Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, chtěl bych koupit starší (2016 a vys) mac na úpravu fotek. Doteď jsem žádný apple nemel a tak se chci zeptat jestli je to podle vas dobry nápad? Jde mi o jednoduchost obsluhy a dostatečný výkon. Koukal jsem na macbook pro 15" ale říkám si, že o mobilitu mi až tak moc nejde. Jestli nejít do iMac. Ale tam mě přijde ze není zas dostatečný výkon. Většina nemá ssd a maji jen 8gb paměti. Zas mě ale láká ta větší obrazovka.

Opravdu nemám na to dat 70 tisíc za novy mac. Strop jsem si dal 35000. Co byste doporučili jako nejlepší řešení? A nebo koupit za tu cenu nějaký Windows stroj? Tam je toho ale tolik,že už vůbec nevím co.

A nebo je to cely s macem blbost a když nemam 70000 a víc tak se na mac vyprdnout?

Diky předem za radu.

Odesláno z mého SM-A415F pomocí Tapatalk

Odesláno

Ahoj,

podobnou otázku řeším už dlouhá léta, tímhle vláknem mi jdeš akorát do rány :-). Těším se na názory ostatních, ať mám zas o čem přemejšlet.

Já jse měl Macbooky dva, oba jsem časem vyměnil za Thinkpad s Windows. Co se úpravy fotek týče (foto/video dělám tak ob den), tak za mě má Mac cenu jen pro fotografy-cestovatele díky perfektní obrazovce, která podle mě moc nemá na trhu konkurenci. Myslím si, že pokud budeš dělat fotky spíše doma, vyplatí se zainvestovat hlavně do dobrýho monitoru, jestli budeš ten Photoshop a Lightroom spouštět na Win nebo Mac už je za mě skoro jedno.

Odesláno

Záleží na tom čo také si Kefalín představujete pod "úpravou fotek" - jestli práci se stovkama hladin á 50MPix, pak Mac Pro s uživatelsky rozšiřitelnou pamětí - tuším že "odpadkáč" tady ještě před vánocema inzeroval kolega joystick a ani nevím na kolika/jestli ta holandská dražba skončila (omlouvám se pokud jsem popletl osobu nebo čas). Ale vzhledem ke kritériu "cena+jednoduchá obsluha" bych vůbec neměl obavy z Mac Mini s maximální pamětí (bacha, novější modely už nejdou uživatelsky upgradovat!) + největší 4k IPS LCD co vleze na stůl + libovolná kvalitní klávesnice + solidní ergonomická  myš (tj. mimo sčot samotný ani jedno od Apple). Jako dlouholetý provozovatel iMaca v kanclu na férovku napíšu že u téhle řady jde spíš o designovou stylovku do šéfovského kanclu, která na dnešní dobu nemá ani dost velký displej a kvůli problematickému chlazení částečně notebookových komponent ani výkon (iMac Pro za nesmysl ani nekomentuju) - a ještě to jako bonus při zátěži hučí a žhne rovnou u hlavy.

Pokud by přece jen byla potřebná i občasná mobilita, tak ten moncl+klávesnice+myš jde samozřejmě připojit i na libovolný macbook a ten provozovat v "clamshell" režimu (výkon v případě MBP podobný iMacu, akorát teplem a trvalým napájením dost trpí baterka) - jenže pak už platíš i za extra displej, nekvalitní vestavěnou klávesnici, nahovno porty vyžadující redukce atd... Nicméně zrovna teď se v inzerci povalují celkem plnotučné kousky v cenách které by za ten hřích "vyzkoušení aspoň nanečisto" určitě stály :speak_cool:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...