Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Na začátek malé upřesnění, ačkoliv už jsem pročítání chronomagu stráliv několik hodin, o hodinkách toho stále moc nevím...

Chci si za státnice, tedy jestli je udělám :D, udělat radost a konečně si koupit hodinky (už to mám v plánu asi 10let...).

Hodinky chci kvalitní, aby mi vydrželi min. 10 let, další kritérium je, že se mi musí líbit... joo a ještě taky asi cenový strop 20 tis., dražší hodinky nepotřebuji, mám jiné priority... jen snad vždy sem si chtěl koupit mechaniky, ale není podmínkou...

Hodně dlouho jsem byl rozhodnutý pro Seika SNA741P1

Dnes je zatím můj favorit CERTINA DS Podium Square Automatic nebo případně CERTINA DS Podium Automatic

Hledal sem o nich informace na netu, ale moc sem toho nenašel... Co Vy na ně, na strojek, na pouzdro, celkové zpracování, volbu značky... dík moc všem za rady... ;-)

Nebo by jste mi raději doporučili quartzové provedení CERTINA DS Podium Square

Případně rád uvítám tip na jiné hraneté (není podmínkou, ale líbí se mi asi víc) hodinky...

Upraveno uživatelem sonixcz
Odesláno

Za taku cenu sa už da chronograf od Hamiltonu,ktory asi naozaj vydrži 10 rokov.

Ale ked si ich kupiš,hod ich do temy nove priarastky a rychlo zmaž tuto adresu,zabudni,že si tu niekedy bol,lebo už rok bude veľa s jednymi hodinkami ;)

Odesláno

Vidim, ze mame podobne tipy na hodinky (ted mam na mysli design) a podobnou situaci (taky me cekaji statnice). Hodne se mi libily ty DS Podium, akorat kulate. Dneska jsem byl u Hanaka na ne mrknout a v realu mi pripadaji mnohem mensi nez nez na fotkach. Pradoxne treba Tissot PRC 200 maji papirove o nejakou tu desetinku mensi prumer, ale v realu vypadaji vetsi nez ty Certiny - asi to bude tou lunetou. A treba ty Hamiltony Aviation QNE ve vedlejsi vytrince vypadaly jeste vetsi (coz taky jsou, skoda ze uz jsou podstatne drazsi). A prave se mi v realu zalibily i ty hranate, tak jsem zase trosicku nalomeny... :-)

Tak preju hodne stesti u statnic. :-)

Odesláno (upraveno)
Za taku cenu sa už da chronograf od Hamiltonu,ktory asi naozaj vydrži 10 rokov.

Hamiltony jsou krásné, ale jiná cenová kategorie... i když mrknu jestli nějaké nenajdu za přijetelnou cenu... dík za tip ;-)

A prave se mi v realu zalibily i ty hranate, tak jsem zase trosicku nalomeny... :-)

Jojo, moje řeč... a dokonce začínám přemýšlet o těchto CERTINA DS Podium Square TITANIUM i když jsou Quartz.

Hledal jsem je v e-shopech v zahraničí, jestli je nenajdu levněji a nic... Nevíte náhodou jaká je jejich cena v zahraničí... ? ? ?

Joo a taky preju hodne stesti u statnic. ;-)

Takových možností je na světě a ty zase s Certinou :D

A proč ne... ? ? ? Nějaký důvud.. ? ? ? Jak jsem psal na začátku, jsem hodinkový laik, ale myslím si že Certina je švýcarská kvalita... ;-) Nebo se pletu ? ? ?

Jinak dík za tipy, hezké, ale není to přesně co hledám...

Upraveno uživatelem sonixcz
Odesláno

Přeji úspěch u státnic, s titulem mnohé zapomeneš, ale měl bys v hlavě udržet, že hodinky vydržely je vždy s tvrdým y...... Promiň, jsi ale už asi patnáctý, který dělá tuto strašnou chybu. Když na fóru o hodinkách napíšeš, že holky šoustali..., tak je to jedno, ale o hodinkách, to není příliš šťastné.

Mě se v té cenové kategorii líbí Zeno a nebo o něco líp propracované Fortisy

Odesláno (upraveno)
Na začátek malé upřesnění, ačkoliv už jsem pročítání chronomagu stráliv několik hodin, o hodinkách toho stále moc nevím...

Chci si za státnice, tedy jestli je udělám :D, udělat radost a konečně si koupit hodinky (už to mám v plánu asi 10let...).

Hodinky chci kvalitní, aby mi vydrželi min. 10 let, další kritérium je, že se mi musí líbit... joo a ještě taky asi cenový strop 20 tis., dražší hodinky nepotřebuji, mám jiné priority... jen snad vždy sem si chtěl koupit mechaniky, ale není podmínkou...

Hodně dlouho jsem byl rozhodnutý pro Seika SNA741P1

Dnes je zatím můj favorit CERTINA DS Podium Square Automatic nebo případně CERTINA DS Podium Automatic

Hledal sem o nich informace na netu, ale moc sem toho nenašel... Co Vy na ně, na strojek, na pouzdro, celkové zpracování, volbu značky... dík moc všem za rady... ;-)

Nebo by jste mi raději doporučili quartzové provedení CERTINA DS Podium Square

Případně rád uvítám tip na jiné hraneté (není podmínkou, ale líbí se mi asi víc) hodinky...

Mám Certiny rok a jsem s nima velmi spokojen.

Jsou to swiss made hodinky za rozumnou cenu, které si zakládají na odolnosti a trvanlivosti.

Jestli chceš chronografy a trochu ušetřit, jedna z voleb jsou Hamiltony (jestli se nepletu jde o americkou značku "svázanou" s Hollywoodem).

Fortis je o třídu výš než obě uvedené značky (bohužel i cenově).

Upraveno uživatelem Vit
Odesláno

Tak v ČR jsem je už našel:

1) Certina DS Podium Square Automatic za 31 950 Kč

Chci si určitě vyzkoušet a osahat i ty titanové...

2) Certina DS Podium Square Titanium za 16 240 Kč

A pokud neseženu ty automaty levněji, přes 30 papírů za ně nedám, tak asi vezmu i ty ocelové quartzové, prostě se mi ten design moc líbí... ;-)

3) Certina DS Podium Square za 12 900 Kč

Nevíte kde v zahraničí koupit Certiny... ? ? ?

Odesláno

Asi po 3 dnech intenzivního studia tohoto fora a hledání různých druhů hodinek a také zjištění, že mechaniky nejsou vhodné na sport nebo koupání, jsem dospěl k závěru:

1) Nejdříve si koupím quartz hodinky na běžné nošení, sport, koupání,... a nyní bych potřebovatl poradit, které mají lepší strojek nebo ocel, prosě něco, podle čeho se budu moci rozhodnout, protože podle vzhledu fakt nevím, líbí se mi oboje :-)

- CERTINA DS Podium Square stránky dovozce a tady stránky dovozce a ještě obchod v ČR

- SEIKO SNA743P1 stránky výrobce a tady stránky dovozce a jestě obchod v ČR

2) Až budu mít cestu do USA nebo někdo ze známích, tak si s nějvětší pravděpodností udělám radost a koupím si OMEGA Speedmaster Professional nebo Day-Date.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Jenom bych dodal, že ty Seika stojí třeba na anglické ebay 155 liber (tedy kolem 5000,-), docela jsem zíral na cenu 13 000,- na stránkách, které uvádíš.

Jestli chceš sport, koupání a běžné nošení, tak za mě ty Certiny.

Za státnice bych si ale já nadělil Seika, parádní společenské hodinky, které mi ty státnice a studia budou připomínat. Ale určitě ne za 13000,- ;)

Odesláno

Ty tipy byly ovšem z jiné ligy za sumu, nepřesahující tvůj cenový strop. Pokud jsi hovořil o Hamiltonu, tak nechápu o kterém? Můžeš to nějak rozebrat?

Odesláno
Ty tipy byly ovšem z jiné ligy za sumu, nepřesahující tvůj cenový strop. Pokud jsi hovořil o Hamiltonu, tak nechápu o kterém? Můžeš to nějak rozebrat?

Jestli to bylo na mě, tak mám doma jejich propagační materiál z Hibernie (takové jakoby noviny - The Hamilton Tribune), kde se Hamilton prezentuje jako: The American Brand sience 1892.

Hamilton tam o sobě na 15 stranách píše v souvislosti s 6 filmy (Hamilton has been involved in Hollywood ever since Elvis Presley wore a Vetura in "Blue Hawai" in 1961 and started a craze for this distinctively shaped watch on and off screen).

Neříkám, že je to španě, ale typičtí švýcaři to prostě nejsou....

Odesláno

Na oplátku by mě zajímalo, proč tak opovrhuješ Certinou?

:starwars:

Odesláno

Tak postupně, nevěděl jsem, že mechatiky nejsou vhodné na sport, koupání... Proto chci dnes levnější quarz. viz Seiko nebo Certna...

Z hamiltonu se mi líbí např. HAMILTON JAZZMASTER SQUARE AUTO CHRONO a protože ceny v USA jsou na polovině cen v ČR, počkám až pojedu do USA já nebo někdo z ptátel, předpokládám, tenhle max. příští rok...

Mám zatím 4 kandidáty, každé sice úplně jiné...

1) HAMILTON JAZZMASTER SQUARE AUTO CHRONO

2) OMEGA Speedmaster Professional (nebo Date Day)

3) ORIS TT3 Chronograph (celotitanové)

4) ORIS TT3 Limited Edition

Toť asi zatím asi moje představa... ;-)

Odesláno
Na oplátku by mě zajímalo, proč tak opovrhuješ Certinou?

:starwars:

Kdo říkal, že jí opovrhuji? :gun_bandana:

Měl jsem z původního zadání pocit, že to může být jakýkoliv Hamilton a ne zrovna Square. Je tam napsáno strop do 20k a preferuji hranaté.

Jinak Víťenko kdybych si mohl vybrat mezi Hamiltonem, Orisem, Omegou a Certinou, tak si Certinu nevyberu. Sem prostě blázen :) Uzavřeme už mír?

PS: Netvrdil jsem, že je Hamilton Swiss Made.

Odesláno

sonixcz - celkem zmena od puvodni predstavy ;) Osobne bych sell do Speedmasteru Pro - jsou to velmi nadcasove hodinky, ktere neomrzi, takovy etalon mezi chronografy za jeste prijatelnou cenu, pokud bys nakonec sel do nejakych square tak bych z vyberu co byl volil asi ty hamiltony ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...