Přejít na obsah

Melly

Členové_50
  • Příspěvky

    1 768
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha

Návštěvy profilu

6 362 zobrazení profilu

Melly's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. Blíží se mi narozky, tak zkusme up
  2. Doufam, jinak nebudu mit co zrat [emoji28]
  3. Moc se mi nedaří je sundat z ruky
  4. Melly

    Casio DW-5040PG

    Ještě mají skladem, tak ber, jestli ještě nemáš. https://www.hodinky-koscom.cz/casio-g-shock-40th-anniversary-recrystallized-series-limited-edition-dw-5040pg-1er-k0066726
  5. Asi bych tomu byl stále otevřený
  6. Aha, tak chápu, proč to tak zarputile obhajuješ . Tak hlavně, ať z nich máš radost a my ti jí nezkazíme. Jen tu vedeme nějakou skoro konstruktivní kritiku, proč novodobý Primky za nás rozhodně ne... Ale jak jsme tu snad všichni psali, zákoše si to najde, proti gustu... a hlavně ať si každý dělá se svými penězi, co chce. Vlastně obdivuji tvé nadšení, patriotismus a ochotu za to ten cash dát. Ať slouží.
  7. "Proč by měnili co je dobré, spolehlivé a osvědčené"... Hm, asi jako Žigul... samozřejmě dobré a osvědčené je při nejlepším diskutabilní... ano, za komára na výběr nebylo. Naštěstí zbytek odvětví jde jinou cestou a posouvá hodinařinu dopředu... A srovnání s etou necílilo zrovna na vzhled, ale na skutečnost, že ta nevzhledná eta bude stejně durabilní a snadno servisovatelná, jen výrazně presnější s mnohem větší rezervou nátahu v hodinkách za zlomek. Co se vzhledu týká, tak geneva stripes a modřený šrouby maj být něco, z čeho se mám posadit? Neříkám, že je strojek ošklivý, ale rozhodně nic, co bych chtěl použávat jako argument obhajující cenovku..
  8. Jo no, nejen Hamilton. Třeba tady za pade cosc titanovky viď. https://www.christopherward.com/the-twelve-watches/the-twelve-(ti)/C12-40ADC1-T00B0-B0.html
  9. Tak jasně, že ti hodinář řekne, že je to super stroj, když je mega simple s pomalou frekvencí a vychází ze strojků z 80. let minulého století. Oservisuje to každej vysloužilej hodinář, co celej život dělal primky a má už 10 dioptrií, protože to dá i poslepu... (pánové hodináři se neurazí mojí nadsázkou ) Když vezmu např. moje Hamiltony Khaki Field Mechanical a Murphy 38 mm, kde v obou je zpomalená ETA, která běhá přesně, má 80 hodin rezervu, tak je to někde jinde. A jedny stály 6x míň a druhý 4x míň. Za mně novodobý Primky mají value pouze v sentimentální hodnotě a na tý to u mě neutáhnou. A to jsem celkem patriot, kdyby stály 30, možná i 40, tak bych o nich aspoň přemýšlel. Takhle vůbec. Musel bych mít asi zatraceně víc peněz. Ale zákazníky si to najde.
  10. Je to hezké, ale já jsem bohužel nad Primkama z Eltonu zlomil hůl dávno. Jsem patriot, ale prostě dát 80-90K za recyklovaný design z minulosti a trochu vytuněný cal. 68, já to tam prostě nevidím. Ty, které jsem viděl naživo, tak prostě nepřináší vůbec nic v porovnání třeba s entry level Longines, žádný převratný design, zpracování, absolutně nic, už čeho bych si řekl, že je to fakt dobrý, zajímavý, unikátní... Ale stojí 2 až více krát víc, než Longines. Mimo ČR úplně bezcenné. Své zákazníky si to ale bezpochyby najde, minimálně třeba ve státní sféře jako dary atd.
  11. Melly

    Tudor novinky

    Mně teda ty burgundy hodně padly do oka. Jenže se bojím, že i když jsou o 0,8mm tenčí, maj jiné pouzdro a nožky, tak budou stejně moc velký na mojí děckou ručku. Bude třeba vyzkoušet.
×
×
  • Vytvořit...