Ruiz.aw Odesláno 26. února 2018 Nahlásit Odesláno 26. února 2018 (upraveno) Ahoj, jen info o počítání DPH u DHL ( moc dhl nepoužívám, tak je to pro mě novinka a nenašel jsem to tady .... možná špatně hledám. )DHL si k základu ze kterého počítá 21% DPH připočte nejen svůj poplatek 550,- ale i své poštovné, i když jsem jim zasílal fakturu + výpis z Paypal, kde je tučným písmem jasně napsáno "poštovné 0,-" ( ČP tohle mimochodem stačí ) Při hovoru do DHL, mě slečna asertivně řekne .... prostě se s tím smiřte.Jde jen o tři stovky navíc, ale nasralo mě to pěkně.Pokud tady toto téma je, tak poprosím adm. o sloučení. Upraveno 26. února 2018 uživatelem Ruiz.aw
jacob Odesláno 26. února 2018 Nahlásit Odesláno 26. února 2018 Bohužel se jedná opět o diktát EU, konkrétně Nařízení komise EU ze dne 1. května 2016 - Implementační akt EU celnímu kodexu Unie. Pokud je uvedeno "free shipping", vypočítají se náklady na dopravu, které mají být zahrnuty do celní hodnoty, podle ceny přepravních služeb obvykle používaných pro stejný druh dopravy (to je tvůj případ s DHL). Pokud je ale na faktuře za zboží uvedeno "postage included" a bylo tedy nějakým způsobem zaplaceno, pak se již další poštovné k celní hodnotě nepřidává.
Ruiz.aw Odesláno 26. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 26. února 2018 Díky za vysvětlení, i když to nedává smysl stejně jako většina těchto nařízení ( free shipping neznamená, že tam nebylo poštovné, ale že bylo hrazené prodejcem .... vždy je tam nějaké poštovné, zadarmo to nikdo nepošle ..... a myslím, že to moc dobře vědí ).Půjdu si dát dobrý oběd, nejlépe za ty tři zbytečný stovky, to mi zlepší náladu
Leviathan Odesláno 28. února 2018 Nahlásit Odesláno 28. února 2018 je to pekne svinstvo.Na Slovenku ak pouzijete ineho prepravcu ako Slovenska posta. Musite preclievat elektronicky. Co je neuveritelny masaker...a pre bezneho smrtelnika takmer nemozne.Mozete samo poverit napr DHL..ale platite a tiez s vami pekne cvicia Splnomocnenie, ktoré slúži na zastupovanie súkromných osôb v colnom konaní - je potrebné vyplniť, vlastnoručne podpísať a zaslať späť na e-mail.2. Email s potvrdením o zaevidovní osobných údajov do systému finančnej správy - zaevidovanie si vybavíte online, viac informácií ako aj potrebné tlačivo nájdete na stránke https://www.financnasprava.sk/sk/podnikatelia/clo-obchodny-tovar/EORI#fon_szso3. Doklad o platbe/úhrade za tovar a dopravu - doklad na základe ktorého je možné preukázať reálnu hodnotu tovaru v zásielke (výpis z účtu, Paypal, snimok obrazovky z internet bankingu a podobne). Na doklade musí byť uvedené meno a priezvisko majiteľa účtu/karty.4. Objednávka tovaru - objednávka, ktorú ste obdržali pri objednaní tovaru. Mala by obsahovať jednotlivé položky, ktoré su obahom zásielky ako aj ich jednotkovú cenu.5. Presná špecifikácia tovaru (obsahu zásielky) - čo najpodrobnejšie prosím špecifikujte daný tovar v slovenskom jazyku. Čo to je, čoho súčasťou je daný tovar a na čo slúži? ak si chcete predsa len sami...tak od vas pytaju 12 euro za to, ze vam poslu vas nakladovy list.Novinka od 01.02.2018 Spoločnosť DHL Express (Slovakia), spol. s r. o. zverejnila vo svojom cenníku od 1.1.2018 nový poplatok ?Odovzdanie dokumentov na preclenie?. Konkrétny popis poplatku je: ?Na žiadosť zákazníka, DHL pripraví dokumentáciu potrebnú na preclenie a následne postúpi príjemcovi alebo príjemcom určenej tretej strane?. Cena za tento príplatok je 12,00 EUR s DPH.
Harwey Odesláno 28. února 2018 Nahlásit Odesláno 28. února 2018 Ked sa uz raz zaregistrujes na EORI tak si tam nafurt. A ano, za 2 minuty DHL casu je to svinsky vela.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se