Přejít na obsah

Citizen JY0010-50E Skyhawk Titanium watch nebo něco jiného?

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Pokukuji po nějakých hodinkách, zaujali mě Citizen JY0010-50E Skyhawk Titanium Radiocontrolled

http://www.ihodinarstvi.cz/index.php?cont=...il&karta=10,

Rád bych znal váš názor, případně doporučení na něco jiného, podobného.

Požadavky:

- odolné hodinky na každodenní nošení

- kovový pásek

- vodotěsnost do 200m

- spíše sportovní vzhled

- podsvicení

- cena v CR do 30k Kč , ale říkam rovnou, že si je dovezu z USA viz ty citizeny USA (500-700$ u nás 25k Kč)

Děkuji

Upraveno uživatelem asrock
Odesláno

Citizeny JY010-50E o kterých se zmiňuješ mám v titanu již 2 měsíce.Maximální spokojenost. :thumbsup_anim:

Lehké,absolutně přesné,díky rámečkům na " palubních přístrojích" velice dobře čitelné :wine:

Mám je z Aukra za 12K ale už jsem je tam viděl za 10. :clap: Přeji štěstí ve výběru.

Odesláno

Jsme prakticky rozhodnut, jen se na ně ještě někam zajdu fyzicky podivat, trochu se obávám velikosti, chci je zkratka vidět na ruce.

Chci také Titanovou verzi, ocelové jsou tuším JY0000-53E.

Jsem domluven s obchodnikem v USA i s poštovným 6666, clo + DPH pokud nějaké budou tak maximálně 200-300.

Odesláno
Jsme prakticky rozhodnut, jen se na ně ještě někam zajdu fyzicky podivat, trochu se obávám velikosti, chci je zkratka vidět na ruce.

Chci také Titanovou verzi, ocelové jsou tuším JY0000-53E.

Jsem domluven s obchodnikem v USA i s poštovným 6666, clo + DPH pokud nějaké budou tak maximálně 200-300.

Tak potom napiš jak seš spokojenej.

Odesláno

Pánové mám na vás dotaz... Jak se to ze zárukou u hodinek např Citizen když to kupujete ze státu,různě na webech nebo na tom webu co je v prvním odkazu. Ihodinarstvi.cz???? Co jsem se díval tak ty ceny se dají udělat i v kameném obchodě v čr a mam 3 roky záruku. Ja včera volal do Gotltime Praha zastoupení Citizen a s dotazem když tak pošlu hodinky koupené na netu tak se na to nevztahuje mezinárodní záruka. Navíc mě řekli že na Citizeny z netu je jen rok záruka! jinak že to popřípadě opraví ale za prachy. Mezinárodní záruka je jen na hodinky z evropy a v evropě!!!! tak co vy nato????

Odesláno
Pánové mám na vás dotaz... Jak se to ze zárukou u hodinek např Citizen když to kupujete ze státu,různě na webech nebo na tom webu co je v prvním odkazu. Ihodinarstvi.cz???? Co jsem se díval tak ty ceny se dají udělat i v kameném obchodě v čr a mam 3 roky záruku. Ja včera volal do Gotltime Praha zastoupení Citizen a s dotazem když tak pošlu hodinky koupené na netu tak se na to nevztahuje mezinárodní záruka. Navíc mě řekli že na Citizeny z netu je jen rok záruka! jinak že to popřípadě opraví ale za prachy. Mezinárodní záruka je jen na hodinky z evropy a v evropě!!!! tak co vy nato????

Ahoj. Mohl bys kdaž tak upřesnit větu " Ja včera volal do Gotltime Praha zastoupení Citizen a s dotazem když tak pošlu hodinky koupené na netu tak se na to nevztahuje mezinárodní záruka. " ? Asi se přepsal a nedává to smysl a taky by mne zajímalo jak s tebou v GOLDTIME jednali a co přesně povídali o mezinárodní záruce.

Jinak by to mělo fungovat tak, že pokud si koupíš Citizen v US, tak na něj máš opět jen v US 5 let záruku - jedná se o jinou obchodní politiku Citizen, která se vztahuje k jinému typu trhu. Předpokládá se totiž, že průměrný Američan reklamace neřeší a raději si koupí nové hodinky. To samozřejmě nesouvisí s kvalitou hodinek Citiizen, které jsou myslím obecně považovány za vyšší střední třídu - tedy kvalitní. Ale o počtu reklamací by ti spíše měl napsat někdo, kdo nějaký obchod Citizen provozuje.

V EU je záruka na NOVÉ spotřební zboží ze zákona 2 roky, pokud je koupíš od prodejce se sídlem v EU. Jestli tady Citizen pro Evropu poskytuje 3 roky přesně nevím, ale se 2 roky můžeš počítat na 100 %.

Mezinárodní záruka je opravdu 1 rok. DOstaneš mezinárodní záruční list, který ale musí být řádně vyplněný. Tedy například výrobní číslo, datum prodeje a něco, čím se identifikuje tvůj prodejce - tedy razírko nebo jméno a podpis.

Tak asi tak :thumbsup_anim: Myslím, že nebudeš muset Citizeny reklamovat - pokud budeš dodržovat základní zásady provozu hodinek.

Odesláno

Ja tím chtěl říct, že pokud třeba Citizeny koupím ze Státu nebo nepř na těch ihodinarstvi.cz tak na to neplatí mezinárodní záruka v čr. A navíc je záruka 1 rok a v čr 3. Je pravda že Citizen se skoro nekazí :-) vím to, prodáváme je.... Když tam někdo pošle hodinky v záruce koupené mimo evropu tak to prostě účtují... Je to tak i s autama???

Odesláno
Ja tím chtěl říct, že pokud třeba Citizeny koupím ze Státu nebo nepř na těch ihodinarstvi.cz tak na to neplatí mezinárodní záruka v čr. A navíc je záruka 1 rok a v čr 3. Je pravda že Citizen se skoro nekazí :-) vím to, prodáváme je.... Když tam někdo pošle hodinky v záruce koupené mimo evropu tak to prostě účtují... Je to tak i s autama???

No tak to se mi zdá dost divné. Mezinárodní záruka je mezinárodní záruka. Pokud něco účtují, myslím, že z logiky věci na to nemají právo. Jako výhradní dovozce pro ČR by měli mít vyrovnávací účet s Citizenem a věci, které jsou v řádné záruce by tedy měli účtovat Citizenu.

Na GOLDTIME jsem psal ale asi trochu salám, tak to zkusím někde, kde umí s emailem :gun_bandana:

Odesláno (upraveno)

Pokud zákazník prý nesouhlasí s placenou opravou doporučí mu, at hodinky pošle prodejci a ten at jim to vyřídí bezplatně. Tak mě to bylo řečeno.. hmm.. zvláštní... Pochopil sem to tak že mezinárodní záruka je uznávána pouze v evropě na hodinky koupené v evropě!!!

Upraveno uživatelem DavidC3
Odesláno

Před pár hodinami jsem si v USA koupil Titanovou verzi těchto hodinek JY010-50E a záruku jsem s prodejcem u USA také probíral a je to tak jak zde již zaznělo.

Pokud je zboží zakoupeno v USA od Citizen Autorized Dealera a má řádně vyplněnou 5 year warranty card, vztahuje se na něj pětileté záruka uplatnitelná v servisních střediscích na území USA, Canady a v karibiku (USA část). V Evropských Autorizovaných servisech tzn. i u GoldTime lze uplatnit jednoletou mezinárodní záruku, přičemž cituji svého US dodavatele ?pokud budete mít problém s uplatněním této mezinárodní záruky, dejte vědět Citizen Watch Campeny of America, Inc. je na podobné věci velice citlivá a obratem zjedná nápravu?.

Pokud opomenu fakt, že titanová verze těchto hodinek se v ČR vlastně oficiálně ani neprodává, a budu se soustředit na verzi ocelovou je její ch oficiální cena v ČR 19.500,- záruka 3 roky. Já mám na cestě titanovou verzi se zárukou 5let v USA, kam je mohu v nejhorším poslat za 322Kč, cenově mě budou stát v nejhorším případě méně než 8000Kč. Z mého pohledu jasná volba, ceny v ČR jsou až neskutečné.

Pokud jde o manual CZ nemám a ani nepotřebuji, pokud by si někdo nevědel rady tady je animovany manual http://www.citizenwatch.com/COA/English/se...nteractive=U600

a v nejhorším jsme ochoten i nějakou malou část manuálu zájemci přeložit pokud si s něčím neví rady. Anglický manuál k Calibru U600 http://www.citizenwatch.com/Technical/Engl.../u600_ebook.pdf

Odesláno
gratuluju...! :)

Kibi, chlape odborná, jak to vidíš ty s tou zárukou ? Jednoletá celosvětová záruka je podle mého skromně selského rozumu univerzálně uplatnitelná celosvětově (což při gramatickém výkladu slova "international" chápu jako vcelku logické). Kontakt s Goldtimem je opravdu trochu pomalý a jestli někomu nechali platit opravu (reklamovatelnou) v jednoleté záruční době, je to skoro na soud. Asi by to chtělo novou štiku v Českém rybníku, na čemž se pracuje.

Odesláno
nejak netusim, o co jde... ale mozna bude lepsi me z toho vynechat...? :)

Měl jsem pocit, že bys tomu mohl trochu rozumět a tím pádem na fóru poradit. Proto jsem tě chtěl trochu aktivizovat. Když nevíš tak v pohodě...

Odesláno
pokud se to bude tykat hodinek a ja nahodou budu vedet, rad to zkusim... ale "Asi by to chtělo novou štiku v Českém rybníku, na čemž se pracuje." + tvoje prodejni aktivity... to se me netyka... :)

No právě mám pocit, že se to tady někoho až moc týká, když na to pořád upozorňuje :thumbsup_anim: Tím líp - jen ať se o tom mluví.

K těm CITIZEN . Co říkáš na praktiky, kdy je fabrikou garantována mezinárodní záruka jeden rok a borci v Praze ti přesto zaúčtují náklady záruční opravy, jak tady bylo ve vláknu zmíněno výše ?

Odesláno
Pokukuji po nějakých hodinkách, zaujali mě Citizen JY0010-50E Skyhawk Titanium Radiocontrolled

http://www.ihodinarstvi.cz/index.php?cont=...il&karta=10,

Rád bych znal váš názor, případně doporučení na něco jiného, podobného.

Požadavky:

- odolné hodinky na každodenní nošení

- kovový pásek

- vodotěsnost do 200m

- spíše sportovní vzhled

- podsvicení

- cena v CR do 30k Kč , ale říkam rovnou, že si je dovezu z USA viz ty citizeny USA (500-700$ u nás 25k Kč)

Děkuji

No ASROCK asi z Kibika nic nedostanem :crying_anim02: Zkus napsat třeba CYBER nebo YPO . Myslím, že ti určitě poradí.

Odesláno

Koupil jsem model JY0010-50E Caliber U600 vTitanovém obalu , nemám po ruce link přímo na dodavatel, ale v rychlosti jsem našel http://www.designertimepiece.com/store/ind...1&Itemid=42

(mám je neště o fous levněji)

další info například zde

http://www.amazon.com/Citizen-Eco-Drive-Sk...E/dp/B0012IR0U2

pro zajímavost i v sousedním SRN je lze pořídit za 595E tj cca 14.500,- cena v ČR je fakt kouzelná :-)

http://www.amazon.de/Citizen-Super-Skyhawk...2148&sr=8-1

• po měsících...
Odesláno

Ja mam Citizen JY0010-50E Titan a po roku nenajde signal na radio cize mi neaktualizuje Cas

Neviete mi poradit ? samozrejme su z USA a neni vyplneny zarucak kupil som ich od chlapika z Brna cez Aukro "smola nedviha telefon"

Odesláno

a fungují i pro Evropu???? Pokud jsou z USA,je možné,že jsou kalibrované pouze pro USA.......že Evropu neumí. Nemusí to být chyba hodinek,ale toho,kde bydlíš......

Není samozřejmostí,že i když jsou hodinky "radio controlled",že se tak budou chovat všude....jsou hodinky pro evropský,japonský trh a pro emerický........

Nebo to šlo a najednou to nejde????

Odesláno
Ja mam Citizen JY0010-50E Titan a po roku nenajde signal na radio cize mi neaktualizuje Cas

Neviete mi poradit ? samozrejme su z USA a neni vyplneny zarucak kupil som ich od chlapika z Brna cez Aukro "smola nedviha telefon"

Zdravím, taky mám tyhle hodinky...

1. Přijímají signál automaticky pouze když je ručička na ciferníčku dole nastavena korektně na CAL-TME nebo RX-S

2. čas se automaticky aktualizuje v 2:00, 3:00, 4:00

3. pokud nastavíš viz bod 1., a zmáčkneš na tlačítko na pozici 4, ukáže ti ukazatel signálu/baterky na EUR?

3.1 ukáže ti pak vteřinová ručička na NO? nebo jak?

4. pokud bod 3. ano, pakse dá provést i "manuální" automatické nastavení, popíšu v případě potřeby

5. pokud selhalo všechno co píšu výše, zkusil bych kompletní reset hodinek, popíšu v případě potřeby

Dej vědět, případně rád poradím i přes SZ :-)

• Po letech...
Odesláno

Tak jak to dopadlo s tim signalem? Chci si taky koupit CITIZEN JY0010-50E pres aukro, tak abych pak nezabrecel, kdyz bude nejaky problem :shuriken:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...