Přejít na obsah

Prestiž značek

Kev

Anketa ohledne tvorby pyramidy hodinarskych znacek  

479 hlasů

1. 1. Chcete vytvaret pyramidu znacek?

• Ano
      408
    • Nevim
      33
    • Ne
      41
  2. 2. Pokud ano, podle ceho chcete pyramidu vytvorit?

• Podle ceny (prumerne/maximalni/minimalni)
      22
    • Podle historie dane znacky
      30
    • Podle inovaci, ziskanych patentu a novych reseni/materialu
      52
    • Podle kombinace toho vseho dohromady
      343
    • Nevim/Je mi to jedno hlavne ze neco budeme mit..
      35

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Ještě poznámka ke Corum. To je imho typický příklad toho, že člověk je při svém hodnocení zatížen tím, co má či nemá doma.

Myslím, že na fóru budou tyhle hodinky tak miximálně dvoje (a to jsem možná ještě optimista).

Majitelů Omega je mnohem více. A rozumím tomu, že je pro ně Corum pod Omegou. Rozumím, ale nesouhlasím.

ja to beru. ja jen kdyz se podivam na celou produkci, tak mi to prijde jak rika Spederer, rakovy Seiko pripad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stale si myslim, ze znacka, ktera ovlada vsechny HH komplikace, k tomu navic pridava neotrely design a dalsi veci, patri co se hodinariny do stejne kategorie jako ostatni firmy, ktere umi zvladnout podobne technologie, coz s veskerou uctou Omega ani Breitling neni, nehledic na to, ze si z pleziru dela ulitle modely pro excentricke extroverty ci mlade partymaniaky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow
das mi prosim link na ty hodinky za nekolik mega? ja se teda necham poucit, ale Corum mi nikdy neprisly jako buh vi co hodinky. ale to je jen muj pocit

Link Ti nedám, ale dám Ti pár fotek, které znázorňují umění firmy Corum, firma mi na rozdíl od některých z vás potíže nedělá ba naopak.

Corum Admiral?s Cup Tourbillon 48

Corum Romvlvs Perpetual Calendar

Odkaz ke komentáři

Link Ti nedám, ale dám Ti pár fotek, které znázorňují umění firmy Corum, firma mi na rozdíl od některých z vás potíže nedělá ba naopak.

ale ja znam jejich produkci. jen me zajimal ten model za x milionu. nic vic.

proc kdyz je to tak velmi zrucna firma, tak o ni lide na forech moc nemluvi nebo spise zatracuji a rozhodne ji neradi mezi PP, VC, JLC, atp. ? fakt by me to zajimalo

Odkaz ke komentáři

proc kdyz je to tak velmi zrucna firma, tak o ni lide na forech moc nemluvi nebo spise zatracuji a rozhodne ji neradi mezi PP, VC, JLC, atp. ? fakt by me to zajimalo

Protoze PP, VC, JLC, ... jsou pomerne usedle znacky.

Corum je hodne kontroverzni, protoze maji pro nekoho sileny design. A co si budem povidat, lidi si hodinky v tehle cenove kategorii vetsinou kupuji spise jako oblekovky. Mit na ruce hodinky za 5mio, ktery vypadaj jako ulet nejakyho nastrelenyho designera, na to ma koule malo lidi, ktery by si to mohli i dovolit :)

Podobny problem ma napr. i Zenith, protoze jeho DEFY jsou dost odvazany - taky neni cenenej tolik, jako treba JLC, s kterymy si je urovni produkce a cenovym rozpetim velmi podobny.

Edit: Jo, a pokud znas jejich produkci, tak je preci nemuzes srovnavat s napr. Omegou. I kdyz je treba nevidis na urovni JLC, tak s Omegou fakt ne. A neni to o jednom modelu, ale o mnoha modelech ;)

Odkaz ke komentáři

Edit: Jo, a pokud znas jejich produkci, tak je preci nemuzes srovnavat s napr. Omegou. I kdyz je treba nevidis na urovni JLC, tak s Omegou fakt ne. A neni to o jednom modelu, ale o mnoha modelech ;)

spis je to tim, ze je mi ta znacka nesympaticka, takze sem k ni tak odmerenej :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

To vážně netuším, ale třeba řada Corum Bubble se řadí mezi legendy. Posílám Ti ceněný model Baron Samedi.

Odkaz ke komentáři

spis je to tim, ze je mi ta znacka nesympaticka, takze sem k ni tak odmerenej :)

Pak tedy dělejme pyramidu značek podle tvého osobního měřítka :)

Jinak ke Corum - nevím proč, ale evokují mi UN.

Občas podobně výstřední design a vysoce kvalitní a neobvyklé zpracování číselníků.

Odkaz ke komentáři

Pak tedy dělejme pyramidu značek podle tvého osobního měřítka :)

Jinak ke Corum - nevím proč, ale evokují mi UN.

Občas podobně výstřední design a vysoce kvalitní a neobvyklé zpracování číselníků.

podle meho meritka? ja se tu ztotoznil s tim co jiz bylo dano a nemenil bych. sem spis rad, ze se rozpoutala diskuze o Corum. schvalne jsem prosel ty lepsi fora a nic moc nazory. to samozrejme nic nemeni na tom, co umi. znam jejich ulitle ciferniky, dokonce se mi nektere libi. jen proste ta znacka u me neni tak vysoko. to same plati o Seiko. to nemeni nic na tom, ze delaji kvalitni hodinky. proto jsem byl taky proti nejakym pyramidam a kdyz uz, tak po diskuzi jako je treba tato, kde bych objektivne Corum priradil vyssi pricky. ale podle me, bez takoveto debaty nema smysl zadnou pyramidu delat. ale to je muj nazor jen.

Odkaz ke komentáři

No v tom zlate mi to pripada naprosto udesny :thumbsdown_anim:

Me se celkem libi tyto Admiraly:

+ tohle bych chtel videt nekde nazivo, podle fotky mi prijdou naprosto uzasny!

Je fakt že Corum je hodně specifická značka.Teď nemluvím o kvalitě ale čistě o designu.A ten se buď musí líbit anebo vůbec ne.Já se přiznám že patřím do druhé skupiny.Ale je to samozřejmě věc vkusu a ten je u každého jiný.

Odkaz ke komentáři

...a kdyz uz, tak po diskuzi jako je treba tato, kde bych objektivne Corum priradil vyssi pricky. ale podle me, bez takoveto debaty nema smysl zadnou pyramidu delat...

No vidis, presne to si od tehle diskuze ja slibuji ;)

Prodiskutujem, kazdej z nas zjisti novy veci, ktery nevedel, a pak se vrhnem na tvorbu pyramidy ;)

Odkaz ke komentáři

A do akej kategorie sa zaradi Alain Silberstein? Je este uletenejsi, nez Corum, tourbillon zvlada v pohode...

Tam asi neni co resit, vzhledem k tomu, ze stredni tridu neprodukuje ;)

no tak to bude beh na dlouhou trat :)

turbo zvlada i Poljot. zas budme soudni.

Hm, China turbo... To je ale o necem jinym. Treba i o tom, ze turbo stoji v korunach tretinu az petinu toho, co turbo od Corum v dolarech :lol2:

Jo, bude to na dlouho, ale mohlo by z toho neco byt. Byl by fajn pocit, ze jsme se na necem dohodli a neco vytvorili, i kdyz jen zebricek :)

Pres vikend si to necham projit hlavou, nejakou koncepci a zpusob diskuze, a pak se na to vrhnem :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...