Lukáš g Odesláno 15. června 2022 Nahlásit Odesláno 15. června 2022 Potřebuji poradit jak nasadit mimostrrednou vteřinovou ručičku. Sundal jsem ji ale zpět jde ztuha a nechci na ni tlačit silou.
zekon7302 Odesláno 23. června 2022 Nahlásit Odesláno 23. června 2022 V 16. 6. 2022 v 10:39, kerob napsal: musis zatlacit,jinak si nesedne ! Rozšířit Nesmí to jít silou, hrozí prolisování kamene, nebo jiné poškození strojku.
Lukáš g Odesláno 24. června 2022 Autor Nahlásit Odesláno 24. června 2022 No zatlačil jsem a kamínek je venku. Tak mam další problém jak s nim zpět? Je tam jen nalisovaný nebo je něčím lepený?
zekon7302 Odesláno 24. června 2022 Nahlásit Odesláno 24. června 2022 V 24. 6. 2022 v 7:14, Lukáš g napsal: No zatlačil jsem a kamínek je venku. Tak mam další problém jak s nim zpět? Je tam jen nalisovaný nebo je něčím lepený? Rozšířit Ty jsi hodinář?
Lukáš g Odesláno 24. června 2022 Autor Nahlásit Odesláno 24. června 2022 Koníček ale jsem na začátku takže to možná přijde vtipné ale myslím ze každý nějak začínal. Tak jsem rád za radu
garisz Odesláno 25. června 2022 Nahlásit Odesláno 25. června 2022 Nenech se odradit. Ono to nějak dopadne. Jen bych nesahal na Diplomaty nebo podobné hodinky.
Lukáš g Odesláno 25. června 2022 Autor Nahlásit Odesláno 25. června 2022 V 25. 6. 2022 v 10:09, garisz napsal: Nenech se odradit. Ono to nějak dopadne. Jen bych nesahal na Diplomaty nebo podobné hodinky. Rozšířit Do zajímavějších hodinek se zatím dávat nebudu. Ten typ 011 jsem sehnal nefunkční rozebral jsem je vyčistil složil a rozešli se. Bohužel jsem narazil u vterinove ručičky která byla moc vysoko a velké ručky přes ni nepřešli
zekon7302 Odesláno 25. června 2022 Nahlásit Odesláno 25. června 2022 V 25. 6. 2022 v 11:30, Lukáš g napsal: Do zajímavějších hodinek se zatím dávat nebudu. Ten typ 011 jsem sehnal nefunkční rozebral jsem je vyčistil složil a rozešli se. Bohužel jsem narazil u vterinove ručičky která byla moc vysoko a velké ručky přes V 25. 6. 2022 v 10:09, garisz napsal: Nenech se odradit. Ono to nějak dopadne. Jen bych nesahal na Diplomaty nebo podobné hodinky. Rozšířit No, cal.50 už jsou dost nedostatkové, každého zničeného je škoda. Rozšířit
hombredavid Odesláno 28. června 2022 Nahlásit Odesláno 28. června 2022 Chlapi, je to hloupe, ze mu nekdo neporadite, me by to taky zajimalo, kazdy jednou zacina a rady typu na diplomaty bych nesahal jsou sice dobre, ale na to se apriori neptal... Taky se snazim jenom pro svoji potechu neco rozebrat vycistit dat dohromady je to preci lepsi nez koukat na fotball a pit u toho pivo z petky.....
garisz Odesláno 28. června 2022 Nahlásit Odesláno 28. června 2022 To určitě, já ještě opravit auto, ale hodinky jdou mimo mě co se týče oprav.
Sonny919 Odesláno 30. června 2022 Nahlásit Odesláno 30. června 2022 Sekundovka bola moc vysoko, nemohla byť teda z iného modelu s dátumom?
zekon7302 Odesláno 1. července 2022 Nahlásit Odesláno 1. července 2022 V 28. 6. 2022 v 0:32, hombredavid napsal: Chlapi, je to hloupe, ze mu nekdo neporadite, me by to taky zajimalo, kazdy jednou zacina a rady typu na diplomaty bych nesahal jsou sice dobre, ale na to se apriori neptal... Taky se snazim jenom pro svoji potechu neco rozebrat vycistit dat dohromady je to preci lepsi nez koukat na fotball a pit u toho pivo z petky..... Rozšířit Taky vím spoustu věcí, co by se v mém autě mohlo v motoru a převodovce pokazit, i přesto to ale nechám na sirvisáka. Jde o to jestli jsi na to vybavený, znáš postupy atd.
Lukáš g Odesláno 3. července 2022 Autor Nahlásit Odesláno 3. července 2022 V 1. 7. 2022 v 9:41, zekon7302 napsal: Taky vím spoustu věcí, co by se v mém autě mohlo v motoru a převodovce pokazit, i přesto to ale nechám na sirvisáka. Jde o to jestli jsi na to vybavený, znáš postupy atd. Rozšířit Je těžké být vybaveny když ani nevím co je potřeba na výměnu kaminku. A tady to zatím vypadá ze jsou všichni tajemní a nebo to nevědí. Samozřejmě se snažím naučit se postupy
zekon7302 Odesláno 4. července 2022 Nahlásit Odesláno 4. července 2022 V 3. 7. 2022 v 15:16, Lukáš g napsal: Je těžké být vybaveny když ani nevím co je potřeba na výměnu kaminku. A tady to zatím vypadá ze jsou všichni tajemní a nebo to nevědí. Samozřejmě se snažím naučit se postupy Rozšířit Tak tohle se určitě nedá vysvětlit v pár větách, je toho spousta a když už si myslíš, že máš vše, tak zjistíš co vše ještě potřebuješ.
rmx Odesláno 4. července 2022 Nahlásit Odesláno 4. července 2022 V domácích podmínkách, no, nevím co máš za vybavení. Trochu hrubých základů. Předně, kamen se do základny/můstku nelepí, dříve se pertlovaly, ale to není náš případ. Ložiskový kámen se do otvoru vsazuje pomocí lisu na kameny. To je nástroj, kterým zatlačíme kámen a zároveň ho dovedeme „posouvat“ v lůžku nahoru a dolu, to je důležitý pro vymezení axiální vůle kola. Laicky řečeno, je-li vůle malá, může docházet k brždění soukolí, je-li velká, je to taky špatně. Lis zároveň dělá to, že na kámen působí rovnoměrně (na jeho plochu) a zároveň jej posouvá v lůžku, vždy kolmo vůči základně. Tady nastává problém, jak to tam doma natlačit, bez lisu na kameny. Máš-li hodinářskou nýtovačku, je slušná šance, že se to za použití správných čakanů (to jsou ty různě provrtaný a vysoustružený trubičky) povede. Pokud to je nýtovačka zároveň i s lisem, jako americkej Kendrick, tak je vyhráno. Vymezení správné axiální vůle, bude trochu boj, ale ne takovej co teprve přijde. Hodináři dál nečtou! Bez nýtovačky, bez záruky, na vlastní riziko jen a pouze na domácí hraní, prostě čuňárna, ale což. Budu vycházet z toho, že vypadl kamínek z můstku a popíšu jak bych to udělal, kdybych nic neměl. Vzal bych třeba dvě tvrdý dřevěný kulatinky, například starý tenký štěteček, musí mít větší průměr než ložiskový kamínek. Seříznul na cca 10 cm a zabrousil čelo, aby bylo co nejvíc rovné, tím, se natlačí kamínek do lůžka základny (ze strany koleček). Zároveň zůstane zarovnaný na úrovni vyfrézované prohlubně a hlavně by měl být usazen rovnoměrně. Druhá kulatinka musí mít průměr stejný jako ložiskový kámen. Zase, je nutné zabrousit čelo. Tímhle udělátkem, budem „řešit“ axiální vůli vteřinového kola. Hodinářským kladívkem pak jemně poklepávat na kulatinu, a tak posouvat kamen podle potřeby. Duležité je můstek pořádně podložit, pohlídat si u kamínku olejovou misku ( ta prohlubeň ) Popřeji pevné nervy, neulomený čepy a úspěch na konci. A protože začínam vidět dno Zacapy, tak už končim a doufam že to trochu pomůže .
Lukáš g Odesláno 6. července 2022 Autor Nahlásit Odesláno 6. července 2022 V 4. 7. 2022 v 21:41, rmx napsal: V domácích podmínkách, no, nevím co máš za vybavení. Trochu hrubých základů. Předně, kamen se do základny/můstku nelepí, dříve se pertlovaly, ale to není náš případ. Ložiskový kámen se do otvoru vsazuje pomocí lisu na kameny. To je nástroj, kterým zatlačíme kámen a zároveň ho dovedeme „posouvat“ v lůžku nahoru a dolu, to je důležitý pro vymezení axiální vůle kola. Laicky řečeno, je-li vůle malá, může docházet k brždění soukolí, je-li velká, je to taky špatně. Lis zároveň dělá to, že na kámen působí rovnoměrně (na jeho plochu) a zároveň jej posouvá v lůžku, vždy kolmo vůči základně. Tady nastává problém, jak to tam doma natlačit, bez lisu na kameny. Máš-li hodinářskou nýtovačku, je slušná šance, že se to za použití správných čakanů (to jsou ty různě provrtaný a vysoustružený trubičky) povede. Pokud to je nýtovačka zároveň i s lisem, jako americkej Kendrick, tak je vyhráno. Vymezení správné axiální vůle, bude trochu boj, ale ne takovej co teprve přijde. Hodináři dál nečtou! Bez nýtovačky, bez záruky, na vlastní riziko jen a pouze na domácí hraní, prostě čuňárna, ale což. Budu vycházet z toho, že vypadl kamínek z můstku a popíšu jak bych to udělal, kdybych nic neměl. Vzal bych třeba dvě tvrdý dřevěný kulatinky, například starý tenký štěteček, musí mít větší průměr než ložiskový kamínek. Seříznul na cca 10 cm a zabrousil čelo, aby bylo co nejvíc rovné, tím, se natlačí kamínek do lůžka základny (ze strany koleček). Zároveň zůstane zarovnaný na úrovni vyfrézované prohlubně a hlavně by měl být usazen rovnoměrně. Druhá kulatinka musí mít průměr stejný jako ložiskový kámen. Zase, je nutné zabrousit čelo. Tímhle udělátkem, budem „řešit“ axiální vůli vteřinového kola. Hodinářským kladívkem pak jemně poklepávat na kulatinu, a tak posouvat kamen podle potřeby. Duležité je můstek pořádně podložit, pohlídat si u kamínku olejovou misku ( ta prohlubeň ) Popřeji pevné nervy, neulomený čepy a úspěch na konci. A protože začínam vidět dno Zacapy, tak už končim a doufam že to trochu pomůže . Rozšířit Moc děkuji za skvělou odpověď . Asi budu mít něco z čeho bych dokázal vytvořit přípravek. No a na ty pevné nervy si dám radši panáčka…nebo dva
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se