pupik Odesláno 24. července 2008 Nahlásit Odesláno 24. července 2008 QUOTE(robl.7 @ 24.7.2008 - 13:58) Podle hodinek se asi potápíš?? Jak jsi spokojený s D9 se sondou. Mne vadí trochu , že když pustím vzduch na lahvi a hodinky se mi spojí se sondou a pak mi trvá delší dobu než si vezmu vše na záda , tak se mi hodinky přepnou zase do režimu čas. Mám úplně stejnou zkušenost a celý tohle párování, spojení a následné odpojení soundy dělá zbytečný opruz při strojení se na ponor, já na to vždy přijdu když mi v 0,5m pípne zpátky režim Dive... nezávidím tomu kdo má na D9 spárované až 3 sondy. Osobně mi to zas tak nevadí protože, stejně údaj o zbytku vzduchu nevyužívám a používám normální manometr, D9 mají vůbec spoustu mínusů (velikost displeje, tlačítka atp), ale zásadní plus je perfektní stroj na cestování a supr kvalitní provední pouzdra a prostě D9 jsou touhle koncentrací DC techniky v hodinkovém formátu ojedinělé... Určitě D9 mají spoustu funkčních "nevychytávek"... dokonce mám druhé ty první se mi po pátém ponoru zaplavily ... ale nevyčítám jim to protože se mi líbí....
robl.7 Odesláno 24. července 2008 Nahlásit Odesláno 24. července 2008 Jo tak jsi byl rychlejší. Já si nevšiml a zalozil nové vlákno pod digitálky. Tak prosím YPA , aby jedno vlákno smazal. Moc díky. Jinak já jsem s D9 moc spokojený. Na cestování jsou super a údaj na zbytek vzduchu využívám a tak zdravě riskuji. . Měl jsem před nimi Stinger a také dobré. Jem u D9 lepší display. Když necestuji tak na sucháč samozřejme velký Viper a manometr. QUOTE(robl.7 @ 24.7.2008 - 13:58) Podle hodinek se asi potápíš?? Jak jsi spokojený s D9 se sondou. Mne vadí trochu , že když pustím vzduch na lahvi a hodinky se mi spojí se sondou a pak mi trvá delší dobu než si vezmu vše na záda , tak se mi hodinky přepnou zase do režimu čas. Mám úplně stejnou zkušenost a celý tohle párování, spojení a následné odpojení soundy dělá zbytečný opruz při strojení se na ponor, já na to vždy přijdu když mi v 0,5m pípne zpátky režim Dive... nezávidím tomu kdo má na D9 spárované až 3 sondy. Osobně mi to zas tak nevadí protože, stejně údaj o zbytku vzduchu nevyužívám a používám normální manometr, D9 mají vůbec spoustu mínusů (velikost displeje, tlačítka atp), ale zásadní plus je perfektní stroj na cestování a supr kvalitní provední pouzdra a prostě D9 jsou touhle koncentrací DC techniky v hodinkovém formátu ojedinělé... Určitě D9 mají spoustu funkčních "nevychytávek"... dokonce mám druhé ty první se mi po pátém ponoru zaplavily ... ale nevyčítám jim to protože se mi líbí....
pupik Odesláno 24. července 2008 Autor Nahlásit Odesláno 24. července 2008 Jo tak jsi byl rychlejší. Já si nevšiml a zalozil nové vlákno pod digitálky. Tak prosím YPA , aby jedno vlákno smazal. Moc díky. Jinak já jsem s D9 moc spokojený. Na cestování jsou super a údaj na zbytek vzduchu využívám a tak zdravě riskuji. . Měl jsem před nimi Stinger a také dobré. Jem u D9 lepší display. Když necestuji tak na sucháč samozřejme velký Viper a manometr. Jasan u mne to samé u mne před D9 první ACW Spydery, pokud nemá půjčený kompík moje milka nebo kámoš co ho ztratil v hospodě, stále užívám staré šedivé Uwatec Aladin Pro... Já samozřejmě měření zásoby vzduchu (a s tím spojené funkce) používám taktéž, (pokud tedy sonda zůstane ve spojení) a když to běhá je to supr mašinka, výhoda je i (dnes běžná) možnost přepnout na nitrox. ... ono je to možná "dětský" ale já jsem rád že si můžu kus potápění nosit sebou do práce a tohle mi mé Šuunty umožnují. Dokupoval jsem si ještě titanový tah a jsem max. spokojen... A jak sám říkáš, na cestování a expedice k nezaplacení, byl jsem před měsícem na skok v Libanonu ani jsem nevěděl zda seženu nějaké potápko, nakonec jsem tam trčel kvůliva problémum s Hizboláhem, tak jsem dal ponor v pohodičce s D9 místo abych se držel jako klíště dajvmástra...
robl.7 Odesláno 25. července 2008 Nahlásit Odesláno 25. července 2008 Já to měl obráceně , titanový tah se roztrhl ( má ne moc dobře vyřešené osičky na spojích ) . Oprava prý problém a cena pomalu za půlku nového. A tak jsem zakoupil gumový a ten je v pohodě . Mám lepší pocit , že hodinky neztratím. Také mám u hodinek druhé sklíčko . Připadá mi blbost u takto drahé mašinky nedat tam safír a ta chránička sklíčka je na prd . Protože zacházení s nimi je opravdu kruté a škrábancům se navyhneš. Jasan u mne to samé u mne před D9 první ACW Spydery, pokud nemá půjčený kompík moje milka nebo kámoš co ho ztratil v hospodě, stále užívám staré šedivé Uwatec Aladin Pro... Já samozřejmě měření zásoby vzduchu (a s tím spojené funkce) používám taktéž, (pokud tedy sonda zůstane ve spojení) a když to běhá je to supr mašinka, výhoda je i (dnes běžná) možnost přepnout na nitrox. ... ono je to možná "dětský" ale já jsem rád že si můžu kus potápění nosit sebou do práce a tohle mi mé Šuunty umožnují. Dokupoval jsem si ještě titanový tah a jsem max. spokojen... A jak sám říkáš, na cestování a expedice k nezaplacení, byl jsem před měsícem na skok v Libanonu ani jsem nevěděl zda seženu nějaké potápko, nakonec jsem tam trčel kvůliva problémum s Hizboláhem, tak jsem dal ponor v pohodičce s D9 místo abych se držel jako klíště dajvmástra...
pupik Odesláno 25. července 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. července 2008 Hele dle mého, podle mne u D9 je znatelný posun v závadovosti oproti starším spyderům a stingerům... alespoň to mi naznačoval servisman z Finnsubu Evidentně je to, tím že v rámci globalizace a skupování trhu, do Suunta vstoupili nějaký márketingový inženýři a funkčnost a spolehlivost byla potlačena s ohledem na výrobní náklady... Je to stejný jako co za bordel udělal Johnson Outdoors vlastník ScubaPro s Uwatechem, je to tím, že tyhle výrobky normuje nějaká marketingová pipina, která ale stejně dělá, běžky, rotopedy, pinpongový pálky a horský kola... Já měl na prvních D9 závadu, že prý kanál pro závit šroubku byl provrtán hlouběji do pouzdra... stejně tak měly všechny D9 vyrobené do třetího týdne roku 06 možnou závadu v softu a to, že se nenačítala každá 4 sekunda ponoru... Ale všechno jim odpouštím, páč se mi líbí (ale asi je to stejný jako s manželkama, všichni vědí že je to nablblá kráva, ale jedinej ty to nevidíš)
prochaska Odesláno 29. července 2008 Nahlásit Odesláno 29. července 2008 Možná někoho naštvu, ale biju se do hlavy, že jsem dal peníze za něco tak hrozného jako D9. Hodilo by se to spíš na nějaké potápěčské fórum, ale když už je to tady... :-) Display mi připadá strašně nepřehledný. Obvykle není jasné, jestli se zobrazuje bezdekompresní limit, čas výstupu nebo čas na dekompresní zastávce. Poměrně důležitý údaj jako celkový čas ponoru se zobrazí jen po zmačknutí tlačítka (a hádej pod vodou bez příručky kterého ze čtyř možných :-)) a za chvíli zmizí a je zakryt poměrně nezajímavou hodnotou OTU (tedy ona není tak nezajímavá, ale jen při plánování ponoru, na dekompresi se s tím už nic nenadělá). Podobně je to s ostatními důležitými údaji, na jednom místě se jich střídá několik a člověk pořád musí přemýšlet co to vlastně ukazuje. Navíc jsou čísílka tak mrňavá, že v jen trochu horší viditelnosti nejsou vůbec vidět. Černý gumový extra dlouhý řemínek je pěkný ale chybí očko pro pojistný gumicuk. Ve vodě se na hodinky nedají brát žádné ohledy a není těžké je o něco urvat a ztratit. Ze stejného důvodu mi připadá jako nesmysl že je tam minerální sklo. Škrábance sice nevadí, pod vodou nejsou vidět, ale na suchu je to hrůza. Potápečské funkce jako výpočet dekomprese mají své mouchy ale v zásadě jsou v pořádku.
robl.7 Odesláno 30. července 2008 Nahlásit Odesláno 30. července 2008 Ale nenaštveš , v podstatě souhlasím , že za ty nehorázné prachy by měli být bez chybičky. Ale na každém něco najdeš. U toho displaye mi připadá čitelnost určitě lepší než u předchůdců - Stinger. I velikost čísel se zlepšila. To že musíš přemýšlet o tlačítkách .... s tím moc nenaděláš. Prostě to beru jako fakt , že se snažili nacpat do hodinek spoustu funkcí. Už jsem si zvykl na nové ovládání a moc při tom nepřemýšlím. Navíc zobrazované hodnoty na displayi se nastaví a v průběhu ponoru se nemění takže celkový čas ponoru tam zůstává. Alespoň u mne - mám tam nový software , tak je to možná tím starším??? Možná někoho naštvu, ale biju se do hlavy, že jsem dal peníze za něco tak hrozného jako D9. Hodilo by se to spíš na nějaké potápěčské fórum, ale když už je to tady... :-) Display mi připadá strašně nepřehledný. Obvykle není jasné, jestli se zobrazuje bezdekompresní limit, čas výstupu nebo čas na dekompresní zastávce. Poměrně důležitý údaj jako celkový čas ponoru se zobrazí jen po zmačknutí tlačítka (a hádej pod vodou bez příručky kterého ze čtyř možných :-)) a za chvíli zmizí a je zakryt poměrně nezajímavou hodnotou OTU (tedy ona není tak nezajímavá, ale jen při plánování ponoru, na dekompresi se s tím už nic nenadělá). Podobně je to s ostatními důležitými údaji, na jednom místě se jich střídá několik a člověk pořád musí přemýšlet co to vlastně ukazuje. Navíc jsou čísílka tak mrňavá, že v jen trochu horší viditelnosti nejsou vůbec vidět. Černý gumový extra dlouhý řemínek je pěkný ale chybí očko pro pojistný gumicuk. Ve vodě se na hodinky nedají brát žádné ohledy a není těžké je o něco urvat a ztratit. Ze stejného důvodu mi připadá jako nesmysl že je tam minerální sklo. Škrábance sice nevadí, pod vodou nejsou vidět, ale na suchu je to hrůza. Potápečské funkce jako výpočet dekomprese mají své mouchy ale v zásadě jsou v pořádku.
prochaska Odesláno 30. července 2008 Nahlásit Odesláno 30. července 2008 Alespoň u mne - mám tam nový software , tak je to možná tím starším??? Vidíš, to by mohlo být. Zkusím poptat novou verzi fw, já měl tu co ji potom quli chybě upgradovali a ta upgradnutá už bude taky postarší.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se