Petr_2014 Odesláno 23. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2024 Ahoj, už nějakou dobu řeším, kde koupit kaučukový pásek pro ORIS hodinky. Zarazila mě jedna věc, když jsem koukal na oficiální stránky a to že rozdíl v ceně pro Českou Republiku a Německo je cca 3500 Kč v neprospěch České Republiky. Zkoušel jsem se googlit ptát se i na ORISu proč je tam takový rozdíl, ale nikde jsem nich nezjistil. Nevíte náhodou proč jsou ceny tak rozdílné? Dokonce se jsem se ptal i několik prodejců hodinek a také mě na to nedokázali odpovědět. Moc děkuji Petr Valeš
Micey Odesláno 23. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2024 Já myslim že je zbytečný to řešit a prostě ho objednej z Německa.. jak mám Oris rád, ta desítka u nás je celkem dost, za to máš Breitling gumu s tou jejich prima mikroregulační sponou.
Lamiczka Odesláno 23. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2024 Ahoj, odpověď dostaneš většinou prakticky stejnou jako u potravin a dalších věcí, cenotvorba je odvislá od trhu, respektuje lokální specifika a preference zákazníků, jsme příliš malý trh, ... pravda je ale taková, že český zákazník je ochoten platit víc a "neviditelná ruka trhu" u nás v tomto nefunguje. Nejsme ochotni si věc nekoupit, případně koupit jinde a dát nahlas vědět, že to je špatně. Když už se to stane a zatlačí i media, je vidět, že se zázraky dějí, viz například výrazně rozdílné ceny v IKEA napříč trhy DE, CZ, PL, kde v CZ byla o cca 30% dražsí jak jinde... Doporučuji nakoupit tam, kde ti to nejvíce vyhovuje a po důvodech nepátrat... 1
bcmike Odesláno 23. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2024 před 2 hodinami, Lamiczka napsal: Ahoj, odpověď dostaneš většinou prakticky stejnou jako u potravin a dalších věcí, cenotvorba je odvislá od trhu, respektuje lokální specifika a preference zákazníků, jsme příliš malý trh, ... pravda je ale taková, že český zákazník je ochoten platit víc a "neviditelná ruka trhu" u nás v tomto nefunguje. Nejsme ochotni si věc nekoupit, případně koupit jinde a dát nahlas vědět, že to je špatně. Když už se to stane a zatlačí i media, je vidět, že se zázraky dějí, viz například výrazně rozdílné ceny v IKEA napříč trhy DE, CZ, PL, kde v CZ byla o cca 30% dražsí jak jinde... Doporučuji nakoupit tam, kde ti to nejvíce vyhovuje a po důvodech nepátrat... Lépe bych to neřekl. Cenu vždy určuje zákazník.
Petr_2014 Odesláno 23. dubna 2024 Autor Nahlásit Odesláno 23. dubna 2024 (upraveno) Já jsem dokonce psal i přímo na ORIS a tam to zahráli úplně do outu s tím že posílají požadavek na české oddělení a už se na to samozřejmě nikdo neozval. Přijde mě to teda úplně šílený. Nakonec jsem našel nějaké pásky z Německa na Crono24, tak se asi obrátím tam. Každopádně děkuji za odpovědi. Upraveno 23. dubna 2024 uživatelem Petr_2014
Petr_2014 Odesláno 23. dubna 2024 Autor Nahlásit Odesláno 23. dubna 2024 (upraveno) před 3 hodinami, Micey napsal: Já myslim že je zbytečný to řešit a prostě ho objednej z Německa.. jak mám Oris rád, ta desítka u nás je celkem dost, za to máš Breitling gumu s tou jejich prima mikroregulační sponou. Také mě ta cena přijde šílená, ale ORIS má super ty spony, díky kterým se dá pásek jednoduše odepnou a vyměnit. To se mě moc líbí a asi si ho pořídím. I když je, jak to říkám ta cena masakr. Pošleš mě prosím tě odkaz na ten pásek od toho Breitlingu? Přesto bych se na něj rád podíval Děkuji Upraveno 23. dubna 2024 uživatelem Petr_2014
Pilsner Odesláno 12. března Nahlásit Odesláno 12. března Dobrý den, zrovna tohle řeším u orisek přítelkyně. Bohužel z Německa objednat nejde, do Čech nepošlou. Rozdíl 2900,- Poradí prosím někdo jak objednat?
juk Odesláno 12. března Nahlásit Odesláno 12. března před 7 hodinami, Pilsner napsal: Dobrý den, zrovna tohle řeším u orisek přítelkyně. Bohužel z Německa objednat nejde, do Čech nepošlou. Rozdíl 2900,- Poradí prosím někdo jak objednat? Buď si tam zajet osobně a spojit třeba s pěkným výletem, anebo poprosit někoho známého, kdo tam jezdí. Zkusit místní vlákno "Chrono pošta", případně službu https://znemecka.eu/ Možnosti jsou
Pilsner Odesláno 26. března Nahlásit Odesláno 26. března Tak objednáno přímo v Orisu, doprava přes znemecka.eu, za týden doma, ušetřeno cca 35% Díky moc za tip!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se