Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všem, doufám, že jsem dotaz zařadil do správné kategorie. Potřeboval bych pomoct s hodinkami PRC 200 od Tissotu bez chronografu. V hodinkách jsem nechával minulý rok v červnu měnit baterku a od té doby jsem je měl na ruce párkrát. Jestli jsem za tu dobu nastavoval čas si ani neuvědomuju. Každopádně dnes jsem vzal hodinky po dlouhé době do ruky, když pominu zimní čas o hodinu dozadu tak šly o 3 minuty napřed. Chtěl jsem přenastavit čas a zjistil jsem, že je strašná prodleva než se hodinky rozběhnout po zamáčknutí korunky. Třeba i 3 vteřiny. Je to normální? Může být strojek na odchodu nebo je to jen slabá baterie? Strojek by měl být ještě půl roku v záruce, tak bych to případně řešil. 

Díky za odpověď. 

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Strojek na odchodu by sa prejavoval urcite inac.Keby bola zla bat.tak by ti nesli.Ak je uz uplne na hrane,potom to moze aj tak byt.Vyber a zmeraj ak to dokazes,ak nie tak chod hodinarovi,mozes elektricky blok poskodit!Kludne to tak moze byt,to ti tu ale nikto nepovie,lebo to nevie !Vsetko zalezi od moznosti software toho el.bloku.alebo inac povedane aj ,ako je to navrhnute.Po STOP bloku  pri riadeni ruciek,start trva bezne 1-2 sek pokym nabehne elektromagneticky impulz do cievky krokoveho rotora.

Robim elektroniku (pozrite si forum kde som dost uspesny v elektronike nato ze som iba hodinar)amatersky,takze nieco o tom viem.

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=48738&start=0

Upraveno uživatelem hodinar 1953

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...