Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

tak stále jsem si hodinky nevybral. Včera jsem však šel po Václavském náměstí a zaujal mě model Tag Heuer Profession - takové jednoduché hodinky, které měly na ciferníku označení Profession, nejsem si tím však jist. Dovnitř jsem nezašel jelikož jsem docela spěchal. Cena byla cca 26.000 Kč. Na netu jsem však o nich zmínku nenašel. Existují vůbec tyto hodinky? Nebyl to nějaký fake?

Hodně se mi líbily, jen mi u nich vadilo, že sekundovka se ne vždy přesně trefí na "ty čárečky" po obvodu ciferníku, což jsem vypozoroval nejen u těchto Tag Heurů...

Odesláno

Právě si zcela nejsem jist, ale spíš bych řekl, že Profession, ale ruku do ohně bych za to nedal.

Ani nevim, co to bylo za kram, na Vaclavaku je moc neznam. Ale bylo to skoro uplne nahore u Bily Labute.

Odesláno (upraveno)
Tak tam fejky nemají. Zkoušel jsi koukat tady ?

Zkoušel, ale asi blbě, jelikož jsem je na druhý pokus našel: http://www.tagheuer.com/the-collection/aqu...=WAB1110.BA0800

Skutečně tam bylo asi Professional. Jsou úžasný, jen mi trochu vadí, že se ta sekundovka ne vždy trefuje "čárečky".

Taky ještě připojím otázku, zda třeba tyto hodinky umí počítat datum? zda dokáží rozlišit, jestli má měsíc 30 nebo 31 dní.

Vlastním teď (příšerné) Festiny Nine a ty to neumí, tudíž každý druhý měsíc, abych opravoval datum.

Upraveno uživatelem mantisa
Odesláno
Zkoušel, ale asi blbě, jelikož jsem je na druhý pokus našel: http://www.tagheuer.com/the-collection/aqu...=WAB1110.BA0800

Skutečně tam bylo asi Professional. Jsou úžasný, jen mi trochu vadí, že se ta sekundovka ne vždy trefuje "čárečky".

Taky ještě připojím otázku, zda třeba tyto hodinky umí počítat datum? zda dokáží rozlišit, jestli má měsíc 30 nebo 31 dní.

Vlastním teď (příšerné) Festiny Nine a ty to neumí, tudíž každý druhý měsíc, abych opravoval datum.

Neumi.

A pokud ti vadi, ze sekundovka netrefuje indexi, porid si mechaniky a mas po problemu :)

Návštěvník YPO
Odesláno

dost mě berou tyhle

Tagy .... v pátek jsem je měl na ruce a je to nádhera :D - Ať žije QUARTZ !!! ..... jsou, ale malé takže je to na :shit:

Návštěvník YPO
Odesláno
Trochu mi pripominaji Omegy X33 ;) Ale ta luneta to je prisernost :suicide_anim:

jo .... je to něco mezi Omegou a Traserem ..... všechny kejkle se dělají korunkou až po úplné vypnutí displeje ..... luneta je zbytečně obří na úkor ciferníku

Odesláno
Neumi.

A pokud ti vadi, ze sekundovka netrefuje indexi, porid si mechaniky a mas po problemu :)

K čemu pak je datum na hodinkách?

Mimochodem jaký je v tomto (trefování na indexy) rozdíl mezi mechanikou a quartzem?

Návštěvník YPO
Odesláno
K čemu pak je datum na hodinkách?

Mimochodem jaký je v tomto (trefování na indexy) rozdíl mezi mechanikou a quartzem?

na to, že jsi měl v užším výběru i Rolexy to jsou docela zajímavé otázky :D :D :D

Odesláno
jo .... je to něco mezi Omegou a Traserem ..... všechny kejkle se dělají korunkou až po úplné vypnutí displeje ..... luneta je zbytečně obří na úkor ciferníku

Takovej lacinej klon Aerospace....nic pro mě :-(

Odesláno
na to, že jsi měl v užším výběru i Rolexy to jsou docela zajímavé otázky :D :D :D

Rolexy se mi z těch tří líbily nejvíce, ale tyhle Tagy mě dostaly, navíc jsou "levný".

Popravdě řečeno, hodinkám moc nerozumím, ale chci, aby mě reprezentovaly. Někdo si potrpí na auto, já zase na hodinky.

Ale s tím datem, ani trefováním sekundovky na indexy, nevím...

Návštěvník YPO
Odesláno
Rolexy se mi z těch tří líbily nejvíce, ale tyhle Tagy mě dostaly, navíc jsou "levný".

Popravdě řečeno, hodinkám moc nerozumím, ale chci, aby mě reprezentovaly. Někdo si potrpí na auto, já zase na hodinky.

Ale s tím datem, ani trefováním sekundovky na indexy, nevím...

nevím jestli jsi vybral správné hodinky pro reprezentaci - tohle jsou hodinky k rybníku (tag heuer)

datum je na hodinkách proto, aby jsi věděl kolikátého je (existují i hodinky bez datumu)

hodinky na baterii mají skokový pohyb sekundové ručky a proto se někdy netrefí na index (čárku) - naopak mechanické hodinky mají plynulý pohyb sekundové ručky a proto se vždycky trefí na index (čárku)

takže doporučuji podívat se po něčem jiném než máš v úmyslu koupit

Odesláno
nevím jestli jsi vybral správné hodinky pro reprezentaci - tohle jsou hodinky k rybníku (tag heuer)

datum je na hodinkách proto, aby jsi věděl kolikátého je (existují i hodinky bez datumu)

hodinky na baterii mají skokový pohyb sekundové ručky a proto se někdy netrefí na index (čárku) - naopak mechanické hodinky mají plynulý pohyb sekundové ručky a proto se vždycky trefí na index (čárku)

takže doporučuji podívat se po něčem jiném než máš v úmyslu koupit

K rybníku? Chtěl bych trochu sportovnější hodinky, ale označení "k rybníku" je takové divné, řekl bych. Dlouho jsem přemýšlel jestli mechanika nebo quartz, ale quartz je pro mě asi výhodnější. Nevím totiž, jak důsledný bych v natahování byl.

Nj, ale s tím datem, proč nerozeznají měsíce? Neřekl bych, že to je obtížné.

Návštěvník YPO
Odesláno
Nj, ale s tím datem, proč nerozeznají měsíce? Neřekl bych, že to je obtížné.

existují hodinky které to rozeznají - mají v názvu perpetual calendar

například tyhle

a nebo to rozeznají hodinky řízené radiovým signálem - třeba tyhle

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...