Přejít na obsah

Everyday watch do 90 tis.

Doporučené příspěvky

S dovolením oživím toto vlákno, k současným potapkám Mido Ocean Star bych rád ještě jedny hodinky.

Představu mám v podstatně stejnou jako kolega, který vlákno zakládal, tedy:

- "každodenní hodinky" k džínám a košili nebo polo triku 

- ocelové pouzdro a tah, cifr černý, bílý, stříbrný apod. (žádné výrazné barvy typu žlutá)

- průměr 39-40 mm

- ne quartz 

- žádné komplikace, jen 3 ručky a ideálně i bez datumu, ale přežiji ho (pak v barvě cifru)

- rezerva chodu přes 50 hod, tedy ne základní etu s 40-50 hodinami

- téměř jistě nové, použité jen bez známek nošení a zároveň nějakou "pecku"

- ne potápky, Mido si chci nechat a dvoje potápky nechci (neunosím), hledám univerzály, líbily by se mi asi fieldy, třeba i víc společenské, ale ne přímo oblekovky

Longines Spirit a Hamilton khaki expedition už jsem zkoušel a tudy cesta nevede. Líbily by se mi Mido Multifort, ale nechci dvoje Mida...

Hodně přemýšlím nad Tudor Ranger, ale pořád jsem se ještě úplně vnitřně nesrovnal s tou cenou.

Chtěl bych poprosit o návrhy hodinek v podobném stylu, ideálně do ca. 50 tis., cena těch Tudorů Ranger je potom strop (ale pak bych asi rovnou volil je)

Zatím nevím zda a kdy budu realizovat, berte to prosím jako takový brainstorming

Díky za každý nápad!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, gathis napsal:

S dovolením oživím toto vlákno, k současným potapkám Mido Ocean Star bych rád ještě jedny hodinky.

- ocelové pouzdro a tah, cifr černý, bílý, stříbrný apod. (žádné výrazné barvy typu žlutá)

- průměr 39-40 mm

- ne quartz 

- žádné komplikace, jen 3 ručky a ideálně i bez datumu, ale přežiji ho (pak v barvě cifru)

- ne potápky, Mido si chci nechat a dvoje potápky nechci (neunosím), hledám univerzály, líbily by se mi asi fieldy, třeba i víc společenské, ale ne přímo oblekovky

Longines Spirit a Hamilton khaki expedition už jsem zkoušel a tudy cesta nevede. Líbily by se mi Mido Multifort, ale nechci dvoje Mida...

Hodně přemýšlím nad Tudor Ranger, ale pořád jsem se ještě úplně vnitřně nesrovnal s tou cenou.

Chtěl bych poprosit o návrhy hodinek v podobném stylu, ideálně do ca. 50 tis., cena těch Tudorů Ranger je potom strop (ale pak bych asi rovnou volil je)

Zatím nevím zda a kdy budu realizovat, berte to prosím jako takový brainstorming

Díky za každý nápad!

Do 50tis. nové? Jedině Longines Conquest 39mm

IMG_1581.jpeg

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, JorgeJay napsal:

Do 50tis. nové? Jedině Longines Conquest 39mm

IMG_1581.jpeg

Super tip, kouknu na ně na živo, díky. U Longines jsem měl v hledáčku jenom spirity, ale tam se mi nelíbí to soudkovité pouzdro a nápojení tahu. U conquest mi přijde, že to je řešené jinak a líbí se mi, hlavně s modrým nebo bílým cifrem. Díky 

Upraveno uživatelem gathis
Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, lukassob napsal:

Jsou fajn, ale hodně se blíží mimo jiné i tvarem indexů mým současným Mido Oceanstar, chci mezi nimi větší rozdíl a chtěl bych i značkou o trochu "výš", takhle mi to jako posun nepřijde. Navíc mají rezervu nátahu jen 40 hod, takže jak se znám, nosil bych stále Mido a tyto by se naruky nadostaly Ale díky!

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, gathis napsal:

- průměr 39-40 mm

- ne quartz 

Díky za každý nápad!

Koukals na Seika? Presage classic jsou docela za levno se 6R (bohužel datumovka, ale v barvě dialu). Jsem na tom stejně jako ty a poslední 2 měsíce pokukuji směrem k Japoncům. Nicméně, pokud už máš strop ve formě Rangerů, stejně u nich i nejspíš skončíš :D 

Odkaz ke komentáři

před 16 minutami, Brejk napsal:

Co třeba Tudor 1926? Pokud je tohle vlákno stále aktuální :) 

Aktuální je :) koukal jsem na ně, tedy zatím ještě ne na živo....  Jj, líbí se mi, hlavně ten plastický bílý ciferník, ručičky nevím jestli zlaté nebo modré.... škoda že tam nedávají svůj inhouse se 70 hodinami nátahu, ale jen etu a 38 hodin... Asi se na ně i přesto podívám, díky 

Screenshot_2024-12-14-21-41-07-692_com.opera.browser-edit.jpg

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, gathis napsal:

Aktuální je :) koukal jsem na ně, tedy zatím ještě ne na živo....  Jj, líbí se mi, hlavně ten plastický bílý ciferník, ručičky nevím jestli zlaté nebo modré.... škoda že tam nedávají svůj inhouse se 70 hodinami nátahu, ale jen etu a 38 hodin... Asi se na ně i přesto podívám, díky 

Screenshot_2024-12-14-21-41-07-692_com.opera.browser-edit.jpg

Upřímně, taky jsem po nich koukal a jsem aktivní na FB skupinách a říct můžu jedno. Jsou tam jen lidi, kteří mají referenci s modrými ručičkami a ze 4 lidí je mají 3 ženy (ano, stále je považuji za pánské, ale tenhle poměr se mi tam nelíbí :)). Osobně jsem koukal na referenci s černým dialem a zlatými ručičkami, ale bílozlaté také přicházím dost na chuť. (Jen letos v téhle kombinaci mám dvě akvizice a v modrobílé jen jednu :) Longines master collection, kterou tady asi příští týden pustím, protože půjdu do třetích bílozlatých :D)

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, Brejk napsal:

Koukals na Seika? Presage classic jsou docela za levno se 6R (bohužel datumovka, ale v barvě dialu). Jsem na tom stejně jako ty a poslední 2 měsíce pokukuji směrem k Japoncům. Nicméně, pokud už máš strop ve formě Rangerů, stejně u nich i nejspíš skončíš :D 

Přiznám se, že nekoukal. Vím, že to je chyba a pouze můj osobní problém, ale nějak nejsem ochotný dát za Seika 20+ tisíc. Není za tím nic racionálního, dělají skvělé hodinky a u nich je vyšší cena oprávněná, ale ne :D

No, upřímně se trochu bojím, že jsem to vlákno podvědomě oživil fakt hlavně proto, abych si zduvodnil tu cenu rangerů a potvrdil si, že to jinak nejde :D

Ale třeba Longines Conquest jsem přehlížel, ani nevím proč, a určitě se na ně před finálním rozhodnutím půjdu podívat.

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, gathis napsal:

Přiznám se, že nekoukal. Vím, že to je chyba a pouze můj osobní problém, ale nějak nejsem ochotný dát za Seika 20+ tisíc. Není za tím nic racionálního, dělají skvělé hodinky a u nich je vyšší cena oprávněná, ale ne :D

No, upřímně se trochu bojím, že jsem to vlákno podvědomě oživil fakt hlavně proto, abych si zduvodnil tu cenu rangerů a potvrdil si, že to jinak nejde :D

Ale třeba Longines Conquest jsem přehlížel, ani nevím proč, a určitě se na ně před finálním rozhodnutím půjdu podívat.

Což je tedy škoda, protože jsi promrhal -25% u Bechyně na Longines :D Ale nějaké kousky se tu do pár měsíců určitě vyrojí, takže se vyplatí je vyzkoušet a do Dubna si počkat :) 

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, ducenstvo78 napsal:

Conquesty mam tu predchozi generaci, ty jsou takovy sportovnejsi, jako trochu elegantnejsi univerzalky jsem si poridil tudor 1926, 41mm, zlato-stribrne, nazivo vypadaji lip jak na fotkach. Sroubovaci korunka, jsou dost tenky, jsou moc fajn, muzu je doporucit

IMG_4429.jpeg

Tak to by přesně byly ony, jen asi v 39 mm. Budu přemýšlel, jak moc potřebuji ten inhouse s 70 hod + by se mi líbila lumi... Ale jsou moc pěkný. Ok, budu muset znovu vyrazit i na Tudor, díky! 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...