Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, bratr koupil hodinky edox které nemají chronograf, čili mají velkou vteřinovku a zjistil, že když na ně kouká tak někdy vteřinovka ukazuje mimo vyznačené dílky na ciferníku. Nekdy i do půlky. Ale tento stav je asi 1,5minuty a pak se to spraví a pak ukazují asi 2minuty hezky.... a stále se to opakuje. Koukal jsem i na certiny i na tissoty a dělaly to všechny. A v obchodě tvrdili že to dělají i rolexky.

Je to normální? Dělá to jenom quartz nebo i mechanika?

Odesláno

U mechanik se ti to nestane, pac vterinovka neskace po tak velkych krocich aby jsi to mohl okem videt. Bezne je 4 az 5 skoku za vterinu, takze ti pohyb pripada temer plynuly. Vyjimka je komplikace kdy i mechanicke hodinky maji vterinovku skakajici po celych vterinach, ale to je tak draha komplikace ze jsem si jisty, ze tyto hodinky na pulte ci na ruce nepotkas.

Odesláno

Macko - nevim jestli to je normalni, ale uz jsem se s tim u Q hodinek nekolikrat taky setkal a pritom nezalezelo jestli to byly Tissoty za 5.000 nebo Omegy za 40.000 CZK ;) Normalni mi to neprijde a nevim co to zpusobuje, jen vim, ze mi to celkem vadilo.. a pritom u nekterych hodinek at uz drazsich nebo levnejsich to bylo v poradku..

Odesláno

no to je pravě to, že jsem chtěl qvartz proste jen do doby než si koupím opravdové hodinky a tohlecto mě od toho dost odradilo.

Asi si budu muset koupit už teď automaty.

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)
Rolexky se dělají i v quartzu? To se mi nějak nezdá. Že by Lorex? :guiltysmiley:

Ač je to k neuvěření tak dělají, dodám, bohužel :( .

Edit - důkaz a za pěkných 12800$ :crying_anim02: .

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno
Ač je to k neuvěření tak dělají, dodám, bohužel :( .

Edit - důkaz a za pěkných 12800$ :crying_anim02: .

Taky jsem chtěl postnout tyhle hodinky od rolexu jako že dělaji, ale právě nemají vteřinovku.

Odesláno

důvod je, myslím tento:

quartzy nemají tolik převodů jako mechaniky, tudíž zatímco u mechanik ony "vůle" v převodech navzájem nějak vyruší, poskládají ve všech uloženích os a ozubených soukolích, tak vteřinovka u Q je asi více blíže přímému převodu a proto je tam vůle, která se projeví na konci vteřinovky skákáním mezy indexy či přímo vůli při naklonění hodinek.

Blíže asi odpoví mechano a jiný chronoboys od fochu

Odesláno
důvod je, myslím tento:

quartzy nemají tolik převodů jako mechaniky, tudíž zatímco u mechanik ony "vůle" v převodech navzájem nějak vyruší, poskládají ve všech uloženích os a ozubených soukolích, tak vteřinovka u Q je asi více blíže přímému převodu a proto je tam vůle, která se projeví na konci vteřinovky skákáním mezy indexy či přímo vůli při naklonění hodinek.

Blíže asi odpoví mechano a jiný chronoboys od fochu

Presne tak, ako vravis.

insidequartzwatch.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...