Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

V prvom rade Vás všetkých pozdravujem a pripájam sa ako čerstvý majiteľ prekrásnych HUJERIEK do fóra...avšak - Nadšenie pre Calibre S dizajn a špecifikácie čiastočne vyprchali (po troch dňoch vlastníctva - mám tie s čiernym pozadím), keď som zistil, že pri použití časomiery je prístroj nepresný. V prípade, že spustím časomieru a pokúšam sa zastaviť "stopky" v hraničnej polohe (tak, aby sa zastavili na 98, prípadne na 99 stotinách - a je jedno koľko ubehlo sekúnd, prípadne minút) , tak sekundová ručička najškôr prejde na nasledujúcu "sekundu" a následne zobrazí stotiny (98, alebo 99 stotín), t.j. o celú sekundu stopky ukážu viac...(toto sa deje len, ak stlačím tzv. gombík "B", na meranie medzičasu). V prípade obdobného pokusu s horným gombíkom "A" (ktorý zastavuje časomieru úplne), tak sa mi žiaľ nepodarilo zastaviť stopky (ak som ten gombík nestlačil aspoň sto razy, tak ani jeden...) na hraničnej hodnote ako uvádzam vyššie (najbližší zastavený čas bol na 97 stotinách a mnohokrát na 00, t.j.). Sú úplne nové, originály od AD so zárukou, resp. všetkým čo k tomu patrí. Má niekto nejaký názor na môj "malicherný" problém, prípadne obdobné hodinky? Chcem sa len podeliť o skúsenosti, názory a pod. Vopred Vám ďakujem! Zdraví, Pišta. P.S. Sú naozaj prekrásne - viem, nie sú to "automaty", no práve pre ich "presnosť" som si ich vyberal.... :crying_anim:

Odesláno (upraveno)

Na základe "obrovského množstva opovedí a komentárov" sa pokúsim jasnejšie popísať problém, resp. ako moje nové Calibre S merajú čas v móde chronograf - stopky. Ako som už uviedol v prvom príspevku, po zastavení časomiery (stopiek) spodným gombíkom B, ktorým sa meria "medzičas", alebo čas prvého tesne na hranici "sekundy" - napríklad keď sa stopky zastavili a ukazujú 15 sekúnd a 97 stotín, (sekundová ručička je na 15-tke, ručička v ľavom dolnom meracom polkruhu je na čísle 9 a ručička v pravom dolnom meracom polkruhu je na čísle 7) - no keď bola časomiera úplne ukončená (zastavená) následne stlačením gombíka A (ten vpravo hore) do jednej sekundy od stlačenia gombíka B, tak hodinky ukážu čas naprílad 15 sekúnd 63 stotín - t.j. MENEJ ako čas ktorý bol znázornený ako prvý meraný čas...(samozrejme, že aj decko vie, že prvý musí mať kratší nameraný čas v cieli, ako ten druhý - v prípade mojich TAG HEUER Calibre S je to naopak :crying_anim: ... - pri prvom stlačení gombíka B časomiery mala sekundová ručička zostať stáť na 14-tke a nepreskočiť na 15-tku) Pozorovaním, som zistil, že na stopkách sekundová ručička "preskočí" na ďaľšiu skôr o 3 stotiny (samozrejme, že to okom nie je možné postrehnúť, no zastavovaním časomiery ako som uviedol vyššie, sa mi to čo píšem, vžy potvrdilo, že v prípade zobrazenia 97, 98, 99 stotín je sekundová ručička o sekundu posunutá dopredu) ...no ručičky, ktoré ukazujú desatiny a stotiny však ukazujú nezávisle správne hodnoty - synchronizácia sekundovej voči ručičke stotinovej je posunutá o 3 stotiny. V prípade však, že medzičas je zastavený skôr, ako sa čas dostane na hraničnú hodnotu sekundy, tak je všetko v poriadku (ak stopky ukážu 96 stotín a menej, tak je všetko OK)- prvý nameraný čas je kratší ako ten druhý - tak ako aj má.... "Hold, soudruzi z NDR udělali chybu"...

post-5156-1231068613.jpg

Upraveno uživatelem Pista
Odesláno

Tak teď si myslím, že to je napsané mnohem srozumitelněji, bohužel poradit neumím. Ale mohl by jsi zkusit nasadit brouka do hlavy klukům někde na nějakém zahraničním fóru. Třeba poradí, jestli to má cenu reklamovat.

Odesláno (upraveno)

2 pschrono: jóóóóóój....samozrejme, že som sa vyihruškal na 3D interaktívnom demo - ešte pred kúpou. Samotná grafika, pohyb ručičiek je takmer identický ako realita (je to naozaj mimoriadne perfektne spracované - klobúk dole!!!), avšak - skús si to tam prepnúť na mód "chrono" (prostredným gombíkom), spusti stopky pravým horným "A" gombíkom...potom "zastav prvého bežiaceho" po pár sekundách dolným gombíkom "B" a počkaj tak 5-10 sekúnd a zastav časomieru horným gombíkom "A". Akonáhle zastavíš "medzičas", alebo "prvého bežiaceho", tak v pravej spodnej časti sa ukáže taktiež digitálne (arabskými číslami čas, ktorý napomáha odčítaniu času na hodinkách) čas, aký si odmeral. Následne ak stlačíš gombík "B", aby si odčítal konečný čas (alebo čas druhého bežca), tak zistíš, že už spomenutá digitálna časomiera (v pravom spodnom rohu obrazovky) ukáže správne akurát desatiny a stotiny sekundy...sekundy ukáže identické aké boli namerané v medzičase, napriek tomu, že aj ručička na hodinkách ukazuje správne ubehnutý čas...hmmm - "tu spoudruzi z NDR také někde udelali chybičku" - nie však v časomiere zobrazujúcej hodinky, ale v tej, ktorá má pomáhať - naučiť odpočítavať čas na hodinkách....Hodinky sa pokúsim reklamovať (v stredu idem navštíviť autorizovaný servis v Galante - na Slovensku jediný), nakoľko mi hodinky kúpil kamoš v ďalekom zahraničí - samozrejme že u AD TAG-Heuer. Sám som zvedaví, ako sa k tomu postavia (a či sami vôbec podarí zastaviť časomieru v tých hraničných časoch - nie je to tak ľahké...). Ďalší, nabližší servis je v Brne u HANÁKA (ak sa nemýlim) - máte s nimi nejaké kúsenosti? - Ja som o servise v Brne počul len samé chvály...aj tu na Slovensku. Zdraví Vás všetkých, Pišta.

Upraveno uživatelem Pista
Odesláno

Já taky rozuměl hned, mám ty samé jen v bílém provedení. Zatím jsem tomu dal jednou 10 minut a podruhé asi 5 minut na víc bohužel zatím nebyl čas. Několikrát se mi podařilo 00 a nejvíc 95 a ručička co ukazuje vteřiny se posouvala správně . Až bude chvilka budu pokračovat a dám vědět.

Odesláno

JJanous - vďaka za pokus a samozrejme za ďalšie...Dúfam len, že skôr či neskôr potvrdíš, že Tvoje idú správne a merajú čas, tak ako sa na TAG Heuer chronograf patrí. Už som bol v servise (TAG Heuer servis v Galante - p. NAGY) a "zhrklo" sa okolo mňa takmer všetko čo malo ruky a nohy - samozrejme, že nikto neveril, že je so stopkami problém (obzvlášť keď počuli o zastavovaní stopiek v rozpätí 3 stotín na konci sekundy) - priznám sa, zapotil som sa slušne ký sa mi podarilo zastaviť čas tam, kde to "hapruje", ale nakoniec uznali, že to nie je "s kostolným poriadkom" - Evidentne bol prvý meraný čas dlhší ako ten druhý a to niekoľkokrát. Večer ma kontaktovali telefonicky a oznámili, že aj po konzultácií so servisným technikom v Budapešti nevedia ako by to opravili, resp. čo je zdrojom chyby a veľmi slušne sa spýtali, či budem súhlasiť s výmenou strojčeka (celého mechanizmu hodiniek - obal / púzdro s remienkom mi nechajú pôvodné), nakoľko servis nie je oprávnený vymeniť celé hodinky (to je teoreticky možné len u AD, kde boli zakúpené, no to je až na druhej strane zemegule). Teraz, čakám pokiaľ doručia z Bratislavy nové hodinky, ktoré budú slúžiť ako zdroj ND, resp. celého strojčeka (radšej nepíšem Kaliber, aby ma odborníci neukameňovali, že niečo, čo frčí na "quartz" nazývam príliš honosne). Môj pôvodný následne odošlú do Švajčiarska. Jediné čo ma trošičku udivuje, že "problém" konzultovali s Budapešťou a nie priamo s TAG Heuerom vo Švajčiarsku, ale to je pravdepodobne spôsobené jazykovou bariérou (v Galante sa hovorí viac po maďarsky ako po slovensky) , resp. bola tam akási vsuvka v tom zmysle, že sa môže jednať o výrobnú chybu, ktorú majú všetky hodinky...čo som radšej prepočul. Samozrejme, akonáhle ich budem mať opravené naspäť, dám vedieť. Zdraví, Pišta

Odesláno

Pista- Právě jsem ukončil zkoušení a opravdu mi spadl kámen ze srdce (také jsem je kupoval pro přesnost,ještě trochu pro vzhled :thumbsup_anim: ). Moje fungují normálně několikrát se povedlo 99 a žádný problém. Držím palce ať reklamaci rychle vyřídí.

Přes víkend snad budu mít konečně čas udělat pár fotek, tak je sem někam dám. Jinak já je mám asi 2 měsíce a pořád jsem z nich nadšený.

Odesláno

2 JJanous - Uff-Uff-Uff - to sa mi mimoriadne uľavilo!!! Ani nevieš ako som sa potešil, že Tvoje "S-ká" frčia správne :thumbsup_anim: ! Veľmi pekne Ti ďakujem za pomoc a za (pre mňa) skvelú správu. Okamžite, ako sa mi vrátia hodinky naspäť, dám Ti vedieť, ako merajú čas s novým strojčekom a zároveň sa pokúsim urobiť nejaké slušné foto s mojim 8 rokov starým kompaktom. Ešte raz, srdečná vďaka :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: !!! Prajem Tebe a všetkým "chronomagistom" pekný víkend!

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...