Onisan Odesláno 5. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2009 jj.. vítej do klubu.. tohle znám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New X-Bob Odesláno 5. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2009 Onione, tys dle mého soudu Nav-B-spezialist, ja? Kam by jako případně měl člověk postoupit, kdyby náhodou něco o trošku lepšího? Tedy+/- 47-50 mm, manuál, Made in D/Ch a aby ho to nezruinovalo? Tedy, je vůbec nějaký lepší ekvivalent Steinhartů? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 5. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2009 Tak takhle: Top kategorie B-Uhren je Glashutte Original Senator Navigator Panodatum, jsou ale za 190 000 Kč a navíc mají malý diameter V té správné velikosti pak IWC BigPilot (více variant) cena za nové začíná okolo 250 000 Kč. Ty nejechtovnější jsou Laco Replica 55 mmza 2500 euro, ovšem všechny jmenované jsou v automatu. Osobně mi automat nevadí! Mně by spíš, pokud bych měl jedny B-Uhren, štvala mimostředná vteřinovka. Centrální vteřinovka byla jedním ze základní požadavků a byla vlastně brána jako komplikace Kdyby tenkrát měli po ruce jednoduchý a odolný strojek jako je třeba ETA 2824 tak nepochybuji, že by byl součástí většiny válečných B-Uhren Pak jsou tady různé Azimuth a pod, kde lze pořídit manuál s centrální vteřinovkou, ale když ve výsledku leží vedle Steinhartů, tak vypadají laciněji Rozdíl mezi diametrem 50 a 47 je minimální... když bych chtěl pořádné B-Uhren, asi by stály za úvahu ty Laco Replika http://www.lacher-shop.de/e_shop/product_i...;products_id=25 Result: ve své cenové kategorii Steinhart s centrální vteřinovkou nemá konkurenci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 5. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2009 Co by mohl být dobrý brutus (byť to nejsou B-Uhren ale jen Airman ) je Airman 7 Plaza Mayor Titanium black DLC Case, Dial & Hands Material: Titanium with black DLC coating Diameter: 53 x 53mm without crown Height: 12.50mm with see-through back Finish: satin Waterproof: 5 atm Back: sapphire glass AR Glass: sapphire AR Dial: black with SL Hands: nickel with SL Kdo měl někdy na ruce hranaté hodinky, tak mi dá jistě zapravdu, že tam ty rozměry se počítají jinak a třeba 39 x 39 TH Monaco je na ruce nálož srovnatelná se Steinhart 47 mm... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 5. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2009 Viděl jsem u člena s nickem Pandice hodinky Welder K-25 které mají 46x46 a už to byl velkej brutus..... Ale tyhle si Onione nedovedu ani představit na ruce. http://www.watchuseek.com/site/welder_k25_shop.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 5. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2009 Já teké ne.... Ale vidět bych to chtěl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New X-Bob Odesláno 5. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2009 čéče, Onione, ty Laco jsou fakt úžasné. Sice na ně v dalších 10 letech nenašetřím, ale není to špatné stanovit si to jako metu Mě jinak Unitas vyhovuje právě kvůli natahování a pomalému tikotu. Ovšem, asi pro mě bude lepší spoléhat na to, že Günter nechá udělat do stejné lhůty nějaké lepší, třeba i trochu větší, pilotky s příjemnou cenou... A třeba s centr.vteřinovkou. Dík za informace! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cedric Odesláno 6. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2009 to apep: 10 vteřin za 5 dní :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Suleky Odesláno 6. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2009 to je skvela presnost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cedric Odesláno 7. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2009 Jak jsem uvedl, ze začátku týdne jsem je moc nenosil a leželi na dýnku, přes noc korunkou na horu. Teď poslední 3 dny je nosím pořád, hodinky nosím na pravé ruce korunkou na horu. Za 8 dní +25s. :-)))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cedric Odesláno 7. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2009 Omlouvám se za hrubku : "ležely" for edit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apep Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2009 Jak jsem uvedl, ze začátku týdne jsem je moc nenosil a leželi na dýnku, přes noc korunkou na horu. Teď poslední 3 dny je nosím pořád, hodinky nosím na pravé ruce korunkou na horu. Za 8 dní +25s. :-)))) Nezlob se, ale jak jsi schopný přesně nastavit ty sekundy, když tyhle hodinky nemají double hacking, ledaže by člověk opatrně točil korunkou proti směru chodu ruček, pak se vteřinovka zastaví, ale očividně se jí nechce, pořád sebou škube, trhá sebou a chce se znovu rozeběhnout Trochu mi ta honba za superpřesností (ke všemu ještě u mechanických hodinek) a hlavně pak ta prezentace zjištěných výsledků chodu strojků přijde jako diskuse rybářů, kdo chytil kdy větší rybu. Já to už tak prožívat nebudu, když během pěti dnů udělají jedno až dvouminutový náskok proti quartzům, tak to řešit nehodlám. Možná tak za půl roku dám hodinky na běžný servis k hodináři, což není v rozporu s pravidly záruky, nic víc. Momentálně jsem se svými pink goldy zase na služebce v Soluni, užíváme si to PS: Na letišti jsem si na cestu opět koupil časopis o hodinkách (Hodinky - klenoty, nebo tak nějak) a opět, stejně jako před 14 dny v případě Watch Magazine, a stejně jako v předchozích případech, jsem tam neobjevil ani slovo o Steinhartech, to mě trochu mrzí - zase ale na tak moc, aby se mi přestaly líbit a abych je přestal mít rád Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New X-Bob Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2009 konečně jsi dospěl do stadia, kdy 10 s tam, 30 s sem, resp. 1-3, 4 minuty za pracovní týden je fuk Já prostě jedu podle mého času Steinhartů, jen na vlak jdu prostě dřív a je to. A mám Slunce v duši Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apep Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2009 (upraveno) konečně jsi dospěl do stadia, kdy 10 s tam, 30 s sem, resp. 1-3, 4 minuty za pracovní týden je fuk Já prostě jedu podle mého času Steinhartů, jen na vlak jdu prostě dřív a je to. A mám Slunce v duši Je to tak, ale trvalo mi to ... :-) Jen si říkám, že jsem je možná nechtěně rozhasil trochu sám, když jsem před třema nedělema cestou sem do Soluně dával napřed o hodinu víc a pak cestou domů o hodinu míň - a tehdy jsem byl línej to přetáčet dopředu o těch třináct hodin a přetočil jsem to zpět o tu hodinu proti směru pohybu ručiček, pak jsem to při cestě do Arezza sledoval a zjistil ten renonc. Teď už budu přetáčet jen ve směru ... Stejnou blbost jsem před nějakým časem udělal s Glashutte Spezimatic a to jsem se i leknul, protože vteřinovka začala trhaně chvíli poskakovat a teprve po delší době se její chod zase zklidnil. Zeptal jsem se tehdy Andrého Stoppoka, jestli jsem udělal kravinu nebo ne a on mi odpověděl, že by to mohlo vadit u hodinek s datumovkou, ale u hodinek bez datumovky, ať už to jsou automaty, nebo natahovací, že to prý zkrátka nevadí. Ale nemám to prý pro jistotu rdši už znovu dělat .. Takže si to beru jako ponaučení ... PS: Se zájmem jsem si taky prošel tu diskusi s Onionem o velikosti hodinek, tedy o optimální velikosti hodinek, mám na to stejný názor, okolí si již zvyklo, manželka ještě ne, ale to se časem taky poddá, to strach nemám , ty Laco bych si někdy taky rád vyzkoušel, ale je to dost peněz ... kdybych je nakonec i dal dohromady, tak bych si asi pořídil ty TH Monaco, jak kvůli S.McQuinnovi, tak kvuli tomu, že jsem si je už na ruce vyzkoušel a byl to fakt zážitek. Upraveno 9. června 2009 uživatelem Apep Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New X-Bob Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2009 Rozumím tomu správně, že u společensky-pohodových hodinek jsi si už také stanovil dolní hranici 47 mm :D S tím přetáčením - Unitas je takový - podle mě - jako že nafurt. Pár přetočení za rok o hodinu zpět snad přežijí. U Archimede ale nepřetáčím zpět. Nevim, co na to zdejší hodináři (rmx, mechano usw?) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apep Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2009 Rozumím tomu správně, že u společensky-pohodových hodinek jsi si už také stanovil dolní hranici 47 mm :D S tím přetáčením - Unitas je takový - podle mě - jako že nafurt. Pár přetočení za rok o hodinu zpět snad přežijí. U Archimede ale nepřetáčím zpět. Nevim, co na to zdejší hodináři (rmx, mechano usw?) Tak to už technicky ani není možný, protože společensky-pohodových hodinek (perfektní termín, díky) se mi už nahromadilo docela dost (zrovna dneska mi André Stoppok psal, že si můžu přijet vyzvednout renovované GUB 1 z Eltonu by už taky pomalu měla přijít nějaká informace o průběhu renovace Sportů II, moc se mi líbí ty Archimede Arcadia v sekci Prodej, atd.);všechny měnit za jiné s průměrem min. 47 mm taky nebudu, je ale fakt, že když si někdy vezmu některé z nich, tak mám trochu pocit, že na té ruce nic nemám. Je to asi tak správně, ale na druhé straně mě utěšuje, že v tom nejsem sám. Když se bavím s "normálními" lidmi (ne, že bychom my nebyli, jen jsme "normální" trochu jinak - nebo to jsou ti druzí? ), tak to těžko chápou, oni radši čím menší a lehčí, tím prý lepší .. A k tomu přetáčení proti směru codu, určitě to ten strojek přežije, u svých různých předchozích hodinek jsem to tak dělal často a nic se nedělo. Zdejší hodináři se k tomu možná vyjádří, ať tak, nebo tak, já už proti směru (v případě natahování hodinek ) jít pro příště nepůjdu. (Píšu to při jednání, proto se tak vykecávám ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New X-Bob Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2009 ... A k tomu přetáčení proti směru codu, určitě to ten strojek přežije, u svých různých předchozích hodinek jsem to tak dělal často a nic se nedělo. Zdejší hodináři se k tomu možná vyjádří, ať tak, nebo tak, já už proti směru (v případě natahování hodinek ) jít pro příště nepůjdu. (Píšu to při jednání, proto se tak vykecávám ) Pcha, nesmí se jim povolovat. Kdo je teda pánem, aha? A když se v Unitasu něco ulomí, tak to tam stejně nemělo co dělat (Murphy). To jednání - jj, to znám. Je fajn mít třeba internet v mobilu a být trochu při jednání ukrytý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apep Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2009 Na tomhle jednání se už všichni navzájem známe, každý si na svém notebooku dělá něco svého a občas něco řekneme do diskuse, aby se neřeklo, že se tu flákáme. Nicméně, někdy je téma tak zajímavé, že přestávám sledovat diskusi tady na fóru a třeba i půl hodiny sleduji diskusi tady. Momentálně to mám ztížené tím, že jsem si, díky tomu, že jsem ráno přišel pozdě, musel sednout vedle Hujera naší pracovní skupiny, který mi pořád nenápadně kouká přes rameno, co to mám vlastně otevřené. Mimochodem, má nějaké pěkné zlaté, nebo pozlacené, starší chrongrafy, odhaduju to na 60-70 léta, nejsem ale schopný rozeznat značku, budu se o to snažit dál Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2009 (upraveno) Mimochodem, má nějaké pěkné zlaté, nebo pozlacené, starší chrongrafy, odhaduju to na 60-70 léta, nejsem ale schopný rozeznat značku, budu se o to snažit dál Tak se ho zeptej, bude mít radost. EDIT: A ručičky celý život přetáčím dopředu, dozadu, jak potřebuji. Zatím se mi nikdy s hodinkami nic nestalo. Upraveno 10. června 2009 uživatelem Kamil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apep Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2009 Tak se ho zeptej, bude mít radost. EDIT: A ručičky celý život přetáčím dopředu, dozadu, jak potřebuji. Zatím se mi nikdy s hodinkami nic nestalo. Určitě se zeptám, jsem zvědavý, jenom kdyby to zrovna nebyl Hujer naší skupiny, nějak to ale zařídím a dám vědět Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se