Přejít na obsah

Glashutte Spezimatic Bison

jarolsa

Doporučené příspěvky

• po měsících...
Aky mate nazor na produkciu Glashutte z čias NDR,kvalitu, dizajn ...Mam tu jedny Glashuttki troška menej tradične,bolo ich treba preleštiť,premazať a vysledok vcelku uspokoji.No kedže je to produkcia z čias NDR tak by ma zaujimalo či vobec maju nejaku hodnotu,nemyslim finančnu.Dik.

Ještě je máš?

Edit: Mohl bych Ti pomoci o nich zjistit více, za pomoci pana Stoppoka ze servisu této značky v Glashutte. Mohl bys ho samozřejmě i kontaktovat sám, odkaz je v jednom vlákně ode mne tady v sekci.

Upraveno uživatelem Apep
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

východní němci dělali dvě řady automatů, spezichron a spezimatic, 22 a 26J. Kvalitou zpracování spíše podprůměrné stroje, nicméně konstrukčně vlastní a dost přesné kalibry. V řadě Bison jsem viděl více kousků, většinou v designově ulítlém pouzdru. Pouzdra jsou vždy z obecného kovu, ciferníky a ručky nepříliš kvalitní produkce. Prostě to byla běžná masová produkce NDR, cenově stály výš než Prim automat, dnes se prodávají za 1000-1500 Kč, já bych za ně víc, než 300 nedal /mám několikery zakoupené dříve za ceny 80-160 Kč. Na ebay se v NOS stavu prodávají do 100 Eur

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
Našel jsem u babičky tyhle Glashutte Spezimatic, 26 kamenů. Má cenu hodinky renomovat, nebo s nima ještě cokoliv dělat?

Vzhledem k poměrně dobrému jménu značky bych Ti doporučoval kontaktovat André** Stoppoka, on by Ti je určitě, pravda-za cenu, která zase není úplně lidová, renovoval (a tím pádem i "renomoval", i když ony už své renomé - a dobré - už mají. Jestli bys je ale chtěl vyhodit, tak mi dej vědět, já bych se do té renovace jít nebál.

Odkaz ke komentáři

Hodinky jsou po mém pradědovi, dostal je k padesátinám a jsou v rodině cca čtyřicet let. O renovaci silně uvažuji, tedy s povolením táty a babičky. :-) Spíše by mě zajímalo, na kolik přibližně taková kompletní renovace přijde? Kdyžtak pošli SZ, děkuji. Když vidím okolo v threadech renomované kousky, krása.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Já dneska objevil v jednom starožitnictví/zastavárně zlaté (nebo zlacené nevím...) Glashütte, klasické kulaté oblekovky s datumovkou. Bohužel měli zavřeno, tak jsem je viděl jen přes výlohu, zítra na ně zajdu pořádně mrknout. :)

Odkaz ke komentáři

Hodinky jsou po mém pradědovi, dostal je k padesátinám a jsou v rodině cca čtyřicet let. O renovaci silně uvažuji, tedy s povolením táty a babičky. :-) Spíše by mě zajímalo, na kolik přibližně taková kompletní renovace přijde? Kdyžtak pošli SZ, děkuji. Když vidím okolo v threadech renomované kousky, krása.

André Stppok nemá nová pouzdra k těmhle hodinkám, ale strojek jejich kalibru (75) by Ti mohl dát do jiné** pouzdra, které by sis mohl vybrat na jeho stránkách. Pak by to byl asi trochu "bastl", jak se tady říká, ale v rámci jedné značky a jednoho kalibru. Ono to ale někdy jinak nejde, když chceš mít všechno nové - tedy v NOS stavu - on má veliké zásoby ze skladů z fabriky, které nakoupil, když si zařizoval tu svou opravárenskou firmu. Já jsem ale s jeho prací maximálně spokojený a spokojených zákazníků je tu mezi námi víc. Pokud jde o cenu renovace, záleží na tom, co on všechno bude dělat, opravovat, vyměňovat, mně ty moje vyšly na nějakých 250 EUR /byla to taky citová záležitost, dostal jsem je k patnáctým narozeninám/, jestli si to dobře pamatuju (radši to hned zapomínám, doma stejně přiznávám vždy minimálně polovinu investovaných peněz, z důvodů osobní bezpečnosti :)

Poznámka pro Gorga - já fakt neberu od André** žádnou provizi, opravdu ne :)

Upraveno uživatelem Apep
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...