Přejít na obsah

Kalibry Prim - kompatibilita dílů?

Doporučené příspěvky

Nejprve se omlouvám, pokud můj příspěvek zní divně; Čeština není můj první jazyk (ani druhý, ba ani třetí), ale od té doby, co jsem se sem přestěhoval, slibuji, že udělám vše pro to, abych se v něm zlepšil 😅

Rád doma pracuji na mechanických hodinkách a začínám poznávat hodinky Prim. Mám tu velkou (úžasnou) knihu od pana Hovorky a také PDF od @stanik73. Jedna věc, o které se snažím najít informace, je, které části kalibrů jsou zaměnitelné. Může setrvačka Kal.50 fungovat v Kal.52? Nebo 55? Záleží na podtypu; může jakákoliv setrvačka Kal.55 (typ 014, 0141, 55, ...) fungovat v nějaké jiné? A to jen pro rozbití té nejběžnější části, je jich mnohem víc...

Pokud by mě někdo mohl nasměrovat správným směrem, abych se o tom dozvěděl, byl bych mu velmi vděčný a mohl bych lépe hledat náhradní díly pro hodinky, které se snažím opravit. Je možné, že takové informace již na tomto fóru jsou, ale najít správná slova k hledání je pro mě stále dost obtížné.

Předem mnohokrát děkuji. 🙏

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

40 minutes ago, Honza.manta said:

Setrvačky jsou záměnné.

Myšleno i komplety(můstek setrvačky i se setrvačkou).

Děkuju! Myslíte v rámci jedné kalibry (zaměnitelné v rámci všech podtypů např. Kal.50 - 011, 0111, ...) nebo také mezi různými kalibry (50, 52, 55, ...)?

Odkaz ke komentáři

Tak ty dva kalibry 50 a 52 mají shodný jicí stroj - liší se datumovou nadstavbou.

Kalibr 55 je přestavba kal. 50 na centrální nepřimo hnanou vteřinovku - nicméně velká zaměnitelnost součástek tam je.
Jak psal Honza Manta, setrvačky s můstkem se dají "přehazovat" ze stroje do stroje v rámci všech tří kalibrů

• Like 1
Odkaz ke komentáři

33 minutes ago, orol said:

Tak ty dva kalibry 50 a 52 mají shodný jicí stroj - liší se datumovou nadstavbou.

Kalibr 55 je přestavba kal. 50 na centrální nepřimo hnanou vteřinovku - nicméně velká zaměnitelnost součástek tam je.
Jak psal Honza Manta, setrvačky s můstkem se dají "přehazovat" ze stroje do stroje v rámci všech tří kalibrů

To je skvělá zpráva! Mám spoustu různých dárcovských hodinkových strojků, které budou nyní velmi užitečné, když to vím. ✌️

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...