koblih69 Odesláno 7. července 2008 Nahlásit Odesláno 7. července 2008 (upraveno) miramax napsal: v souvislosti s tim odkladanim na sklicko, existuje nekde nejaky strucny a poucny navod jak se chovat k automatum? mam sve prvni automaty a tak by me zajimalo, treba jak je odkladat na noc, uz jsem zjistil ze je nemam natahovat v urcitem case, ale par dalsich rad stran noseni, odkladani a pod.? jinak kazde dva roky na serizeni a servis jsou mi jasne No s tím odložením na sklíčko to nebylo tak úplně vážně prtože to asi není zrovna praktický ( ale může to být účelný ) ..... Tomu, že nemáš natahovat v určitém čase nerozumím - buď je to automat a tam ( mimo rozběhu ) je natahování spíš na škodu nebo je to manuál a pak je rozumné natahovat nikoliv v určitou konkrétní dobu, ale prostě pravidelně ve stejnou dobu. O odkládání toho bylo napsáno už hodně, hledej ve starších příspěvcích, každopádně se to dá snadno vysledovat. Mám například Seiko 5 které dělají + 10s a když se odloží na korunku udělají přes noc -9 tedy za 24 hodin +1s což je příjemný. Noméně záleží taky na stylu nošení ( když jeden den pořád jezdím na kole a druhý leží tak to asi bude mít nemalý vliv i na denní odchylku ). O seřízení a servisu každé 2 roky bych s dovolením pochyboval, takovou frekvenci považuju za kontraproduktivní.... Upraveno 7. července 2008 uživatelem koblih69
miramax Odesláno 7. července 2008 Nahlásit Odesláno 7. července 2008 koblih69 napsal: No s tím odložením na sklíčko to nebylo tak úplně vážně prtože to asi není zrovna praktický ( ale může to být účelný ) ..... Tomu, že nemáš natahovat v určitém čase nerozumím - buď je to automat a tam ( mimo rozběhu ) je natahování spíš na škodu nebo je to manuál a pak je rozumné natahovat nikoliv v určitou konkrétní dobu, ale prostě pravidelně ve stejnou dobu. O odkládání toho bylo napsáno už hodně, hledej ve starších příspěvcích, každopádně se to dá snadno vysledovat. Mám například Seiko 5 které dělají + 10s a když se odloží na korunku udělají přes noc -9 tedy za 24 hodin +1s což je příjemný. Noméně záleží taky na stylu nošení ( když jeden den pořád jezdím na kole a druhý leží tak to asi bude mít nemalý vliv i na denní odchylku ). O seřízení a servisu každé 2 roky bych s dovolením pochyboval, takovou frekvenci považuju za kontraproduktivní.... natahnutim automatu jsem myslel ten rozbeh diky, takze to budu sledovat a merit, ale zatim jim dam cas na zabehnuti do rezimu pouzivani, mam je ctyri dny a zatim je to velka laska, vzdycky kdyz chci vedet kolik je hodin, mrknu na ne, cumim cumim, pak spokojene odhlednu abych zjistil, ze kolik je hodin jsem si nevsiml zbytek informaci si tedy dohledam na foru, diky kazdopadne
Hotovyrado Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Automat by se neměl ručně natahovat?? Já to u TAGů dělám.... Jinak oboja automaty co mám (Seiko 5) se chovají, jak píše "Koblih".... Když je nosím, tak udělají cca +10sec za den, přes noc na stole se zas zpomalí, takže v globálu to vychází skoro jako quartz :-)
speedersky Odesláno 8. července 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. července 2008 koblih69 napsal: 1) nerozumím výrazu "... teraz som si to checkol znova ..." ??? Po jaké době? Mezi tím jsi seřizoval? 2) proč by měl být chod hodinek pomalejší? Záleží jen jak jsou hodinky seřízené 3) ano pokud vím je tam opravdu ETA 2824-2 4) Nosíš hodinky v nějakém pravidelném režimu ( 15 hodin, odložím na sklíčko přes noc... )? 5) Závěry dělej až budeš mít hodinky tak měsíc a ustálí se odchylka 1) ze som kontroloval odchylku, presne po 9 dnoch. Nie nekorigoval som ich. 2) dakujem, uz si to nemyslim 3) dik 4) nosim ich cely den cize aj viac ako 15 hodin a na noc ich odkladam ale nie na sklicko. Idem pozriet fora ako je najlepsie ich odkladat. 5) presne pre to som sa pytal. Dakujem
koblih69 Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 speedersky napsal: 1) ze som kontroloval odchylku, presne po 9 dnoch. Nie nekorigoval som ich. 2) dakujem, uz si to nemyslim 3) dik 4) nosim ich cely den cize aj viac ako 15 hodin a na noc ich odkladam ale nie na sklicko. Idem pozriet fora ako je najlepsie ich odkladat. 5) presne pre to som sa pytal. Dakujem Super, tak už jen k bodu 2 - myslím, že je to tedy dobrý výsledek - doporučuju kontrolovat pravidelně abys zjistil jeslti je odchylka pravidelná. Pokud je pravidelná jsou hodinky patrně úplně OK a po "záběhu" je bude stačit jen mírně seřídit. A co se týká odkládání tak jen vysleduj polohu ve které mají nejmenší odchylku nebo ve které kompenzují tu odchylku co udělají přes den.
speedersky Odesláno 8. července 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Dakujem za odpovede. A aj bandicootovi za navod
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se