Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pod vlivem tohoto fóra a obyčejné zvědavosti vyzkoušet něco nového, jsem se začátkem léta rozhodl zrealizovat projekt vlastních custom hodinek.

Dnes je hotovo.

Rámcově jsem hledal pouzdro podobné Stowa Antea. Pro ciferník mi padly do oka Grana z let tak někde 1930-1940. Zvolil jsem cestu tampónového potisku, se kterým tu jsou už i praktické zkušenosti odvážných členů fóra.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pouzdro: nerez, šroubovací dýnko a korunka

Průměr: 37mm bez a 41mm s korunkou

Tloušťka: 10 mm

Skla: minerální

Strojek: Seagull 2130

Ciferník: světle krémový

Ručky: New Slim-Bo Luminous Blue Steel Oil Paint 90-150han6492

Rozteč nožek: 20 mm

Řemen: Hirsch Traveller

Nákupem na německé e-Bay jsem vyřešil pouzdro, strojek a ciferník. Otta Freiy z USA mi poslal ručičky.

Původní barvu na ciferníku jsem odstranil odlakovačem.

Nástřik barvou zvoleného odstínu provedený technologií airbrush u pána co stříká nádrže motorek a kapoty aut v Chebu.

Konzultovaný návrh ciferníku zpracovaný vektorovým editorem provedl zdejší mistr koblih69. Díky Míro.

Tampónový potisk provedla firma v Ostravě.

Složení všech dílů a vdechnutí života provedl pan hodinář Wildt.

Kalkulace:

Pouzdro 60,- EUR

Strojek 50,- EUR

Ciferník 15,- EUR

Ručky 6,- USD

Nástřik 1x cigarety s velbloudem

Potisk 850,- Kč

Osobní postřehy:

- obrovská vstřícnost a ochota zdejších kolegů, s kterými jsem konzultoval jednotlivé dílčí operace. Jedná se o členy s nickem Luk a koblih69. Rád bych jim touto cestou ještě jednou poděkoval. Díky.

- jelikož se jednalo o první realizaci, vybrala si nováčkovskou daň ve smyslu hledání kontaktů a zjišťování reálných mezí toho, co je ještě možné a co už ne. Nabyté zkušenosti jsou mi odměnou.

- Seagull jsem vzal úmyslně. Rozměrová shoda s ETA 2824-2 a o třetinu nižší cena pro případ, že to někde ztroskotá.

- tampónový potisk není dokonalý a je levný. Zde vidím největší míru získaných zkušeností pro příště. Zvolit vhodnou barvu (bázi), jemný nástřik(asi i několik vrstev) a následně rozumný záměr pro potisk. Minutové indexy jsou při rozměru ciferníku do 30 mm konečné dělení obvodu.

- problém přesného vystředění při potisku byl avizován a nakonec se docela trefili

- sestavení bez nejmenších problémů, jen asi budu muset upravit délku tyček, které drží řemen. Při plném dotažení jsou asi o 1-2mm delší než vnější rozměr nožek.

Odesláno

Valmi pekne, gratulujem k peknym hodinkam.

Niekedy do buducnosti sa mozno budem inspirovat aj ja :)

Pod vlivem tohoto fóra a obyčejné zvědavosti vyzkoušet něco nového, jsem se začátkem léta rozhodl zrealizovat projekt vlastních custom hodinek.

Dnes je hotovo.

Odesláno

Tohle je má dopověď na otázku Těm co se ptají a pátrají po smyslu tohoto fóra... nepochybujte!

Jen z nejvyššího kopce je možné, že uvidíte nejdál.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...