Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vážení, nejsem znalec v oboru a netroufám se označit ani za začátečníka, tož k věci.

Jakým způsobem je zatěsněné šroubovací dýnko u hodin ??

Umím si představit, že pokud budu těsnit dvě plochy proti sobě pomocí O-kroužku, je bezpodmínečně nutné aby se těsněné plochy k sobě

během stlačování těsnění pohybovaly v normálách. Tehdy a jen tehdy bude OK stlačován správným způsobem.

Znamená to že u šroubovacího dýnka (STRELY) je jiné těsnění něž O-kroužek ??

A pokud je to OK, jak je zamezeno jeho deformaci během utahování dýnka ?

Odesláno
Znamená to že u šroubovacího dýnka (STRELY) je jiné těsnění něž O-kroužek ??

Ne, je tam O-kroužek

A pokud je to OK, jak je zamezeno jeho deformaci během utahování dýnka ?

Kdo maže, ten jede. Ano, těsnění je namáháno do smyku, ale není to namáhání velké, je statické a taky se na těsnění dává trocha maziva (silikonová vazelína, tuším).

Odesláno

fotku nemrsknu, se mi při čištění zubů do nich dostala voda šmarjá...sou na sušení

Odesláno

fotku nemrsknu, se mi při čištění zubů do nich dostala voda šmarjá...sou na sušení

Odesláno

u plastového kroužku si dovedu představit že to funguje, ale u těsněné z MBR moc ne...i namazaná guma bude namáhaná do smyku, to teda konstruktéři nějak moc nedotáhli do konce ne ??

Odesláno

Sou vysušený, akorát že vod tejkonc se s nima budu vyhejbat i polívce na talíři

Odesláno

NO TO SE MI DOUFÁM NESTANE

a) byl bych pokecanej

B) vopařil bych moje crásný a ted už suchý strely

Odesláno
u plastového kroužku si dovedu představit že to funguje, ale u těsněné z MBR moc ne...i namazaná guma bude namáhaná do smyku, to teda konstruktéři nějak moc nedotáhli do konce ne ??

Já myslím, že to dotáhli do konce vcelku dobře. Když to bez problémů funguje i na hodinkách s vodotěsností 300m, které mám právě na ruce. Jak často je cceš otvírat, že bys to poškodil, proboha?

Odesláno

Ono taky u renomovanych znacek znamena kazde otevreni vymenu tesneni.

Odesláno

šmarjá jasan že to nechci votvírat co pět minut, jako konsrtruktér vím, že pokud stroj maká, tak se v něm může hrabat jenom blbec.

Jde mi jenom o princip, protože se mi podařilo úplně nové strely utopit při tak banální věci, jako je čištění zubů.

Stejně to tam nateklo nejspíš okolo korunky, ale to je podobný problé, protože pokud se vodotěsnou považuje jenom šroubovací korunka tak tomu moc nerozumím. Umím si totiž představit že jde použít předepjaté hřídelové těsněí bez problémů i na 20 MPa.

Potom by šroubovací korunka sloužila jen jako bezpečnostní opatření proti nechtěnému vytažení......

Odesláno

A to s výměnou těsnění za nové je určitě považováno za stadradní postup.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...