Jump to content

Recommended Posts

Posted

Přátelé,

rok 2025 se pomalu chýlí ke svému konci. Jakkoli většina z nás již plní své diáře poznámkami s daty roku 2026, mám za to, že ohlédnutí se za rokem již takřka uplynulým, by nebylo na škodu.

V krátké bilanci musím začít připomenutím významného výročí našeho webu. Letos tomu bylo 20 let, co Chronomag vznikl. Jakkoli je to již trochu brontosaurus, pořád se může pyšnit titulem největší, nejnavštěvovanější a informačně nejhodnotnější hodinkový web v ČR. Co jej v budoucnu čeká není zase až tak ve hvězdách, ale spíše v mé hlavě, a rád Vás o tom brzy zpravím.

U příležitosti našeho výročí vznikla limitka, o niž projevilo zájem takřka 50 členů. Čímž jsem nad @Baker vyhrál pivo, ale hlavně: limitka se stala co do počtu nejvýraznějším hodinářským počinem naší komunity. Mám z toho upřímnou radost, a doufám, že majitelům hodinky slouží bez závad, a dělají jim jen radost. Konec konců, na stole mi ještě nepřistála žádná reklamace 🙂

Pro samou chválu limitky ale rozhodně nechci zapomenout na úžasný počin Jirky, našeho člena s nickem @Czechgun. Jeho hodinky PROVOKE jsou pro mne, a doufám, že i pro vás, osvěžujícím vánkem na jinak poněkud příliš klidném českém hodinářském nebi.

I v roce 2025 jsem ponechal Chronomag běžet na bázi dobrovolného příspěvku. Děkuji, za podporu, kterou jste za předchozí rok (tedy 2024), v prvé polovině letošního roku vyjádřili. Je potěšitelné, že i v roce, který nebyl zrovna naplněn dobrou náladou ve společnosti, se podařila shromáždit částka, která nejen pokryla běžný provoz, ale ještě znamenala mírnou rezervu pro krytí narůstajících, potažmo neočekávaných výdajů, spojených například s tím, jak roste virtuální prostor, který Chronomag zabírá,a také s tím, že nás na přelomu léta a podzimu opakovaně napadla banda hackerů skrze ddos. Jako specifické poděkování si dovolím jednoho z vás, kteří jste na provoz Chronomagu přispěli, vylosovat s tím, že výherce obdrží ,doufám, zajímavý dárek. O tom ale konkrétně již v jiném vlákně, které spatří světlo světa koncem tohoto týdne.

I v roce 2025 jste se v rámci naší komunity zúčastnili několika dobročinných sbírek, které, doufám, přinesly dostatek finančních prostředků těm, kteří jsou jich potřební.

Díky píli a pracovnímu nasazení pořád ještě relativně nového moderátorského týmu se podařilo otevřít merch Chronomagu, který bude počátkem příštího roku rozšířen o další produkty. Nechte se překvapit.

Pokud již píši o práci moderátorů, nemohu nezmínit každoroční kalendář, který si letos našel okolo 200 zájemců. Pro mne je tento ročník mimořádně cenný v tom, že jsme se vrátili k tradici, a kalendář je tvořen pestrou směsicí snímků, jimiž přispělo několik desítek z vás. Za mne je to úplně skvělý počin hodný naší komunity.

Nechci však jen bilancovat. Na základě mých porad s moderátory již nyní v hrubých obrysech existuje plán činnosti 🙂 na rok 2026 založený na osobním setkávání se členů u příležitosti akcí konaných v rámci Chronomagu. O tento plán a další s ním spojené podrobnosti se s vámi podělím ještě v čase předvánočním.

Přátelé, děkuji moderátorům, děkuji vám členům, děkujim i náhodným příchozím do našeho prostoru, a přeji všem, ať se vám daří.

Nyní již, prosím, diskutujte.

roBERT

• Like 58
  • Thanks 23
  • Upvote 5
Posted

Co tu už nadiskutujem...za seba VELKE DAKUJEM, ze dokážete venovať svoje ludske zdroje (čas, emócie,mentálnu energiu  ...) údržbe a okraslovaniu tohto virtuálneho miesta.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Upvote 2
Posted

Díky, vím, kolik to obnáší práce, která není vidět 👍

Zároveň (nejen) do nového roku přeji vše dobré a co nejméně joudů, kteří vše berou jako samozřejmost.

Jirka

• Thanks 1
  • Upvote 1
Posted

Zdař buh!

Ste tu fšeci fajna banda jak cyp! Jasne, že sem tam aji jakysik pajtaš vyryva, ale moderatoři ho jebnu po pyščisku a je klid, no ni? Hromada z vas to tu technicky aji lidsky tahne jak Stachanov s Misku dokupy a tak vam za to dik jak sfiňa! Hlavni štajger "roBert" z nas asi občas miva chujove stavy jak kojenec po borovičce, ale zatim drži! Tož diky, Berte, za fšecko, bo bez Tebe bysme byli v řiti jak haviř bez kilofa. 

Synci! Věřim, že uplynuly rok byl lepši než měl byt a přišti ať je lepši než bude!

Xeno.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Haha 8
  • Upvote 1
Posted

Díky RoBerte, 

Chronomag sjíždím denně, je to moje radost. 

Děkuju (a až budeš v Plzni, tak dej vědět, rád tě pozvu na jedno pětipivo ... )

Cuba

• Like 2
  • Thanks 2
Posted (edited)

Díky RoBerte, 
Mám to tu moc rád, vybudoval jsem si díky CHRONOMAGu neutuchající a neukojitelnou závislost na hodinkách a poznal jsem díky tomuto báječnému fóru spoustu skvělých lidí.
Jako konzervativní osoba se přimlouvám za mírný pokrok v mezích zákona. 

Edited by Vit
  • Thanks 2
  • Upvote 1
Posted

Můj dík patří nejen Bertovi, ale i moderátorské skupině - DIK.

Jen si občas říkám, co bych bez téhle skupiny měl asi za koníčka, co bych nosil na ruce a kolik měl peněz 🤣🤣

• Thanks 2
  • Haha 2
  • Upvote 1
Posted

Chtěl bych poděkovat CEO RoBertovi i celému managementu za  výbornou práci, která kultivuje a

konstruktivně pozvedává úroveň českého internetu a jeho uživatelů. 

Hodně se mi líbí scrolovat stránky a pozorovat to "zrání" napříč časem👍 

• Thanks 1
Posted

RoBerte, Chronomag je moje todlecto…..to….ta….. no dyg víž ! Díky moc za to ! 😁✌️👍🥳🙏🤪😎😀🍀 jen tag dál !!!! Hálelujááá !!! 

• Like 1
Posted

Děkuji Bertovi, moderátorům a vám všem, kolegové! ...Přeji vše dobré v roce 2026!

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Berte, moderátori, ďakujem, že ste, a že robíte tento svet príjemnejším miestom k životu! 🙂

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Za mna jedno velke dakujem! Uz sme sa tu niekolkokrat presvedcili, ze tato komunita ma zmysel! Uprimne vsetkym zelam predovsetkym vela zdravia!!!

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Posted

I já děkuji RoBertovi a týmu moderátorů za skvělou práci a příležitost se tady setkávat 😎. Tohle je moje jediná sociální síť a rád jsem chodím relaxovat, komunikovat, vzdělávat se. Těším se na rok 2026 s Vámi všemi kolegy. 

• Thanks 1
  • Upvote 1