stana Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 (upraveno) Všecky čtenaře tohoto vlákna zdravím mám tu pro vás na skouknutí náramkové pseudoletecké hodinky Lanco vyrobené ve čtyrycátych letech ,prúměr je 40 mm vyška zhruba 9-8 mm uvnitř se nachází 15 kamenový stroj s celkem přesnou dobou chodu ,rezerva chodu je asi kolem 30 hodin, ale foto jsem nepořidil ,protože dynko je pouze nasazovací a už při prvnim pokusu otevřít je jsem nepatrně poškodil novou vrstvu chromu . Pouzdro je odlitek s mosazi a púvodní chromování majitel ,diky jeho špatnému stavu odstranil a nechal znovu pokovit zřejmě galvanicky,jinak ciferník i ručičky a indexy jsou ve velmi dobrém stavu kromě fosforové barvy na indexech a ručkách,která už nesvítí ,ale to se není čemu divit po víc jak 60 letech . Zajimavostí je dynko které je vyrobeno ze slitiny chrom-nikl ,zřejmě je docela odolné proti potu dle jeho stavu.U natahovací korunky je zřetelně vidět jak silná je spirálová pružina v hodinkách-)),protože bok z ozubení je natahováním totálně zbavený chromu a kouká na vas kvalitní mosaz-)) .Hodinky jsou to impozantní zrovna jako by je sundal z ruky nějaky vojenský pilot co vysedl ze své vrtulové stíhačky-)) akorát mam problem s tim že si k nim budu muset pořidit řemen ale nevim kde ho seženu asi si ho budu muset nechat vyrobit. Upraveno 19. října 2008 uživatelem stana
Onisan Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 (upraveno) Mám designově dost podobné, ale ve světlém provedení... Ručičky mám identické, rozměr 40 také... až si vzpomenu, udělám foto... Nádherně hlasitě tikají Ručky jsem nechal opravit, stálo to pár stovek a od té doby svítí jako o život Upraveno 19. října 2008 uživatelem Onion
afrikab Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 Mrkni sem, tady maji taky hodne hezke military reminky: http://stores.ebay.com/Nilsens-Straps-Bands-and-Watches PS: Ta korunka nevypada, ze je puvodni.
stana Odesláno 20. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 20. října 2008 no jo ale ale ja bych potřeboval obchod v čechách zahraničí moc nemusím
Blekota Odesláno 3. července 2010 Nahlásit Odesláno 3. července 2010 ta korunka je povodna.. nasiel som ako dedicstvo v rodine podobnu verziu ale s modrenymi rucickami a svetly cifernik - co ma u nich dost prekvapilo je presnost... po 70tich rokoch idu par sekund za den..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se