Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám za sebou cca dva měsíce s těmito hodinkami a jsem stále nadšen, takže mě to donutilo po sakra dlouhé době vyvinout nějakou aktivitu zde na fóru.

Jde o reinkarnaci francouzské značky Le Forban a jejich Malouine. Le Forban Sécurite Mer v 60. letech dodávali hodinky pro francouzské Marine Nationale. Značku zakoupil a přivedl zpět k životu majitel Tritonu, další francouzské hodinářské značky. O hodinkách jsem se dozvěděl z videa na kanálu Urban Gentry a okamžitě mě uchvátiliy - jednak ideálními parametry, také však vzhledem a zpracováním. Už nějakou dobu jsem chtěl zařadit do sbírky hodinky z mikro brandu, měl jsem představu o Lorier, ale nemohl jsem se odhodlat. Malouine mě dostal na první dobrou. Když přidám, že bylo možné je zakoupit s modrým sunburst ciferníkem (chtěl jsem také mít modré hodinky), tak vlastně nebylo o čem. Šel jsem na ofiko stránku, ale hodinky byly vyprodány. Po měsících čekání jsem nakonec oslovil firmu s dotazem, kdy budou k dispozici. Dostal jsem se na waiting list a po cca půl roce čekání mě Le Forban oslovili, že hodinky budou brzy k dispozici, jestli mám zájem.

Když dorazily, byl jsem hodně nervózní, jestli budou fakt vypadat tak dobře vypadat. Přecijen 490€ není zas tak málo. Ale byl jsem víc než nadšen. Přišly v malé pěkné krabičce s rucně psaným věnováním. Zpracování takřka bezchybné (o jedné chybě později). A ten modrý sunburst ciferník a ten klenutý safír. Za ty prachy hodně muziky. Přišly na modrém silikonovém řemínku, a ačkoliv silikonové řemínky nemám moc rád, zde musím říct, že je fakt hodně povedený, krásně měkký, s relativně basic, ale signovanou sponou. Akorát je jako každý silikon magnetem na prach a bordel. Lumi žádný zázrak, ale to na druhou stranu není ani na mých Explorerech. Malouine je strap monster. Na natu krásně sedí a vypadají dobře jak na bondovi, tak na koženém natu.

Negativa jsem našel v podstatě asi jen dvě. První jsou na jedné straně nelícují indexy na lunetě na ty na ciferníku. A pak do jisté míry slabinou je strojek - Miyota 8215. Sice nebude asi problém jí servisovat - dělá se asi 43 let, na druhou stranu nemá hacking, nejsem si jist jak na tom bude do budoucna s přesností, a poměrně dost rachtá rotor. Ale co by člověk chtěl od mikro brandu v téhle cenovce. Alespoň je to Miyota s plynulým chodem - není to ta, kde vteřinovka poskakuje někdy po 5 vteřinách atd.

Celkové hodnocení je super, za ty prachy jsou to hodinky, které vypadají na mnohem víc, než kolik stály. Alespoň dle mého skromného mínění. A na ruku se mi dostanou velmi často. A člověk si pak říká, jestli potřebuje všechny ty Omegy a Rolexy. 🙂

Specs

Průměr 38,4 mm resp. 39 s lunetou

Lug to lug 45 mm

Tloušťka 12,75 mm

Vodotěsnost 150 m

Ocel 316L

Stránky

https://leforbansecuritemer.com/en/la-malouine/

Review na Urban Genry

Pár mobilovek

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Tak ty jsou famózní! To sklíčko vypadá neskutečně dobře... Na microbrandy mám podobný názor a naprosto rozumím Tvému nadšení. Koupil jsem loni Hamtun H2 Kraken a mám z nich paradoxně mnohem větší radost, než z drahých hodinek. Gratuluju ke krásnému kousku.

Odesláno

Díky. Samozřejmě u microbrandů to vždycky bude debata, jestli by jsi za stejné peníze nemohl mít Seiko s lepším inhouse strojkem a možná někdy i zpracováním, a samozřejmě casto asi i měl. Ale o tom microbrand není, je to o nadšení lidí, kteří to dělají, ale i třeba o tom, že mám možná tyto hodinky jako jediný v Čechách.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...