H-B Odesláno 25. března 2008 Nahlásit Odesláno 25. března 2008 Naskytla se mi ted moznost nechat si skrze osobu blizkou dovezt z USA notebook. Respektive, ta osoba tam jede a ja ho budu vyhledove potrebovat. Priklanim se k znacce HP, to prosim nechat bez komentare, vedlo by to pravdepodobne k debatam na jine tema, nez mnou zalozene . No o co jde- jsem kapanek zmateny z informaci ohledne platby cla ci dph. Nevi nekdo jiste, jestli clovek musi clit/danit notebook (potazmo i jine zbozi), ktere fyzicky nakoupil a prevazi domu? Hraje roli cena toho zbozi (ve smyslu do x dolaru nic, nad x tolik a tolik)?
skik Odesláno 25. března 2008 Nahlásit Odesláno 25. března 2008 (upraveno) Naskytla se mi ted moznost nechat si skrze osobu blizkou dovezt z USA notebook. Respektive, ta osoba tam jede a ja ho budu vyhledove potrebovat. Priklanim se k znacce HP, to prosim nechat bez komentare, vedlo by to pravdepodobne k debatam na jine tema, nez mnou zalozene . No o co jde- jsem kapanek zmateny z informaci ohledne platby cla ci dph. Nevi nekdo jiste, jestli clovek musi clit/danit notebook (potazmo i jine zbozi), ktere fyzicky nakoupil a prevazi domu? Hraje roli cena toho zbozi (ve smyslu do x dolaru nic, nad x tolik a tolik)? Pokud chceš vše košér, tak bys měl zboží proclít (+ zdanit). Osobně jsem si notebook koupený v USA (také HP ) před třemi lety normálně pronesl přes hranici v nout-tašce - nikoho to nezajímalo... V okamžiku, kdy koupíš typ, který se u nás neprodává, tak v případě opravy musí servis náhradní díly objednávat a trvá to pěkně dlouho (nemluvě o nutnosti dokoupení mezinárodní záruky...) Osobně bych si dnes koupil nout v ČR (pokud nemáš spadeno na něco specielního) - těch 15-25% rozdílu ceny (pokud nemáš extra výhodnou nabídku) za ty komplikace nestojí (i když u nás nefunguje konfigurátor HP notebooků - pořád , pokud by sis chtěl nakonfigurovat, tak u nás - mimo VBI - jedině Dell...) Upraveno 25. března 2008 uživatelem skik
B.F.G. Odesláno 25. března 2008 Nahlásit Odesláno 25. března 2008 V pátek jsem koupil ntb HP z buissnes řady, a musím říct, že nejsem vůbec odvázanej...
H-B Odesláno 25. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. března 2008 Pokud chceš vše košér, tak bys měl zboží proclít (+ zdanit). Osobně jsem si notebook koupený v USA (také HP ) před třemi lety normálně pronesl přes hranici v nout-tašce - nikoho to nezajímalo... V okamžiku, kdy koupíš typ, který se u nás neprodává, tak v případě opravy musí servis náhradní díly objednávat a trvá to pěkně dlouho (nemluvě o nutnosti dokoupení mezinárodní záruky...) Osobně bych si dnes koupil nout v ČR (pokud nemáš spadeno na něco specielního) - těch 15-25% rozdílu ceny (pokud nemáš extra výhodnou nabídku) za ty komplikace nestojí (i když u nás nefunguje konfigurátor HP notebooků - pořád , pokud by sis chtěl nakonfigurovat, tak u nás - mimo VBI - jedině Dell...) Nemirim nijak vysoko, ale za zhruba ekvvalentni notas od HP u nas za 15 bych (dle hp.com stranek) dal v US tak 9.. coz je pro me jako pro studenta rozdil citelnej.. S tou zarukou- dnes mi po tel. rekla pani z ceskeho HP, ze zaruka plati jen na modely totozny s tema u nas, nepocitala ale asi s tim, ze clovek muze mit tu mezinarodni, ze? A byl by velkej risk to kupovat bez zaruky (resp. jen s americkou, ktera bude tady na prd)?
skik Odesláno 25. března 2008 Nahlásit Odesláno 25. března 2008 Nemirim nijak vysoko, ale za zhruba ekvvalentni notas od HP u nas za 15 bych (dle hp.com stranek) dal v US tak 9.. coz je pro me jako pro studenta rozdil citelnej.. S tou zarukou- dnes mi po tel. rekla pani z ceskeho HP, ze zaruka plati jen na modely totozny s tema u nas, nepocitala ale asi s tim, ze clovek muze mit tu mezinarodni, ze? A byl by velkej risk to kupovat bez zaruky (resp. jen s americkou, ktera bude tady na prd)? No, risk bez záruky to je vždycky. Já osobně jsem s HP nikdy problém neměl (a záruku jsem připlácel na 1 rok - protože jsem věděl, že do roka budu zase v USA - tak jsem počítal s případnou reklamací ). Pokud ti řekli, že ti noťas neopraví, tak jej nejspíše neopraví (přeci jen před 3-4 lety se snažili více...) maximálně bys ho musel poslat (nebo by to udělali oni) někam, kde to zvládnou. A poštou bych nout neposlal ani omylem. Americká záruka (pokud si nepřiplatíš) je cca 6 měsíců (pokud se něco citelně nezměnilo) takže tady platíš navíc de facto právě záruku... Když si to spočítáš, těch pár tisíc nestojí za ty komplikace - může se ti stát, že ti neopraví i nout, u kterého ti po telefonu řeknou, že ano a nic nenaděláš...
thovt Odesláno 25. března 2008 Nahlásit Odesláno 25. března 2008 Tak v Tebou zmiňované cenové hladině se Ti to nevyplatí, jak už bylo řečeno. Kup si radši něco přijatelnýho v našich vodách s našima jistotama, než to zbytečně komplikovat. Aby Tě pak rozhodnutí ušetřit pár korun na úkor jistoty bezproblémové záruční opravy nemrzelo... Obecně předpokládej, že s tím notebookem budeš mít problém - to je obecný trend. A možná né zrovna jeden, je to běžné u většiny výrobců. Anebo si nech dovézt něco v cenové hladině 30-50k, střel to lehce pod naší cenou a pak si kup něco fajnovýho tady, pro studenta slušný výdělek Ugh, hloupá to myšlenka. I když by to mohlo být také řešení.
boo-beek Odesláno 26. března 2008 Nahlásit Odesláno 26. března 2008 (upraveno) Je to o hubu. Hlavne kvuli supportu. Treba Sony Vaio je v pohode, mezinarodni zaruka opravdu funguje. Ale kamarada s HP notebookem z USA poslali v CZ servsu do prdele. Jestli stojis o kancelarskej HP notebook, tak mi napis specifikaci do SZ, mame zamestnanecky slevy u HP, docela znatelny, mohl bych se Ti podivat na konkretni ceny. Jinak... mam zaroven Dell D420 a HP 6510 a tak spatny mi to HP neprijde. Mj. ma perfektni klavesnici a pomerne fajn displej. CO mi ale leze na nervy jsou dotykova "tlacitka" pro ovladani hlasitosti, WiFi a pod. Upraveno 26. března 2008 uživatelem boo-beek
Leclerc Odesláno 26. března 2008 Nahlásit Odesláno 26. března 2008 Jinak k původnímu dotazu - myslím, že se clo se v tomto případě neplatí, akorát DPH 19% U nás máš samozřejmě standardně dva roky záruku, kdežto z USA, i kdyby byla mezinárodní, tak jen rok. Pak si budeš muset koupit kabel ke zdroji (s evropskou koncovkou) a asi se smířit s tím, že nemáš českou klávesnici.
B.F.G. Odesláno 26. března 2008 Nahlásit Odesláno 26. března 2008 Je to o hubu. Hlavne kvuli supportu. Treba Sony Vaio je v pohode, mezinarodni zaruka opravdu funguje. Ale kamarada s HP notebookem z USA poslali v CZ servsu do prdele. Jestli stojis o kancelarskej HP notebook, tak mi napis specifikaci do SZ, mame zamestnanecky slevy u HP, docela znatelny, mohl bych se Ti podivat na konkretni ceny. Jinak... mam zaroven Dell D420 a HP 6510 a tak spatny mi to HP neprijde. Mj. ma perfektni klavesnici a pomerne fajn displej. CO mi ale leze na nervy jsou dotykova "tlacitka" pro ovladani hlasitosti, WiFi a pod. Kurňa že sem to nevěděl dřív.
H-B Odesláno 26. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 26. března 2008 Diky vsem na odpovedi. Musim to promyslet. Je fakt, ze prijemna sleva muzou byt v dusledku umorny komplikace s opravou/zarukou. Jsem asi zmlsanej tim, ze mam v zivotnosti a spolehlivosti techto veci (mobil, pc doma apod.) ohromny stesti. Coz je proste asi nahoda, realitu vidim kolem sebe.. Nicmene, kdyz uz se to tu stejne zacalo resit, je nejaka dalsi znacka, kterou by mi nekdo doporucil? Krome Aceru, prosim.
boo-beek Odesláno 26. března 2008 Nahlásit Odesláno 26. března 2008 Kurňa že sem to nevěděl dřív. Co ze jsi nevedel?
Pavel R. Odesláno 26. března 2008 Nahlásit Odesláno 26. března 2008 Asi že nevěděl že máte ty zaměstnanecké slevy když před nedávnem HP kupoval...
thovt Odesláno 26. března 2008 Nahlásit Odesláno 26. března 2008 Tak v cenové hladině 10-12k, pokud Ti stačí běžné kancelářské aplikace a nepotřebuješ žádné další specifika, připadá v úvahu HP 530, Asus X51RL a F5M nebo Toshiba Satellite L40... Popř. je tam myslím i pár dalších modelů. S ohledem na sdílenou grafiku bych bral více RAM, pokud bys na tom měl mít Visty, tak aspoň 2GB - to bych klidně připlatil radši rozšíření. S HP zkušenost dobrá, Asusům zlobily panty u některých typů této kategorie - zadrhávaly se a praskaly, Toshiby jsem nikdy nikde nezažil, dřív měly pověst myslím dobrou, ale teď, když takto srazili cenu, netuším. (Toshiba by se mi měla dostat do ruk brzy, ale 17" verze.)
bender Odesláno 26. března 2008 Nahlásit Odesláno 26. března 2008 (upraveno) Nicmene, kdyz uz se to tu stejne zacalo resit, je nejaka dalsi znacka, kterou by mi nekdo doporucil? Krome Aceru, prosim. repasovanej IBM. Starou dobrou T41 bys mel dostat za cenu do 15 kKc, dokoupis baterku a budes maximalne spokojenen. Pokud teda nechces Visty a parit gamesy. Joo, doba ja takova, sem asi uz moc starej. EDIT: treba neco takovyho IBM Upraveno 26. března 2008 uživatelem bender
B.F.G. Odesláno 26. března 2008 Nahlásit Odesláno 26. března 2008 Asi že nevěděl že máte ty zaměstnanecké slevy když před nedávnem HP kupoval... Tak tak, koupil jsem v pátek HP 6510b. A byla to docela prda (bohužel zatím nejsem retiér i když se snažím ). Hlavní důvod výběru byla relativně nízká váha a skvělá výdrž/cena. Jinak už jsem tvrdě narazil na realitu jménem Vista. Když pominu neuvěřitelnou lenost, pitomé přeházení položek, konfigurace a úpravy proti XP, tak mi třeba nejde AutoCad.
boo-beek Odesláno 26. března 2008 Nahlásit Odesláno 26. března 2008 Tak tak, koupil jsem v pátek HP 6510b. A byla to docela prda (bohužel zatím nejsem retiér i když se snažím ). Hlavní důvod výběru byla relativně nízká váha a skvělá výdrž/cena. Jinak už jsem tvrdě narazil na realitu jménem Vista. Když pominu neuvěřitelnou lenost, pitomé přeházení položek, konfigurace a úpravy proti XP, tak mi třeba nejde AutoCad. Njn, ja mam na 6510 XP Profi a nemuzu si stezovat
B.F.G. Odesláno 26. března 2008 Nahlásit Odesláno 26. března 2008 Tak v cenové hladině 10-12k, pokud Ti stačí běžné kancelářské aplikace a nepotřebuješ žádné další specifika, připadá v úvahu HP 530, Asus X51RL a F5M nebo Toshiba Satellite L40... Popř. je tam myslím i pár dalších modelů. S ohledem na sdílenou grafiku bych bral více RAM, pokud bys na tom měl mít Visty, tak aspoň 2GB - to bych klidně připlatil radši rozšíření. S HP zkušenost dobrá, Asusům zlobily panty u některých typů této kategorie - zadrhávaly se a praskaly, Toshiby jsem nikdy nikde nezažil, dřív měly pověst myslím dobrou, ale teď, když takto srazili cenu, netuším. (Toshiba by se mi měla dostat do ruk brzy, ale 17" verze.) HP 530 dobrý, jen je docela odfláklej, mě třeba odradily 2 USB porty, mono reprák a blbej displej. To raději nejslabší HP 67xx, Asusy jsou poměrně ok, mají i dobré zpracování. U novějších jsou i koukatelné displeje v ceně kolem 12k, dobré osazení porty a výbava, řada 5 i 3 má ovšem obecně slabou výdrž. Hlavně je na škodu, že má každý výrobce milion modelů (hlavně Asus a Acer), prase aby se v tom pak vyznalo. Nezatracoval bych ani Fujitsu, mají hodně dobrý poměr cena/výkon o zpracování nevím ale nic.
B.F.G. Odesláno 26. března 2008 Nahlásit Odesláno 26. března 2008 Njn, ja mam na 6510 XP Profi a nemuzu si stezovat Njn ti blbci sice mají kompletní recovery na disku, jenže když udělám downgrade(mám Vista Buisnes) tak jsou mi veškeré zálohy na prd... Jeden lehce frivolní dotaz, nezdá se ti šasi v místě touchopadu lehce zkroucené směrem dolů?
thovt Odesláno 26. března 2008 Nahlásit Odesláno 26. března 2008 (upraveno) repasovanej IBM. Starou dobrou T41 bys mel dostat za cenu do 15 kKc, dokoupis baterku a budes maximalne spokojenen. Pokud teda nechces Visty a parit gamesy. Joo, doba ja takova, sem asi uz moc starej. EDIT: treba neco takovyho IBM No, IBM je jistota, já ho mám doteď s maximální spokojeností a spolehlivostí (právě tu starou dobrou T41). A ta T42 je hodně slušná, jen bys musel dokoupit RAM i batt, a nevím jak moc ochotně by se k Tobě stavěli se záručníma opravama, asi hůř než u jiných nových ntbk od lokálních dodavatelů. (Ale ta ATI grafika není špatná, lepší než novější integrovaná a některé gamesky se na tom dají spustit, přes svátky jsem zkoušel NHL06 po síti a super. Spíš je problém, že nepodporuje rozlišení externích širokoúhlých monitorů...) HP 530 dobrý, jen je docela odfláklej, mě třeba odradily 2 USB porty, mono reprák a blbej displej. To raději nejslabší HP 67xx, Asusy jsou poměrně ok, mají i dobré zpracování. U novějších jsou i koukatelné displeje v ceně kolem 12k, dobré osazení porty a výbava, řada 5 i 3 má ovšem obecně slabou výdrž. Hlavně je na škodu, že má každý výrobce milion modelů (hlavně Asus a Acer), prase aby se v tom pak vyznalo. Nezatracoval bych ani Fujitsu, mají hodně dobrý poměr cena/výkon o zpracování nevím ale nic. Tak v této cenové skupině jich je odfláklých docela dost, každopádně detaily jsou o preferencích - co budu na notebooku dělat a jak ho budu používat (budu pracovat pouze na notebooku nebo ho budu dokovat/připojovat k externímu monitoru i klávesnici apod.?) A souhlasím, že s tím množstvím modelů to je debilní O Fujitsu taky nevím vůbec nic... Krom toho, co napsal B.F.G. Upraveno 26. března 2008 uživatelem thovt
Malaket Odesláno 26. března 2008 Nahlásit Odesláno 26. března 2008 Myslím, že se to dovést rozhodně vyplatí, ale preferoval bych Vaio, je to prověřená kvalita a za jeho US cenu tady koupíš leda nějaký no name. Já a moji známí jsme vystřídali mraky značek a můžu říct, že Vaio je s přehledem č.1. Třeba má někdo jiný zkušenosti, ale takový zkušenosti mám já. Já preferuju menší (SZ), kdo chce větší(FZ,NR), může je mít od 900 USD... Jak je to se zárukou nevím, mám je teprve 6 let(různé kusy) a ještě sem ji nepotřeboval kolegové jakbysmet. P.S. Všechny sem kupoval ve státech nebo v Karibiku, jediná nutná investice je síťový kabel k adapteru za 40 Kč.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se