Přejít na obsah

Kdo všechno má pilotky Steinhart???

leonid

Doporučené příspěvky

To tessok: SUPER: Parádní. Malý dotaz - jsou luminiscenční i indexy "uvnitř" ciferníku, t.j. hodinová kružnice? A pakliže ano, je to ve stejné intenzitě?

To New X Bob : zkusim to nafotit a dam sem fotku, snad to zvladne muj starsi fotacek;-) ted jsem mimo tak az po vikendu.

Upraveno uživatelem tessok
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To tessok: SUPER: Parádní. Malý dotaz - jsou luminiscenční i indexy "uvnitř" ciferníku, t.j. hodinová kružnice? A pakliže ano, je to ve stejné intenzitě?

Tak jsem se pokusil o "fotografii" no tade nic moc, ale v realu to samozřejmě vypadá mnohem ostřeji . Hodinová kružnice svítí pouze v bodech a intenzita bych řekl je stejná jako ostatní svítící prvky ciferníku. nejvíc svítí ručičky což je i z této fotky patrné.

post-4805-1234644800.jpg

Upraveno uživatelem tessok
Odkaz ke komentáři

Děkuju za fotku. Moc pěkné hodinky a v noci paráda.

Jestli bude nějaké malé chronosetkání v Praze, třeba Smíchov a podobně (jak zmiňoval Kamil), a bude šance, rád bych je viděl na živo ;)

Určitě rád přijdu . Jakmile se dohodne sraz tak tam dorazím a Smichov je pro mne naprosto ideální . Mám to jen přes vodu :-)

Odkaz ke komentáři

Sednou Ti...

Vidim, ze skupina stastnych pilotu se utesene rozrusta ... jak to vypada taky jsem zatouzil po kouzlu Nav B-Uhr. Dovolim si mit nekolik strucnych dotazu na dlouhodobejsi uzivatele, protoze hodinky s rucnim natahem jsem jeste nemel. Jake ma Unitas odchylky a jak se vyvyji? Maji spis tendenci se predbihat nebo opozdovat? Nekdo tu rikal, ze se mu spis zpozduji. Fortisy B-42 Marinemaster (mel by nekdo zajem?) s Etou se mi po koupi predbihaly o 11s a pozdeji se ustalily na predbihani o 4-5s, cemuz bych daval prednost. Jak Steinharty natahujete? Kolik je max. pocet, jak moc si je znicim, kdyz to prezenu? Diky za relevantni info, protoze o nich vazne uvazuji.

Odkaz ke komentáři

Sednou Ti...

Ahoj Gorgi, tak jsem si tak pročítal toto vlákno, čímž jsem tak nějak doplňoval své znalosti a představy o mechanických pilotkách, které by mi mohly pomoci vyplnit určitý prázdný prostor v mém stávajícím souboru několika, ne mnoha, hodinek, přitom jsem od ruských Aviatorů přešel přes Archimede až ke Steinhart Nav B-Uhr a to variantě "pink gold", protože mám tuhle barvu rád a už jsem se prostě prakticky rozhodl, že bych "do toho šel", oficiálně jsem se už předběžně v Chronoshopu předobjednal, protože mám ale momentálně moc smutné období v rodině, tak jsem v dalších aktivitách okolo hodinek tak nějak malátný, pořád si říkám, že je to takové nějaké nepařičné v těchto dnech myslet na něco takového, zase na druhou stranu mi to trochu pomáhá myslet na něco jiného, těžko se to vysvětluje, prostě jsem se v myšlenkách o hodinkách Steinhart se asi mimoděk pokusil uniknout smutným věcem (vím dobře, že se to nedá, ale tak nějak to se mnou teď asi bude) a jen jsem se Tě prostě chtěl zeptat, jak jsi spokojený s průměrem 47, který je, jak jsem se pak dočetl průměrem bez korunky, přičemž v reálu jsou vlastně oba průměry (délka, šířka) přes pět centimetrů - což mě trochu přivádí k obavám, jestli při své výšce 178 cm a neodpovídající hmotnosti (ve směru ukazatele na váze k vyšším hodnotám, zase ale ne těm extrémně vysokým, takže se mi to víceméně daří kamuflovat výmluvou (i pro mne osobně), že máme těžší kosti (to je ale nejapnost, když to vidím napsané .. smajlíka sem teď ale dávat nebudu, to už by bylo skutečně v tuto chvíli nevhodné), a průměrem zápěstí 19 cm, nebudu s těmito hodinkami vypadat jak kocour v botách, co říkáš?

To byla ale dlouhá věta, Ty mi ale určitě rozumíš, jak jsem Tě tak již z Tvých příspěvků tady na fóru poznal.

Momentálně mám na ruce Tissoty PR50 s průměrem 37 mm, stejný rozměr, možná menší, mají ty mé renovované Glashutte v obou případech, okolo 44 jsou ty quarzové Victorinoxy a Hanowy, u kterých jsem si říkal, že jejich velikosti jsou asi pro mne maximum. Jak ale teď vyřešit ten problém, když se mi zalíbila výše uvedená varianta Steinhartů, u kterých ale velikost 44 není podle všeho, co jsem se zatím dopídíl jak na webu Chronoshopu, tak na německém webu výrobce, dostupná.

Svěřil jsem se tedy, a to jak Tobě, tak i všem kolegům a kolegyním tady na Chronomagu, zase si říkám, že dělám něco, co je tak nějak nepatřičné v tuto chvíli, jako bych zlehčoval, co mě potkalo, posílat Ti ale osobní zprávu, na to zase můj dotaz tak osobní není, prostě teď kliknu na tlačítko "odpovědět" a bude to. Díky za pochopení a hlavně za Tvůj názor a zkušenosti. Pepa (Apep)

Edit: Doplněna fotografie

post-3657-1234960648.jpg

Upraveno uživatelem Apep
Odkaz ke komentáři

Apepe,

ač dotaz je směřován (zřejmě?) přímo na Gorga, můžu ti jen upřesnit, že rozměr 47 mm "Štajnů" na zápěstí, které má 19 cm, bude vypadat asi jako obrázek od Tessoka, který na zápěstí vyfotil Stein.47 automatic. Já mám nav B-uhr 47 a mám zápěstí 18 až 18.5 cm a vypadá to úplně stejně. Navíc je tento rozměr hodně návykový.

Bob

Odkaz ke komentáři

Apepe,

ač dotaz je směřován (zřejmě?) přímo na Gorga, můžu ti jen upřesnit, že rozměr 47 mm "Štajnů" na zápěstí, které má 19 cm, bude vypadat asi jako obrázek od Tessoka, který na zápěstí vyfotil Stein.47 automatic. Já mám nav B-uhr 47 a mám zápěstí 18 až 18.5 cm a vypadá to úplně stejně. Navíc je tento rozměr hodně návykový.

Bob

Ahoj Bobe, to jsem tam chtěl ještě zeditovat, že samozřejmě vítám i všechny další názory a komentáře od ostatních členů fóra, ale nějak jsem na to zapomněl. A co hmotnost takových skutečně solidních strojů, patnáct deka minimálně, odhaduju to správně? Díky, Apep

Odkaz ke komentáři

Hmotnost? No já nevím, nevnímám to. Fakt. Přijdou mi lehčí, než sportovní masivní ocelové hodinky, co jsem předtím měl v quartzu na motorku. Resp. když je poprvé bereš do ruky, překvapí tě, že to není nijak strašné. 15 dkg bych řekl, že ne. Ač jsou na výšku tolik, kolik jsou, je dost "místa" mezi ciferníkem a sklíčkem a i vespod, mezi průhledem a Unitasem. Ale proporčně to sedí na pohled, jen ty hodinkou nejsou masa materiálu, proto reálně to není těžítko na ruce.

Pink gold bych rád viděl naživo. Mám pocit, že to bude jakoby srážet ten prvotně provokativně brutální dojem z velikosti a bude to působit uhlazeněji (neberu to jako negativum ale ani jako kompliment)

Odkaz ke komentáři

Hmotnost? No já nevím, nevnímám to. Fakt. Přijdou mi lehčí, než sportovní masivní ocelové hodinky, co jsem předtím měl v quartzu na motorku. Resp. když je poprvé bereš do ruky, překvapí tě, že to není nijak strašné. 15 dkg bych řekl, že ne. Ač jsou na výšku tolik, kolik jsou, je dost "místa" mezi ciferníkem a sklíčkem a i vespod, mezi průhledem a Unitasem. Ale proporčně to sedí na pohled, jen ty hodinkou nejsou masa materiálu, proto reálně to není těžítko na ruce.

Pink gold bych rád viděl naživo. Mám pocit, že to bude jakoby srážet ten prvotně provokativně brutální dojem z velikosti a bude to působit uhlazeněji (neberu to jako negativum ale ani jako kompliment)

To víš, že bych si je taky napřed prohlédl naživo, v tomhle směru právě obdivuju Gorga, jak do toho odvážně šel a naživo je viděl až když je vybaloval z krabice po jejich doručení, popisoval to všechno tak poutavě, že jsem sám na chvíli zaváhal, jestli je prostě nemám rovnou objednat a dál po tom či onom nepátrat. Ta poznámka o srážení prvotně provokativně brutálního dojmu z velikosti atd. se mi líbila a i když to jak říkáš, tak nebylo myšleno, to jako kompliment mému výběru barvy i těm hodinkám samotným beru, mně se ty hodinky takhle uhlazenější, nicméně pořád ještě asi zdravě provokující, líbí.

Odkaz ke komentáři

Cha! Ja si je taky objednal a pred tim nikdy nevidel, ani nedrzel v ruce, znal jsem je jen z obrazku!!! A spokojenost! Kamarad si zaroven se mnou objednal ti Marinetimer, taky jen dle fotky. A taky spokojen. Jo jo, ty hodinky maj koule,jak nekdo psal ;-)

Já se v podstatě nerozhoduju, to už se stalo. Jen jsem si chtěl trochu popovídat, takže díky a zatím! Pak se podělím o dojmy!

Odkaz ke komentáři

Steinhart Nav B-Uhr a to variantě "pink gold", protože mám tuhle barvu rád a už jsem se prostě prakticky rozhodl, že bych "do toho šel....

JJ, bohuzel smutny udalosti jsou se zivotem jedna ruka, nikomu z nas se nevyhybaj a jenom cas je linej lekar...

Tak bud pevnej v nohach, protoze dokud stojime na vlastnich, ma sakra cenu pobejt na tehle zemske navsteve, sakrble.... :cheers:

K otazce....

Musim rict, ze si me timhle dotazem zamestnal vic, nez si myslis, sakrble... :thumbsup_anim:

Co se tyce velikosti hodinek, vubec bych si nedelal hlavu...Pokud mas zapesti 19cm a plnostihlou postavu, 178 cm vyska...rozhodne jako kocour v botach vypadat nebudes...tohle bych hned na uvod pustil z hlavy... :cigar:

Bude to pusobit jako poradny hodinky k poradnymu chlapovi...na ruku Ti sednou, ze tomu druhej den nebudes verit jak moc a bude alespon videt, ze mas skutecne pilotky a ne nejakou hracku, ktera se to boji priznat, pusobi ustrasenym dojmem evokujici styd za svuj puvod.

....to vse Ti u 47mm nehrozi... :thumbsup_anim:

Varianta 44 je u pilotek kompromis...zejmena urcena pro ty, kteri nemaj tak peknou postavu jako my... :thumbsup_anim:

Co se vahy hodinek tyce...o proti seiko monster na tahu s prumerem 42 jsou tyhle 47 jako pericko....takze vaha Te urcite neomezi...za to dam ruku na spalek... :smile_anim: :axehead:

S cim si mi ale zamotal hlavu je ta barva...mam sni osobne trosku problem...

...tim vetsi, ze barva je otazkou pouze vkusu...

Pilotky byly a mely by byt ocelove...

Tady jde o to, jestli preferujes stribro, bile zlato nebo zlato jako doplnky...retizky na krk ci prsteny aj.

pokud preferujes stribro, je pink gold krokem vedle....stal by se z Tebe razem bicolor... :thumbsup_anim:

Pokud zlato, je to jine kafe...

Budou to dle meho skromneho nazoru nevsedni pilotky bez agrese, kterou ocel trochu evokuje....

....tahle barva je uhlazena, skoro oblekova, ale zase do obleku tenhle prumer je trosku obtiznejsi...

....i kdyz mnozi pilotky k obleku nosi, ja volim radeji mensi prumer a do obleku klasicke oblekovky....

PVD uprava bude nachylnejsi na opotrebeni, nez surova ocel...pokud s nema nekde trisknes, muze to byt videt...

pokud se k hodinkam chovas pekne, setris je, myslim, ze je to v pohode...

Mno jak to uzavrit...

Velikost a vaha hodinek se domnivam neni predmetem zkoumani, tady je jasno... :thumbsup_anim:

Co se barvy tyce, zvolil bych takovou, ktera mi ladi k doplnkum a vice mne oslovuje...

S temahle pilotkama a timhle kalibrem se chyba udelat neda...budou slapat jak svycary...

Rozhodnuti je na Tobe...ja se jen tesim na fotky hodne spokojenyho parchanta :thumbsup_anim:

....good luck...

Odkaz ke komentáři

Preferuju zlato, stříbrnýho nemám nic a zlato hlavně proto, že jsem se nedávno, v roce 2006 :-), oženil a ten prstýnek je tak pěkně zlatý, že se mi nechce na tý ruce to plácat dohromady, nic jinýho, než ten prstýnek a hodinky nenosím, na šperky vysazenej nejsem, s výjimkou spony (samozřejmě pozlacené), kterou si občas, když mám oblek, musím ke kravatě vzít, aby za mnou nevlála.

Takže díky, v tomhle tedy máme jasno a všechno další se už vyřeší v pohodě, shrnu to tedy tak, že když pilotky, tak větší (přičemž plnoštíhlá postava je v tomto případě vyjímečně výhodou :-) a když značku, tak Steinhart, mimo jiné i kvůli typu strojku uvnitř, i když ještě před nedávnem jsem málem koupil od Falkona Aviatory ... Takže mně se nejspíš líbí všechno a hned bych to chtěl i mít, v tomto případě ale asi už mám jasno, budu mít klasiku a bude to.Jen se bojím, že pak nebudu chtít nosit ty menší kousky, co se mi zatím podařilo nashromáždit. Ale zase na druhou stranu, určitě se budu umět přemluvit. Dneska už to objednat nestihnu, ale v příštím týdnu to asi rozjedu. Přeju Ti Gorgi příjemný víkend a brzo se tu znovu objevím s nějakou tou fotkou .. Loučím se zatím slovy klasika "Ledy se hnuly, páni porotci" :-)

Upraveno uživatelem Apep
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...