Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím Vás všechny,

vybírám si hodinky do 10tKč. Rozhodl jsem se pro změnu po 10 letech, kdy jsem si pořídil celoocelové Casio Edifice (EF-500D-2A). Tentokrát se poohlížím po něčem elegantnějším, univerzálně využitelným jak ke společenštějšímu ohozu košile/apod., tak běžnému dennímu oblečení, zkrátka kompromis mezi sportovními a elegantními. Dalším parametrem je také jednoznačně menší hmotnost (a přitom větší rozměr, 40-43 mm jsem si stanovil jako ideál), téměř 150 g na ruce už opravdu nosit nechci. Preferoval bych tedy klidně ocelové pouzdro (titanové jsem nenašel které by se mi líbily), ale určitě kožený pásek. Více se mi líbí také tmavší ciferníky (do černa nejlíp). Zejména z důvodu designu preferuji také chronografy, se strojkem v podobě quartzu si jsem taky jistý, na mechaniku se (zatím) necítím :-)

S těmito parametry jsem si projížděl servery s hodinkami a celkem náhodou jsem natrefil na tyhle https://www.tissotwatches.com/en-en/shop/chrono-xl-bgr-chrq-black-pvd-beige-black.html a skoro bych až řekl, že se jednalo o lásku na první pohled. Splňují všechny mé požadavky a design mě opravdu na první pohled moc zaujal a drží se to ve mě stále, nemůžu se na ně vynadívat. Jsou malinko větší, než jsem plánoval, ale snad i 45 mm pouzdro bude snesitelné na mé zápěstí o obvodu mírně přesahujícím 17 cm. Bohužel jsem je neměl možnost osobně vyzkoušet na prodejně, ale nemyslím si, že by to bylo úplně nutné před koupí (spoléhám, že dojem naživo nebude moc odlišný od zhlédnutí spousty a spousty fotek a videí na internetu).

Tak bych se Vás, velkých nadšenců a odborníků přes hodinky chtěl zeptat, jestli se z globálnějšího pohledu jedná o rozumnou koupi? Požadavky na výrobce absolutně nemám a moc neřeším, ale Tissot jako lajk vnímám jako dost prestižní, možná až zbytečně moc profláklou značku. Ale co požaduji od hodinek především je jejich precizní provedení (na Casiách se mi stále odsouvala velká vteřinovka od dvanáctky pryč a dost mě to deprimovalo a shazovalo to celkový dojem z hodinek, tohle prostě musí "lícovat" :-D ), odolnost a zkrátka kvalitu, což věřím, že by značka Tissot mohla zaručovat (opravte mě, zda se mýlím). Navíc se mi podařilo po komunikaci s oficiálním prodejcem Tissot pro ČR vyjednat slevu o bezmála 15 stovek oproti původně stanoveným 9,1 tKč, což mi taky jednoznačně hraje do karet. Tak co na tenhle kousek říkáte?

Předem děkuji, budu moc vděčný za jakýkoliv Váš názor :-)

Odesláno

Hodinkami Tissot nic nepokazis a je to urcite v tve pozadovane cenove relaci spravna volba.

Co urcite doporucuji je, si hodinky vyzkouset. Tento model nema lunetu tzn. hodinky na zivo muzou pusobit vetsim dojmem.

Odesláno

To mi připomnělo TISSOT PRC 200, který jsem nedávno viděl na týpkovi a nebyly špatný. Akorát mají 149g na tahu, takže jako bych nic nenapsal. Teď je vidím na timestore za cca 8600 na řemeni. Tak na ně taky mrkni, velikost je 42mm, za mě rozhodně lepší.

Odesláno

Skús sa ešte popozerať aj po modeloch Citizen. A určite ti odporúčam si ich naživo vyskúšať. Bez toho ani hodinky neber! Nikdy nevieš ako ti budú sedieť na ruke.

Odesláno

Děkuju všem za komenty. 

Jaroslav69: Že budou hodinky působit větším dojmem bez lunety, toho si jsem vědom a právě ta nepřítomnost lunety se mi na tomto typu zvlášť líbí. A předpokládám, že i přesto velikost 45 mm nebude neúnosná, průměr 42 mm vídávám na rukou dost často a přijde mi to naprostý standard, tak si nemyslím, že by 3 mm udělaly nějaký závratný skok (neúnosné se mi zdají hodinky typu Diesel s průměrem 55-60 mm). Ale uznávám, že nejlepší by bylo vyzkoušet naživo, bohužel jsem dosud neměl možnost ...

4st0n: Na Tissot PRC 200 jsem se samosebou také koukal, ale zdaleka mě designově nezaujaly tak, jako novinka v podání Chrono XL. Na druhých jmenovaných mě imponuje především čistý, velmi přehledný design ciferníku s překrásným fontem číslic a elegantními ručkami. PRC 200 na mě působí podstatně více sportovním dojmem, což mi úplně nevoní. 

Stelvio: PVD úpravu jsem taky trochu řešil, ale model Chrono XL osazený koženým páskem má tuto povrchovou úpravu ve všech případech, pouze se liší v barvě (černá vs. šedá). A obávám se, že nějaký větší šrám by byl vidět na všech modelech plus minus stejně. Ale co se týče šrámů, tak i v případě PVD úpravy se jedná především o kvalitu (tvrdost) ocele, která tvoří základ pouzdra. A to jsem se dočetl (a snad je to pravda), že Tissot používá poměrně kvalitní (resp. tvrdou) ocel a netrpí na šrámy tak, jako konkurence (resp. patří spíše k nadprůměru v této oblasti). Jinak moje předchozí Casia utržily za cca 4 roky intenzivního (denního) nošení 2 viditelnější šrámy, tak snad se bude potenciální život těchto Tissotů vyvíjet dle podobného scénáře, to bych přežil :-) 

Diablo1st: Modely Citizen mě osobně designově moc neberou, ačkoliv povědomí o této značce mám jako hodně kvalitní a inovátorská (Tissot, Citizen, Seiko, Certina - tak řadím asi do totožné skupiny).

Odesláno

Děkuju všem za komenty.

Stelvio: PVD úpravu jsem taky trochu řešil, ale model Chrono XL osazený koženým páskem má tuto povrchovou úpravu ve všech případech, pouze se liší v barvě (černá vs. šedá). A obávám se, že nějaký větší šrám by byl vidět na všech modelech plus minus stejně. Ale co se týče šrámů, tak i v případě PVD úpravy se jedná především o kvalitu (tvrdost) ocele, která tvoří základ pouzdra. A to jsem se dočetl (a snad je to pravda), že Tissot používá poměrně kvalitní (resp. tvrdou) ocel a netrpí na šrámy tak, jako konkurence (resp. patří spíše k nadprůměru v této oblasti). Jinak moje předchozí Casia utržily za cca 4 roky intenzivního (denního) nošení 2 viditelnější šrámy, tak snad se bude potenciální život těchto Tissotů vyvíjet dle podobného scénáře, to bych přežil :-)

Myslel jsem to spíš tak, že když máš šrám na ocelovém pouzdře, tak je ve stejné barvě jako to pouzdro. Tedy tak nebije do očí. Ale tím ti je nechci rozmlouvat. Vypadaj dobře.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Tak nakonec jsem se odvážil jít do koupě dříve zmíněných Tissot Chrono XL, a to i bez osobního vyzkoušení. Nemohl jsem si pomoct, ale ten jejich design mi prostě neskutečně padl do oka a navíc ta cenová nabídka byla opravdu luxusní ? tak jsem to riskl. A musím říct, že naživo se mi líbí snad ještě víc. Měl jsem trošku obavy z té velikosti, ale z mého pohledu zbytečně, já jsem moc spokojen.

Jinak přesnost těchto hodinek je opravdu příkladná, za 2 týdny se opozdily o necelou 1 vteřinu. A další malé překvapení pro mě je luminiscence ručiček a indexů, která je sice velmi intenzivní jen chvíli po vystavení přímému slunci, ale jinak je slabší, zato ale nesmírně vytrvalá. I po cca 8 hodinách v naprosté tmě je luminiscence mírně patrná, což ale úplně v pohodě stačí na zjištění stavu hodin v úplné tmě. A dříve zmíněná velikost hodinek a design ciferníku zajišťuje výtečnou čitelnost za každé situace. A na ruce jsou pohodlné, skoro o nich ani nevím, takže opravdu spokojenost.

Jinak děkuju všem za komenty a rady, co jste mi sem věnovali (i když jsem vás moc neposlechl a udělal to po svém  :angel: ).

post-59342-0-89673300-1506626836_thumb.jpg

post-59342-0-07454700-1506626891_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...