Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj Gentlemani

poznáte někdo, zda jsou tyto suby už leštěné?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Asi ano, ale vypadají v pohodě. Na nošení ideál.

Iluze, že jde o sběratelskou záležitost je lichá. To by musely být úplně perfektní, ideálně NOS a se všemi krabičkami, papíry, visačkami a pod. No a zhodnocení, o kterém by stálo za to uvažovat, očekávej tak v horizontu několika, spíš víc než deset, let ... takže pokud se ti líbí a chceš je nosit a jdou přesně a jsou v tvém budgetu jdi do nich. V opačném případě investuj do něčeho co má větší potenciál i smysl :)

Odesláno
před 17 minutami, petr_cha napsal:

Jo.

Poznáš to podle tohoto místa? Nebo ještě podle něčeho jiného?

Odesláno
před 13 minutami, spaja napsal:

Poznáš to podle tohoto místa? Nebo ještě podle něčeho jiného?

Podle tohohle místa ne, podle jiných míst víc.... 😉
treba pouzdro

Odesláno

U tahu je dobrym indikatorem korunka na spone. Tady se ostrost puvodnich kontur v dusledku lesteni dost ztraci.

Odesláno
před 8 hodinami, LovecK napsal:

Podle tohohle místa ne, podle jiných míst víc.... 😉
treba pouzdro

Právě pouzdro mi připadá cajk, možná ty hrany jsou sražené víc než na originálním stavu?

na tom tahu v tom zakroužkovaném místě jsou odlesky světla nerovné a to bych řekl že je asi leštěné.

Odesláno

Je to komplet přeleštěné, pouzdro i tah - tam je vidět ten brus, že není rovně, ale trochu šejdrem. Pouzdro je taky celkem vybraný, že endlinky už skoro vylézají vně. 

Odesláno
před 21 hodinami, tikzot napsal:

Je to komplet přeleštěné, pouzdro i tah - tam je vidět ten brus, že není rovně, ale trochu šejdrem. Pouzdro je taky celkem vybraný, že endlinky už skoro vylézají vně. 

Už to asi vidím, myslíš tady, že horní plocha endlinku je výš než horní plocha pouzdra?

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, spaja napsal:

Už to asi vidím, myslíš tady, že horní plocha endlinku je výš než horní plocha pouzdra?

Endlink je plech ... to co vidíš spíš znamená, že je nošením a časem vytahaný (rozuměj rozevřený). Sám jsem to měl na starých RLX několikrát. Stačí ho trochu stlačit a je to. Nebo jsou nepůvodní, či prohnuté stěžejky, o tom svědčí i to, že jsou v pouzdru utopené ... na nových byly stěžejky téměř zarovnány s pouzdrem. Podívej se na netu, tohle je naprosto běžná věc, která o ničem nevypovídá, respektive spíš o tom, že byly nošeny. :)

... na rozdíl od kolegů si myslím, že se "leštění" strašně přeceňuje. A jak jsem psal výše, buď máš sběratelský kus s investičním potenciálem, nebo hodinky na nošení. No a brát to, že jsou sedřené, jako přednost mi příjde dost ujetý :)

Na fotce z Fratellowatches https://www.fratellowatches.com/rolex-14060-submariner-52mondayz-week-17/#gref

rozhodně neleštěné hodinky a endlink taky nesedí ...

Upraveno uživatelem Jarett
Odesláno

Neměl jsem na mysli tu koncovku, tam je to opravdu tak jak píše Jarek, je to plech a ten se prostě časem ohne, ať už u Rlx nebo Seiko;-)) ale pouzdro je zbroušené až do úrovně, kdy je ten přechod k pouzdru a tahu téměř nulový. viz foto. 
Takže materiálu bylo vzato celkem dost.

Ale otázka zněla zda jsou nebo nejsou leštěné a na to jsem se snažil odpovědět;-) Jestli to je nebo není majiteli jedno je věc jiná;-)

Odesláno

Ad jarret: Nelze rict nic jineho nez naprosty souhlas.. chces ty hodinky nosit, nebudes pri kazdem pohledu zkoumat hrany nozek a maj jakztakz rozumnou cenu (+nebojis se castky na pripadny okamzity servis)? pak si je vem... nebo chces dokonaly sbirkovy kus? Pak bez po historii kusu, kompletnosti a solidnosti prodejce...

Z fotek uplne supr puvodne fakt nevypadaji..

Odesláno
Před hodinou, tikzot napsal:

Neměl jsem na mysli tu koncovku, tam je to opravdu tak jak píše Jarek, je to plech a ten se prostě časem ohne, ať už u Rlx nebo Seiko;-)) ale pouzdro je zbroušené až do úrovně, kdy je ten přechod k pouzdru a tahu téměř nulový. viz foto. 
Takže materiálu bylo vzato celkem dost.

Ale otázka zněla zda jsou nebo nejsou leštěné a na to jsem se snažil odpovědět;-) Jestli to je nebo není majiteli jedno je věc jiná;-)

Jasné, už to vidím, pouzdro má být vyšší než endlink, jako například tady.

Odesláno
Ad jarret: Nelze rict nic jineho nez naprosty souhlas.. chces ty hodinky nosit, nebudes pri kazdem pohledu zkoumat hrany nozek a maj jakztakz rozumnou cenu (+nebojis se castky na pripadny okamzity servis)? pak si je vem... nebo chces dokonaly sbirkovy kus? Pak bez po historii kusu, kompletnosti a solidnosti prodejce...

Z fotek uplne supr puvodne fakt nevypadaji..

Mám to tak nějak mezi, hodinky budou u mně jako klenot na svátek a nepočítám s tím, že bych je olítal a posílal dál. Nebo je časem vyměním za jiné Rolex ve stejném stavu, kompletnosti a kvalitě. Až je budu nucen ve stáří prodat, abych měl na uhlí, tak budu mít větší šanci, když budou v původním stavu.
Odesláno
před 32 minutami, spaja napsal:

Mám to tak nějak mezi, hodinky budou u mně jako klenot na svátek a nepočítám s tím, že bych je olítal a posílal dál. Nebo je časem vyměním za jiné Rolex ve stejném stavu, kompletnosti a kvalitě. Až je budu nucen ve stáří prodat, abych měl na uhlí, tak budu mít větší šanci, když budou v původním stavu.

Tomu rozumím, ale pak se po nákupu smaž z fóra ... jinak tvůj záměr nemůže klapnout :D

Odesláno
před 46 minutami, spaja napsal:

Jasné, už to vidím, pouzdro má být vyšší než endlink, jako například tady.

Přesně tak;-!

Odesláno
před 32 minutami, tikzot napsal:

Přesně tak;-!

Ale tohle je právě to co jsem myslel ... roztažený plechový endlink a stežejky, což se dá ohnout snadno zpět. To bys musel změřit rozměr pouzdra. A to na dálku zvládneš těžko. Každopádně sběratelsko investiční potenciál je hrozně relativní ... tady by všichni chtěli komplet neleštěné, ideálně NOS kousky za cenu ožužlaných nebožtíků z Itálie :D

Odesláno

Ještě poslední zamyšlení ... nejlíp to asi popsali na Hodinkee ... https://www.hodinkee.com/articles/nine-basic-things-you-should-always-look-at-before-buying-a-vintage-rolex

Asi tak :)

The term "unpolished" is grossly overused, and should always be called into question. In fact, it is even banned from use in the Vintage Rolex Forum marketplace because it is so misleading, and almost always impossible to substantiate.

Odesláno (upraveno)

Jarettova slova (o nezdrave obscesi nelestenymi pouzdry) jsou jeste pekne rozvedena tady v polni prirucce pro vintage rolexky:D  

Upraveno uživatelem Kid_A

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...