Přejít na obsah

Víte něco o těchto hodinkách (HELIX/HELIOS)

Kojotisko

Doporučené příspěvky

Přátelé a kamarádi chronopacienti. Povedlo se mi něco, vůči čemuž jsem myslel, že jsem po těch letech imunní, a to nerozmyšlený impulse buy na Aukru. Tak mi to prosím klidně nandejte jaká jsem píp a napište mi něco o těchto hodinkách. Jako dienstuhr to nejsou, i když se tak trochu tváří, neb nemají šroubovací dýnko a korektní číslo. Značka "Helix" se jeví jako velká neznámá, ale tvůrce strojku Helios vojenské hodinky dělal. Myslíte, že jsou aspoň nějak autentické, nebo spíš franken? Atd. Prostě prosím zkušenější o nějaké zhodnocení. Zítra je jdu vyzvednout na poštu a můžu přidat nějaké vlastní fotky...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...

Helix-Juls Prétat / Fabrique d' Horlogerie Perfecta SA / Simon Burger & Gressot / Helios SA

Porrentruy Schweiz reg.1909,1925

zdroj : internet

Hodinky jsou určeny k exporu do ameriky .

US-Importcode na můstku setrvačky WOB (?) Wyler Watch Co.

UNADJUSTED ,nižší clo

zdroj : internet

Pro ID strojku je nutné udat průměr strojku ,a podivat se pod setrvačku ,číslo kalibru bývá tam vyraženo  ,jinak je na straně pod ciferníkem .

doo/brno

Odkaz ke komentáři

pokračování :

Zřejmě se bude jednat o strojek PRECIMAX ,které fa.Helios spolu s totožnými kalibry FEMGA používala .

Našel jsem větší kal.PRECIMAX 300  ,13''' (29,7mm) prakticky se stejným layoutem ,na můstku značeným jako HELIOS ,který patří do řady kalibrů ,

kterým se říká WEHRMACHTSWERK .

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...