Cidlo1 Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 Jedu na dovolenou a natahovací hodinky neberu s sebou (beru si jiné automaty). Co je pro strojek lepší, nechat je dojít nebo částečně natažené zastavit povytažením korunky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 Vyšroubovat korunku. Péro by mělo být natažené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 Vyšroubovat korunku. Péro by mělo být natažené. Vzhledem k tomu, že se asi nejedná o 2 roky prázdnin, nehrozí při vytažené korunce spíš větší škoda kvůli mikročástečkám prachu? Nevím a nedokážu posoudit. Jen mě to napadlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 Vzhledem k tomu, že se asi nejedná o 2 roky prázdnin, nehrozí při vytažené korunce spíš větší škoda kvůli mikročástečkám prachu? Nevím a nedokážu posoudit. Jen mě to napadlo. Ty dva roky při vyšroubované korunce už by problém byly. Ale pokud jde třeba jen o pár dnů, kdy jsou hodunky v krabičce, je to podle mě lepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 ........ já bych měl mít svatozář, když musím tohle číst ......... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmx Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 Nechat dojít a korunku jen lehce povolit, at se nevymačkává těsnění a zároveň se dovnitř nedostává možný prach. Součesným perům je celkem jedno v jakém stavu se budou skladovat, osobně je však nechávám u všech strojků, bez rozdílu, vyjít. Zároveň není soukolí při nataženém péru trvale v záběru, ne že by mu to nějak vadilo, ale je to spíš o pocitu. Při 14-ti dennní dovolené je jedno v jakém stavu hodinky zůstanou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 ........ já bych měl mít svatozář, když musím tohle číst ......... ??????? A jedna OT: Pletu se, nebo sis už dnes v avataru asi 3x změnil barvu OP (nebo pro některé té niti) ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 avatar jsem dnes změnil 8x pokud Ti první příspěvek (otázka) přijde normální tak nemám co vysvětlovat - jenom mě napadá proč fungují 100let staré hodinky bez jakéhokoli těsnění a natažení - možná proto, že byla vytažená korunka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 avatar jsem dnes změnil 8x pokud Ti první příspěvek (otázka) přijde normální tak nemám co vysvětlovat - jenom mě napadá proč fungují 100let staré hodinky bez jakéhokoli těsnění a natažení - možná proto, že byla vytažená korunka Představ si, mě ten dotaz vůbec nepřekvapil. Taky už jsem o tom párkrát uvažoval. Jestli ty, co nenosím, nějak pravidelně natahovat, nebo to tak nechat atd. To jsem ale magor, co? No, nakonec Ty s tou barvou v avataru ............... Co ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 To jsem ale magor, co? ... to nevadí všichni jsme rádi na světě ...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 A bude hůř. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 To se nám to pěkně rozjelo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 Navíc jsme těmi názory / nenázory asi Cidlovi1 zkazili dovolenou. Teď neví. Asi bych radši nikam nejezdil. Anebo: Mechano, pomóóóóc!!!? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 Já bych zrušil tu dovolenou. Automaty, to není žádná sranda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarvinX Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 (upraveno) Jestli jsou to hodinky z tržnice, tak bych je před dovolenou raději rovnou vyhodil, dýl než pár měsíců stejně nevydrží. Jestli jsou to kvalitní hodinky, tak bych je nechal být, ony si v krabičce samy vklidu dojdou a zastaví se. Řekl bych, že jakékoliv násilné přerušování chodu jim jen ubližuje. Strojky jsou nastavené na normální chování civilizovaného člověka, který jim občas dopřeje kvalitní údržbu a jinak je nechává na pokoji. Upraveno 22. srpna 2008 uživatelem MarvinX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 Jestli jsou to hodinky z tržnice, tak bych je před dovolenou raději rovnou vyhodil, dýl než pár měsíců stejně nevydrží. Jestli jsou to kvalitní hodinky, tak bych je nechal být, ony si v krabičce samy vklidu dojdou a zastaví se. Řekl bych, že jakékoliv násilné přerušování chodu jim jen ubližuje. Strojky jsou nastavené na normální chování civilizovaného člověka, který jim občas dopřeje kvalitní údržbu a jinak je nechává na pokoji. Jestli ta dovolená opravdu nejde zrušit (což by bylo asi to nejlepší řešení), nemohl by ty hodinky vzít raději s sebou? Ať taky něco uvidí. Cestovní pouzdra se tady taky někde řešila a jeden z členů nedávno bral na desetidenní dovolenou hodinky čtvery. Proč asi? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 (upraveno) Jestli ta dovolená opravdu nejde zrušit (což by bylo asi to nejlepší řešení), nemohl by ty hodinky vzít raději s sebou? Ja nevim, ale asi bych si je vzal s sebou ..... vsechny ! Upraveno 22. srpna 2008 uživatelem Baker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 Ja nevim, ale asi bych si je vzal s sebou ..... vsechny ! A proč s sebou vozíš i dámský (dole)?? Zatím jsem si nevšimnul, že by ženský na dovolené (dokonce i jinak) hodinky potřebovaly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidlo1 Odesláno 23. srpna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2008 Ja nevim, ale asi bych si je vzal s sebou ..... vsechny ! Tak abych ukončil všechny spekulace, doma nechávám Steinharty - ty největší od Kubsona (je mi líto brát je do lesa a poškrábat je někde o větev). Beru si s sebou automaty Ollech and Vajs Diver 4 (s těma můžu i hodně zmoknout). Nakonec jsem povytáhl korunku a pero mám natažené tak napůl. Díky za všechny rady, za chvíli odjíždím a vy zatím pěkně budujte kapitalismus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
only Odesláno 23. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2008 avatar jsem dnes změnil 8x pokud Ti první příspěvek (otázka) přijde normální tak nemám co vysvětlovat - jenom mě napadá proč fungují 100let staré hodinky bez jakéhokoli těsnění a natažení - možná proto, že byla vytažená korunka Nechci se vyjadřovat k tomu jestli ta otázka byla "normální", nebo ne, ale můj osobní názor je takový, že trocha "gentlemanství" vůči novým a né až tak zkušeným členům by rozhodně neškodila. Chápu, že když jsi na fóru každý den a čteš příspěvky, tak to pro tebe může být únavné (na druhou stranu to jistě děláš dobrovolně), určitě máš o hodinkách díky tomu i velké znalosti, ale připadá mi opravdu nefér něčí, byť v tvých očích možná hloupý, dotaz takto schazovat. Ten člověk měl prostě potřebu se na takovou věc zeptat, zřejmě se s hodinkami seznamuje a proto taky přišel na toto fórum, očekávajíc přátelské prostředí a slušný zdroj informaci. Ostatně asi jako většina z nás. Na druhou stranu si nemyslím, že to byla zas až taková blbost, na co se ptal. Ale to je opravdu věcí osobního vnímání problematiky hodinek a technických fines s tím spojených. Nemyslím že je dobré tady nastolovat atmosféru, že se lidi budou bát se na něco zeptat, aby z nich jiný odborník na fóru neudělal troubu. Nemyslím to v žádném případě nějak konfliktně, pouze mi přijde škoda se k sobě takhle chovat a odrazovat nové lidi od účasti na diskuzích o hodinkách. Only. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se