenky, a v jejich estetice je neco, co se libi architektum / dyzajnerum, aspon soude podle fotek na IG Ten detail s lehce vypouklym safirem se mi libi moc, podobne jako zelenomodrocernooranzova barevna kombinace.
luka Odesláno 16. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2017 Krásné hodinky, harmonicky vše pěkně ladí dohromady.Fotky moc povedené a recenze také.Na kůži skvělé.
Left4deth Odesláno 16. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2017 Krásný hodinky a bezva recenze. To dýnko je úžasný.
luka Odesláno 17. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2017 No a hodinky na Iphonu- nedělá to neplechu stran magnetizace? Někdo na fóru s tím měl problém...
OndraPod Odesláno 17. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2017 Nadherny kousek a moc hezke fotky Po dlouhe dobe hodinky, ktere mne opravdu zaujaly, gratlace!
Adamoo Odesláno 18. srpna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2017 V 16. 8. 2017 v 14:43, luka napsal: Krásné hodinky, harmonicky vše pěkně ladí dohromady.Fotky moc povedené a recenze také.Na kůži skvělé. V 16. 8. 2017 v 15:09, Left4deth napsal: Krásný hodinky a bezva recenze. To dýnko je úžasný.Ďakujem, som rád, že recenzia je čitateľná. V 17. 8. 2017 v 7:57, luka napsal: No a hodinky na Iphonu- nedělá to neplechu stran magnetizace? Někdo na fóru s tím měl problém... Neviem ako to funguje prakticky, či aj Iphone môže zmagnetizovať. Tých vecí čo môžu hodinky zmagnetizovať je určite viacej. Ideálne je asi raz za rok zájsť do hodinárstva a nechať od - magnetizovať. Zatiaľ robia do plusu pár sekúnd denne, takže to neriešim. Určite je ale dobré dať si nato pozor. V 17. 8. 2017 v 16:23, OndraPod napsal: Nadherny kousek a moc hezke fotky Po dlouhe dobe hodinky, ktere mne opravdu zaujaly, gratlace! Ďakujem. Pridávam ešte jeden wrist shot
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se