monsieur Odesláno 8. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2008 Sluší se ocenit snahu mareks o vyhlazení vrásek tohoto exempláře a dobrou práci při povrchování (už cena je zajímavá), která určitě prodlouží život v případě nošení. Takže na jedné straně vyloučení jakéhokoliv NOK stavu plnou renovací a na druhé zachování původnosti procesem konzervace za akceptování x procent nedostatků způsobených provozem. Osobně jsem zastáncem této druhé formy, protože je to doklad původu a umožňuje sledovat stav technických znalostí v době vzniku. Renovace tohle opravdu zničí. Pokud sáhnu do jiné oblasti (motoveteránů), voňavek je hodně (z naprostých podokapových vrán luxusní exporty, které povětšinou takové z pásu ani sjet nemohly), ale když se objeví původní 60-ti nebo více procentní stav v nitru a zbytky linek, je to docela událost. Myslím, že podobný přístup má své místo i při hodinařině - i když bude výsadou sbírek, protože na nošení "omšelého", byť unikátního kusu nemá nervy každý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siris Odesláno 8. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2008 Jen doplním k dřívější diskuzi, zde vedené, ohledně renovace Diplomatů, odpověď z Eltonu: nové safírové sklíčko do starého pouzdra nejde, z konstrukčních důvodů. Každopádně i tak si myslím, že nové pouzdro (nerez, pozlacené) k safírovému sklíčku bude menší část celkové sumy, viz jak jsem uvedl výše :-). Tím pádem, jdu hledat jiné oblekovky a Diplomaty půjdou o dům dále :-), neb jsem chtěl nerez, zlatá varianta je sice pěkná, ale ne můj styl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mareks Odesláno 9. září 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2008 Předesílám, že naprosto nechápu co někdo vidí na tomto kousku, který by u jiných značek sklidil označení Fake. V tomto případě jsou však jen inspirované, že ? ... ale na zadek z nich stejně neupadnu. ( to jsem si zase zavařil ... jasně se tam píše "... neber boží slovo nadarmo ... " a Primobrana už se šikuje ... ) ... ale co chci říct je to, že výsledek je pěkný a i ztráta detailů na lunetě ... mi vůbec nevadí. Myslím, že v rámci opotřebení pouzdra je to dobře odvedená práce a výsledek si zaslouží pochvalu. Dobrá práce ! Popravdě, z Primek si taky na zadek nesedám, nikdy jsem nepřišel na chuť sportům, diplomaty se mi zdají z produkce Primu asi nejpovedenější. Jejich renovaci jsem dělal jako první krok k další práci. Nelíbí se mi současná politika Eltonu, myslím že absolutně zaspali, design jejich nové produkce je jednoduše nezajímavý, hodinky jsou drahé, ale servis tomu absolutně neodpovídá. Je to asi půl roku, snažil jsem se mailem domluvit právě na renovaci, ale po pár týdnech neodpovědí na mé dotazy a urgence jsem je definitivně poslal k šípku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2008 A tak já si teda myslím, že se to hodně povedlo a hodinky jsou ve velmi nositelném stavu. Mám jen dva dotazy: - ty plastické indexy jsou lepené? - ten nápis Slovakia mi připadá takový nějaký ehm... pokřivený - takhle to bylo? Ale fakt, tohle si žádá gratulaci. Bez ohledu na značku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mareks Odesláno 17. září 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2008 A tak já si teda myslím, že se to hodně povedlo a hodinky jsou ve velmi nositelném stavu. Mám jen dva dotazy: - ty plastické indexy jsou lepené? - ten nápis Slovakia mi připadá takový nějaký ehm... pokřivený - takhle to bylo? Ale fakt, tohle si žádá gratulaci. Bez ohledu na značku. díky. S ciferníkem jsem nic nedělal jenom lehce očistil. Indexy jsou nalepené trochu šejdrem, proto není možné je centrovat s lunetou, protože pak by "házely" linky na ciferníku a to by podle mě bylo mnohem víc vidět. Nápis Slovakia je v pořádku, to dělá zakřívení sklíčka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MSX Odesláno 22. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2009 mám otázku ohledně toho přeleštění dýnka... kde ste to nechával dělt... děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se