Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Shanim se po hodinkach a je mi trapne ze jsem za mesic nekolikrat zmenil favorita. V soucasne dobe vaham mezi dvema favority:

Quarzky: http://www.certina.ch/Collection/Gents/SPO...42-66.aspx?pi=2

Mechanika: http://www.certina.ch/Collection/Gents/CER...42-66.aspx?pi=1

Prozatim nosim prechodne obycejne qurzky casia, a den co den premyslim na prioritach (je to vubec normalni?) Rikam si, ze by hodinky mely hodne vydrzet (zrovna dnes mi casia vypadly z rucniku po navsteve sprchy) a v tomto ohledu vedou asi ty quarzky, presnost je pro mne taky nezanedbatelna. Mechaniky vsak nabizeji prestiž...... nevim mno..... hold těžke.....

No abych se dostal od citovych vylevu k jadru veci. Certina me zaujala se svym konceptem DS prave kvuli zminovane odolnosti. A tak jsem tahal rozumy a na ruske wikipedii jsem narazil na toto:

(Preklad) V roce 1970 za přítomnosti 7000 divaku, hvezda svedskeho hokeje Rolle Stoltz skoruje pukem, uvnitr ktereho jsou ulozeny hodinky Certina DS. Puk leti rychlosti 120km/h. Hodinky to přežily.

Jen si rikam jestli to byly QUARTZ ci MECHANIKA, to bohuzel neuvadeji...

Odesláno
  smarter napsal:
Shanim se po hodinkach a je mi trapne ze jsem za mesic nekolikrat zmenil favorita. V soucasne dobe vaham mezi dvema favority:

Quarzky: http://www.certina.ch/Collection/Gents/SPO...42-66.aspx?pi=2

Mechanika: http://www.certina.ch/Collection/Gents/CER...42-66.aspx?pi=1

Prozatim nosim prechodne obycejne qurzky casia, a den co den premyslim na prioritach (je to vubec normalni?) Rikam si, ze by hodinky mely hodne vydrzet (zrovna dnes mi casia vypadly z rucniku po navsteve sprchy) a v tomto ohledu vedou asi ty quarzky, presnost je pro mne taky nezanedbatelna. Mechaniky vsak nabizeji prestiž...... nevim mno..... hold těžke.....

No abych se dostal od citovych vylevu k jadru veci. Certina me zaujala se svym konceptem DS prave kvuli zminovane odolnosti. A tak jsem tahal rozumy a na ruske wikipedii jsem narazil na toto:

(Preklad) V roce 1970 za přítomnosti 7000 divaku, hvezda svedskeho hokeje Rolle Stoltz skoruje pukem, uvnitr ktereho jsou ulozeny hodinky Certina DS. Puk leti rychlosti 120km/h. Hodinky to přežily.

Jen si rikam jestli to byly QUARTZ ci MECHANIKA, to bohuzel neuvadeji...

Rok 1970 by mohl odpovídat tomu, že to byl quartz, lidi z něj byli paf, byla to novinka a aby ukázali, že jsou nejenom přesné, tak i něco vydrží.

Jestli vybíráš jenom ze dvou, to Ti gratuluju. Já většinou tak mezi pěti a to je peklo. :) Ke Tvému výběru... ...z mé strany automaty. Ale padat na zem by Ti teda neměly. :)

Odesláno
  smarter napsal:
Prozatim nosim prechodne obycejne qurzky casia, a den co den premyslim na prioritach (je to vubec normalni?)

Pokud o tom přemýšlíš den co den, měl bys koupit mechaniky. Budeš hodně dlouho den co den poslouchat jak tikají, sledovat skrz dýnko jak makají.. mít z nich větší RADOST.

A pokud jde o odolnost jseš u DS na správném místě.

Odesláno
  PhoeniX napsal:
Rok 1970 by mohl odpovídat tomu, že to byl quartz, lidi z něj byli paf, byla to novinka a aby ukázali, že jsou nejenom přesné, tak i něco vydrží.

Vyborny postreh to mne nenapadlo, a ma to logiku. Ostatne bych mechanikam v tak silnem narazu moc neveril.

Odesláno

Zvlastni. V momente kdy jsem vice naklonen ke quarzkam (cena, odolnost, presnost), staci navstivit toto forum a rucicka pomyslne vahy se opet naklani k mechanice. Inu, konceptu DS by se snad dalo verit a navic nezivim se drevorubectvim. Na druhou stranu se bojim sve nepozornosti (to s rucnikem se nestalo poprve, kdysi jsem stejnym zpusobem vysklil jedny lacine quarzky v kouplne na kachlickach) a na tu pohadkovou presnost jsem si taky velmi rychle zvyknul.

• po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...