Burisek Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 (upraveno) Chtel jsem se zeptat, jestli je tezke seridit cas. Tyto hodinky mirne predbihaji, tak by me zajimalo jak, co a o kolik asi posunout. A jestli se do toho vlastne vubec poustet )) Dekuji za rady http://rapidshare.com/files/99243016/kkk.jpg.html Upraveno 13. března 2008 uživatelem Burisek
rmx Odesláno 14. března 2008 Nahlásit Odesláno 14. března 2008 Posuneš regulační ručku podle šipek. + znamená že se hodinky zrychlí a - zpomalí. P.S. zkus vkládat fotky normálnějším způsobem
Návštěvník YPO Odesláno 14. března 2008 Nahlásit Odesláno 14. března 2008 rmx napsal: Posuneš regulační ručku podle šipek. + znamená že se hodinky zrychlí a - zpomalí. P.S. zkus vkládat fotky normálnějším způsobem teď jsem z toho blázen --- nemáš ty šipky opačně ? ....... nemáš
rmx Odesláno 14. března 2008 Nahlásit Odesláno 14. března 2008 Pokud se zkracuje, regulační ručkou, činná délka vlásku, dojde ke zrychlení chodu hodinek a naopak. Pokud by se hypoteticky udělala na ručku měrka ( žlutá čára ) pak by posun odpovídal vyraženým indexům.
vana Odesláno 15. března 2008 Nahlásit Odesláno 15. března 2008 Když konkrétně u tohoto stroje změníš délku vlásku o 0,1 mm, změní se denní chod přibližně o 35s. Aspoň tak sem to přibližně naměřil. Já sem si na přesné seřizování vyrobil takové prodloužené nasazovací ukazatele pro zpřesnění otočení regul. ručkou a na konci to posunutí kontroluju podle milimetrové stupnice. Klidně může být rovná protože v přesné regulaci už jsou posunutí tak malinká, že už to vůbec nevadí. v praxi: funguje to perfektně, v pohodě se dají seřídit i odchylky pod 5s/den (když ty hodinky šlapou rovnoměrně )
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se