RiVal Odesláno 10. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2021 Zdravim K Rolex Datejust 36mm, ktery nosim na kuzi bych rad nejaky sportovni kus. Uprimne priznam, ze si delam zalusk na AP Royal Oak, ktery je ale v podstate nemozny ziskat. Dival jsem se po nejakych alternativach, ktery maji nejakou rozumnou dostupnost a narazil jsem na: https://www.girard-perregaux.com/row_en/81005-11-431-11a.html Nasel jsem je uplnou nahodou a designove se mi libi mozna i vice nez AP nebo Acheron. Ma tu nekdo mistni s GP zkusenost, popripade nejaky nazor? Nerad bych koupil nejaky nesmysl, ktery pak ani nebudu mit kde servisovat. Diky.
Micey Odesláno 10. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2021 Pěkný hodinky, a daj se koupit za slušnou cenu (chrono24..). Já o nich měl celkem přemejšlení, když jsem koketoval s myšlenkou na (skoro) HH - nakonec mě po vyzkoušení odradila ta luneta, která je sice krásná, ale bude chytat škrábance a pak to bude vypadat nehezky, plus rád blbnu s řemenama, což tady prostě nejde.
xcmaniax Odesláno 10. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2021 Laureata mám ve 42mm verzi s modrým cifrem a co vím, tak jsme tu 2. Vybíral jsem z různých sportovních hodinek na integrovaném tahu a volba padla právě sem, ale nebylo to jednoduché rozhodování. AP je pro mně taky takový grál, ale ještě to má čas, je tam horší WR a cenovka trochu někde jinde:-)) Jinak dojmy po nějakém čase - hodinky jsou díky výšce super pohodlný, tah šel i díky půl dílkům nastavit na pohodu. Přesnost mám v rámci COSC, ale certifikát nemají. Díky různým druhům povrchu a AR na sklu je na ně krásná podívaná. Lunetu mám co se škrábanců týče v pohodě, na to spíš trpí střední lesklé dílky tahu, ale dojem na ruce to určitě nekazí - tady to ale bude stejný úplně u všech hodinek bez keramický lunety a s tímto typem tahu. Jediný co mě trochu štve je, že se zachytává prach mezi lunetou a tělem - občas to prostě propláchnu a je to. Co vím, tak AD tu je jeden a přes něj je potřeba řešit i servis, počítám, že to posílají směr Swiss. Nákup samozřejmě u AD na chronu, i tak ale jestli někdy budu pouštět, tak to bude peklo. Řemen jsem zkoušel komunikovat s místním mistrem, ale shodli jsme se, že cena by byla nesmyslná a dává tak smysl objednat origo od AD, taky ale asi za nesmysl. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
honza71 Odesláno 10. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2021 Tak se taky priznam, ze jedny 42ky mam Mam je prave dva roky, nosim je nejcasteji ze vsech svych hodinek (tak 3-4 dny v tydnu). Luneta je uplne v pohode, obavy @Micey jsou zbytecne. Pravdu ma @xcmaniax, ze dost trpi lestene dilky tahu, ale co taky cekat. To je bolest vsech tahu s lestenymi plochami. Neco uz jsem chytil na vrchnich brousenych plochach pouzdra. Ale vidis to, kdyz se na to soustredis. Pri beznem noseni to nezahlednes. Pokud jsi z Prahy, muzu Ti 2 roky starej kus ukazat, at mas jasnou predstavu. Jo a to usazovani prachu okolo lunety je pravda, ale resieni je take vic nez jednoduche Tak hodne stesti pri vyberu (at uz to bude cokoliv) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
RiVal Odesláno 10. srpna 2021 Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna 2021 Krasny kousky panove. Ja mam teda mensi ruku (zapesti cca 16cm) tak to vidim spis na tu 38mm verzi. Kazdopadne diky za info.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se