distar Odesláno 15. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 před 14 hodinami, Datel napsal: Tak by mne zajímalo, jestli má větší uhlíkovou stopu jeden průměrný bitcoin nebo jeden průměrný člověk.. To je zajímavé, hádám, že jeden průměrný člověk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
distar Odesláno 15. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 před 11 hodinami, Jenkiz napsal: Myslim, ze tvrzeni "1 BTC je porad 1 BTC" neni uplne pravdive. Dokud je BTC zavisly na lokalni mene, tak bude 1 BTC porad jen odvozen z aktualniho kurzu ve vztahu k dane mene. Proto 1 BTC na zacatku roku nebude totez, co na konci roku ( bude mit hodnotu XY dolaru, CZK, Eur, atp.). Nemyslim si pritom, ze BTC ma potencial, aby nahradil menovy system..jak uz tu zaznelo, je to jen prostredek platby, bez meny ale neni nic. Staci si polozit otazku, kolik je 1 BTC? Po ni se musis nutne zeptat, kolik ceho? Odesláno z mého Redmi Note 7 pomocí Tapatalk Stejně tak to můžeme tvrdit o CZK, že v různém časovém období má vůči dolaru jinou hodnotu, což skoro nikoho nezajímá. Zkrátka víme, že litr mléka stojí tolik a tolik korun a chleba tolik korun, běžně to nepřepočítáváme vůči dolaru. V rámci našeho státu je 1 koruna pořád jedna koruna. První člověk, který u nás zaplatil 0,1btc za provedenou službu, zaplatil za stejnou službu ještě několikrát (dnes už samozřejmě ne) a nikdy nepřišel a neřekl, tehdy jsem vám zaplatil v přepočtu 1200 CZK a dnes je to 44tis CZK, takže mám u vás služby předplacený. Takže problém je právě v tom přepočítávání k něčemu. Netvrdím, že BTC nahradí měnový systém, ale dokážu si představit, že bude měnovou rezervou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
distar Odesláno 15. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 před 9 hodinami, Jenkiz napsal: Ano, závisí na důvěře, ale u měny je ta důvěra (v tomto případě spíš právní jistota) dána právním řádem, který tu konkrétní měnu uznává jako zákonné platidlo, které prodejce musí přijmout. Samozřejmě se v důsledku nějaké krizové situace (válka, atp.) může stát, že měna ztratí svůj smysl a váhu např. na úkor směny zboží (což by se nepochybně stalo i u BTC), ale pravděpodobnost, že se tak stane za "běžného" chodu událostí, je podle mě menší, než u kryptoměn. V tomto ohledu podle mě nemůže být BTC stabilnější než měna, ze které bude BTC odvozovat svoji hodnotu (myšleno ve vztahu k tvrzení, že 1 BTC bude pořád 1 BTC). Odesláno z mého Redmi Note 7 pomocí Tapatalk Myslím, že žádná právní jistota není, tvrdí to naši tátové a mamky, kteří zažili měnovou reformu a přes noc přišli o úspory. Problém je, že peníze nevymyslel stát, stát prostě přišel, řekl, tohle jsou peníze a nařizuji vám je používat. Nesmíte je padělat, padělat je můžu pouze já tím, že kdykoli vytisknu nové a znehodnotím ty, které máte doma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
distar Odesláno 15. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 před 1 hodinou, Datel napsal: Nahnal bych vás do kovárny k mašinám, mudrlanti, abyste si vyzkoušeli, jak se dělá ta přidaná hodnota ;o) V bance si to sice můžete přehazovat vidlama tam a zpátky, ale primárně je to ve technologické know-how a v přetváření hmoty ve výrobky. Když budete mít spousty peněz, bez zboží vám to bude vítenaco Ale 1 BTC trvale zůstane jedním BTC, nepopírám Řekl bych, že tohle platí spíš na kluky z WallStreet, kteří shortujou akcie podniků:D A to nemluvím o náctiletých dívenkách, které inkasují miliony dolarů tím, že uveřejní video na sociálních sítích kde prostě jenom skáčou. Nic kloudného nevytváří Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
distar Odesláno 15. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 před 9 hodinami, Jenkiz napsal: Ano, závisí na důvěře, ale u měny je ta důvěra (v tomto případě spíš právní jistota) dána právním řádem, který tu konkrétní měnu uznává jako zákonné platidlo, které prodejce musí přijmout. Samozřejmě se v důsledku nějaké krizové situace (válka, atp.) může stát, že měna ztratí svůj smysl a váhu např. na úkor směny zboží (což by se nepochybně stalo i u BTC), ale pravděpodobnost, že se tak stane za "běžného" chodu událostí, je podle mě menší, než u kryptoměn. V tomto ohledu podle mě nemůže být BTC stabilnější než měna, ze které bude BTC odvozovat svoji hodnotu (myšleno ve vztahu k tvrzení, že 1 BTC bude pořád 1 BTC). Odesláno z mého Redmi Note 7 pomocí Tapatalk Úplně stačí, že se nepovede očkování a přijde další vlna covidu, což může způsobit vážné potíže, začnou krachovat živnostníci, malé firmy a podniky, vyvolá to krizi, další navyšování dluhu, rozpočtu a já nevím co všechno..Lidi začnou stahovat peníze z bank, čemuž banka bude chtít zabránit tím, že ti dají jen tolik, kolik určí oni. V tuhle chvíli může mít hodnotu cokoli, i ta slivovice, nebo sušené maso, někdo uteče do zlata a jiný možná do BTC. Jen u zlata mám problém, špatně se skladuje, je těžko přenositelné a poměrně špatně dělitelné. Z dnešního pohledu mi nedává moc smysl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 15. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 Myslenka jeden bitcoin je porad jeden bitcoin je stejna kravina jako jedna koruna je jedna koruna. Jinak zabavne tema. Volatilita tam vzdy bude obrovska, krypto tu soucasne vzdy nejak bude ale nikdy z nej nebude zasadni mena. Vyplacet v tom vyplatu je jako si nechat vyplacet vyplatu v "vyhernich" losech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 15. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 před 14 minutami, vojta1 napsal: Myslenka jeden bitcoin je porad jeden bitcoin je stejna kravina jako jedna koruna je jedna koruna. Jinak zabavne tema. Volatilita tam vzdy bude obrovska, krypto tu soucasne vzdy nejak bude ale nikdy z nej nebude zasadni mena. Vyplacet v tom vyplatu je jako si nechat vyplacet vyplatu v "vyhernich" losech. Tak některé definice v kruhu význam mají, jeden za nejzásadnějších postulátů v lokálním prostředí zní: "plzeň je holt plzeň" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 15. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 (upraveno) A pozor, vysoce musím ohodnotit úroveň diskuse, kolega distar nebude úplné ořezávátko, kdekdo by se po našich moudrech naštval, pozurážel to všecko kolem a diskuse by skončila. děkuji účastníkům, opravdu pohled z více stran přiměje k širšímu zamyšlení. (prosklené dýnko to sice není, aby člověk viděl co kam odkud jak a proč jako na hodinovém strojku, ale i tak...)t takže Arigatōgozaimashita Upraveno 15. prosince 2020 uživatelem Datel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
distar Odesláno 15. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 před 40 minutami, vojta1 napsal: Myslenka jeden bitcoin je porad jeden bitcoin je stejna kravina jako jedna koruna je jedna koruna. Jinak zabavne tema. Volatilita tam vzdy bude obrovska, krypto tu soucasne vzdy nejak bude ale nikdy z nej nebude zasadni mena. Vyplacet v tom vyplatu je jako si nechat vyplacet vyplatu v "vyhernich" losech. Pamatuju si debaty, kdy v mojem okolí nebyl naprosto nikdo, kdo by konstatoval, že počítač je k něčemu dobrý a taky debaty, cože je ten internet...Z podstaty věci, jsem se naučil NIKDY neříkat NIKDY Vyplácet celou výplatu v BTC je za daných podmínek jistě nesmysl i když jsou IT firmy, kde je to normální. Vyplácím jen část, protože kluci chtějí, jsou fandové, jsou to spíš prémie, s kterými běžně nepočítají(počítají:D) a jako motivace fungují dobře, dává mi to smysl. Naopak mě smysl nedává prohlášení Alči Schillerové ať koupíme rodičům, dětem státní dluhopisy. Vlastnit státní dluhopisy není žádný terno, zapoměla dodat, že závazek státu na zpětný odkup prostě neexistuje. Známe z řecka. A pokud ano, tak nemusí být v celé částce a pokud ano, tak ho stejně vykoupí za naše peníze tím, že zvýší daně. Nevím, proč bych měl někomu bez úroku dávat svou kupní sílu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
distar Odesláno 15. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 před 44 minutami, Datel napsal: A pozor, vysoce musím ohodnotit úroveň diskuse, kolega distar nebude úplné ořezávátko, kdekdo by se po našich moudrech naštval, pozurážel to všecko kolem a diskuse by skončila. děkuji účastníkům, opravdu pohled z více stran přiměje k širšímu zamyšlení. (prosklené dýnko to sice není, aby člověk viděl co kam odkud jak a proč jako na hodinovém strojku, ale i tak...)t takže Arigatōgozaimashita :D:D:D moc děkuju za povzbuzení. Pěkně se to "zvrhlo" no, píchl jsem do vosího hnízda a dobře mi tak:) jsem jen běžný uživatel, žádný ajťák ani developer a do nedávna jen čtenář tohodle fóra:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 15. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 (upraveno) před 22 minutami, distar napsal: Pamatuju si debaty, kdy v mojem okolí nebyl naprosto nikdo, kdo by konstatoval, že počítač je k něčemu dobrý a taky debaty, cože je ten internet...Z podstaty věci, jsem se naučil NIKDY neříkat NIKDY Vyplácet celou výplatu v BTC je za daných podmínek jistě nesmysl i když jsou IT firmy, kde je to normální. Vyplácím jen část, protože kluci chtějí, jsou fandové, jsou to spíš prémie, s kterými běžně nepočítají(počítají:D) a jako motivace fungují dobře, dává mi to smysl. Naopak mě smysl nedává prohlášení Alči Schillerové ať koupíme rodičům, dětem státní dluhopisy. Vlastnit státní dluhopisy není žádný terno, zapoměla dodat, že závazek státu na zpětný odkup prostě neexistuje. Známe z řecka. A pokud ano, tak nemusí být v celé částce a pokud ano, tak ho stejně vykoupí za naše peníze tím, že zvýší daně. Nevím, proč bych měl někomu bez úroku dávat svou kupní sílu Hm když už používáš termíny jako fiat měna. tak doporučuji tady Dalia, je to zajímavé čtení na dlouhé zimní večery. Doporučuji načíct těch 9 kapitol the changing world order.... https://www.linkedin.com/in/raydalio/detail/recent-activity/posts/ Upraveno 15. prosince 2020 uživatelem vojta1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenkiz Odesláno 15. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 Taky mě ta diskuze příjemně překvapila..kolega diastar zatím slušně čelí útokům bez urážení, hejtů nebo použití invektiv I když nejsem úplně zastáncem kryptoměn nebo někým, kdo by měl potřebu zřizovat BTC peněženku, musím ale uznat, že kryptoměny určitě mají něco do sebe a řadu výhod mohou přinést (i když druhá stránka věci je, že podle mě otvírají daleko větší prostor pro kyber podvody a nelegální obchodování). Zatím to ale vnímám spíš jako komoditu pro obchodování a prostředek pro zhodnocení investice (a myslím si, že spousta lidí to bere podobně ve stylu "BTC jde nahoru, tak si taky nějaký koupím a třeba na tom vydělám"), než jako měnu, která by měla potenciál stát se svébytnou měnou zcela nezávislou na měnovém systému.Jinak abych dovysvětlil své výhrady k tvrzení, že 1 BTC je pořád 1 BTC, tak jsem tím chtěl říct, že to bychom mohli říct stejně tak o koruně, dolaru, euru, apod. a přitom to pravda nebude ani u jednoho (za rok si za 1 dolar koupím jiné množství statků než dnes, stejně tak za 0,1 BTC, páč hodnota měn je ovlivněna řadou faktorů a vždy to tak bude).Odesláno z mého Redmi Note 7 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenkiz Odesláno 15. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 Pamatuju si debaty, kdy v mojem okolí nebyl naprosto nikdo, kdo by konstatoval, že počítač je k něčemu dobrý a taky debaty, cože je ten internet...Z podstaty věci, jsem se naučil NIKDY neříkat NIKDY Vyplácet celou výplatu v BTC je za daných podmínek jistě nesmysl i když jsou IT firmy, kde je to normální. Vyplácím jen část, protože kluci chtějí, jsou fandové, jsou to spíš prémie, s kterými běžně nepočítají(počítají) a jako motivace fungují dobře, dává mi to smysl. Naopak mě smysl nedává prohlášení Alči Schillerové ať koupíme rodičům, dětem státní dluhopisy. Vlastnit státní dluhopisy není žádný terno, zapoměla dodat, že závazek státu na zpětný odkup prostě neexistuje. Známe z řecka. A pokud ano, tak nemusí být v celé částce a pokud ano, tak ho stejně vykoupí za naše peníze tím, že zvýší daně. Nevím, proč bych měl někomu bez úroku dávat svou kupní síluAsi všichni víme, proč máme dětem kupovat dluhopisy, a určitě to nebude z důvodu, abychom dětem vydělali nějakou tu korunu Odesláno z mého Redmi Note 7 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
distar Odesláno 15. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 před 2 minutami, vojta1 napsal: Hm když už používáš termíny jako fiat měna. tak doporučuji tady Dalia, je to zajímavé čtení na dlouhé zimní večery. Doporučuji načíct těch 9 kapitol the changing world order.... https://www.linkedin.com/in/raydalio/detail/recent-activity/posts/ Hm, ten odkaz chce registraci a tu ze zjištných důvodů neudělám;) Pořád se mě snažíš přesvědčit a vrátit na "správnou víru", ale vysvětlím. Stal jsem se uživatelem ne úplně vlastní vůlí. Víš, že přišel chlápek a nabídl mi bitcoin, než bych zjišťoval, jestli má i jiné peníze, tak jsem ho přijal a teprve pak čelil "důsledkům". V té době jsem věděl prd a ani dneska z technického zákulisí nejsem moudrej. Pořád se to vyvíjí a pořád je něco nového. Tak jak používám bitcoin já dnes je úplně něco jiného než 2015. Nemám s ním problém, s konverzí s ním zaplatím defacto všude, na přímo toho je už taky poměrně dost a možnosti se stále zvětšují. Když čas od času potřebuju rychle hotovost, zajdu do kterékoli trafiky Geko a za minutu odcházím s hotovostí, což je taky obrovský pokrok. Ještě před dvěma roky jsem v řadě zdržoval, prodavačka pořádně nevěděla co vlastně chci, byla roztržitá, nervózní a trvalo to. Dnes? rychlejší než koupě cigaret, profi přístup a úplná normálka. Takže jsem spokojený uživatel a nečiní mi to žádné potíže. Když cena povyroste, je to příjemný bonus a taky mi to nedělá potíže. nikdo se mě na nic neptá a hospodařím si se svým a na svém. A takhle mi to vyhovuje, nic víc, nic míň Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
distar Odesláno 15. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 (upraveno) před 34 minutami, Jenkiz napsal: Taky mě ta diskuze příjemně překvapila..kolega diastar zatím slušně čelí útokům bez urážení, hejtů nebo použití invektiv I když nejsem úplně zastáncem kryptoměn nebo někým, kdo by měl potřebu zřizovat BTC peněženku, musím ale uznat, že kryptoměny určitě mají něco do sebe a řadu výhod mohou přinést (i když druhá stránka věci je, že podle mě otvírají daleko větší prostor pro kyber podvody a nelegální obchodování). Zatím to ale vnímám spíš jako komoditu pro obchodování a prostředek pro zhodnocení investice (a myslím si, že spousta lidí to bere podobně ve stylu "BTC jde nahoru, tak si taky nějaký koupím a třeba na tom vydělám"), než jako měnu, která by měla potenciál stát se svébytnou měnou zcela nezávislou na měnovém systému. Jinak abych dovysvětlil své výhrady k tvrzení, že 1 BTC je pořád 1 BTC, tak jsem tím chtěl říct, že to bychom mohli říct stejně tak o koruně, dolaru, euru, apod. a přitom to pravda nebude ani u jednoho (za rok si za 1 dolar koupím jiné množství statků než dnes, stejně tak za 0,1 BTC, páč hodnota měn je ovlivněna řadou faktorů a vždy to tak bude). Odesláno z mého Redmi Note 7 pomocí Tapatalk V tom máš pravdu, různí lidé dělají s kryptoměnami různé věci, stejně tak s dolarem. Lidé začínají vnímat bitcoin jako vzácnější "komoditu" je ho omezené množství a proto zřejmě ta spekulace. Peníze normálně nestackuješ, jejich hodnota na hromadě klesá, musíš je investovat. V tom je btc jiný, proto by mohl plnit funkci měnové rezervy Upraveno 15. prosince 2020 uživatelem distar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
distar Odesláno 15. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 před 53 minutami, Jenkiz napsal: Asi všichni víme, proč máme dětem kupovat dluhopisy, a určitě to nebude z důvodu, abychom dětem vydělali nějakou tu korunu Odesláno z mého Redmi Note 7 pomocí Tapatalk jasně že ne. Vyrobit dluh je lepší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
distar Odesláno 15. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 Před hodinou, vojta1 napsal: Hm když už používáš termíny jako fiat měna. tak doporučuji tady Dalia, je to zajímavé čtení na dlouhé zimní večery. Doporučuji načíct těch 9 kapitol the changing world order.... https://www.linkedin.com/in/raydalio/detail/recent-activity/posts/ ...nebo jsem Tě blbě pochopil a myslels něco jako reset ekonomiky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 15. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 ......v tom je btc jiný, proto by mohl plnit funkci měnové rezervy. Výborná idea, tzv. Schrödingerova rezerva Takovou jsem vozil ve škodovce ve formě pneumatiky, a dokud jsem ji nepotřeboval použít, nedalo se předem určit, jestli bude úplně natvrdo nafouklá, úplně ušlá nebo něco mezi ;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
distar Odesláno 15. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 před 24 minutami, Datel napsal: ......v tom je btc jiný, proto by mohl plnit funkci měnové rezervy. Výborná idea, tzv. Schrödingerova rezerva Takovou jsem vozil ve škodovce ve formě pneumatiky, a dokud jsem ji nepotřeboval použít, nedalo se předem určit, jestli bude úplně natvrdo nafouklá, úplně ušlá nebo něco mezi ;o) Jo, bujná představa...........ta kvantová mechanika:D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 15. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 před 9 hodinami, vojta1 napsal: nechat si vyplacet vyplatu v "vyhernich" losech. Hele to vlastne taky není úplně nesmysl. Ale samozřejmě by to nesměly losy v dané ceně, ale losy v částce pronásobené pravděpodobností výhry. Pořád je to hra, nemusíš dostat nic můžeš dostat víc, v průměru seš lehce nad svým. Kdyby to tak bylo, tak bych klidně nějakou část mzdy takle bral. Sorry za offtopic, jen mě zaujala ta myšlenka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se