Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den.

Dostal jsem tyto hodinky, ale nejdou natáhnout (zaseklá korunka).

Můžete mi poradit, co je to za typ, ve kterém roce se vyráběly a jakou mají asi tak hodnotu?

Taky by mě zajímalo, kolik by mohl a stát oprava a jestli se to vůbec vyplatí nechat je opravit.

Předem díky.

post-3282-1209543249.jpg

post-3282-1209543259.jpg

Odesláno

Tzv. "Velké padesátky" prim cal 50. Tvoje jsou relativně slušné, hodnota ... záleží na stavu, na aukru lítají někde od 600 dál, čím lepší, tím dražší ... . Opravu zvládne každý slušný hodinář. Pokud jim nebyl měněný kalibr, tak tyhle primky mají ještě setrvačku s regualčními šroubky ... .

O kalibru 50 platí:

Datum vzniku: 1954

Ve výrobě do: 1971

Technická data: mechanický strojek s ručním nátahem

mimostředná sekundová ručka

Rozměry: 11´´´ (linek), průměr 25,00 mm, výška 4,40 mm

Počet ložiskových kamenů: 15 rubínů ? funkčních a ložiskových kamenů

Frekvence oscilátoru: 18 000 kyvů/hodinu ? 2,5 Hz

Funkce: analogové zobrazení času ? hodinová ručka, minutová ručka a mimostředná sekundová ručka

Návštěvník tolja
Odesláno (upraveno)
Dobrý den.

Dostal jsem tyto hodinky, ale nejdou natáhnout (zaseklá korunka).

Můžete mi poradit, co je to za typ, ve kterém roce se vyráběly a jakou mají asi tak hodnotu?

Taky by mě zajímalo, kolik by mohl a stát oprava a jestli se to vůbec vyplatí nechat je opravit.

Předem díky.

Prim kalibr 50, stáří cca 50 let více info zde, cena funkčních v podobném stavu cca 300 - 500CZK, cena opravy bude v podobné relaci. Pokud je máš po někom blízkém, tak bych do opravy šel, a začal bych tím, že bych jim koupil nějaký pěkný řemen.

koukám, že jsem druhej

Upraveno uživatelem tolja

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...