KarolLopkar Odesláno 23. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2024 Ahojte, podľa toho čo som čítal, tak keď v modeli hodiniek je písmeno J, tak sa jedná o hodinky vyrobené v Japonsku primárne pre Japonský trh. Napríklad SRPD21J1. Večšina hodiniek tam má K a najčastejšie sú z Malajzie. Opravte ma ak sa mýlim. Avšak už som nikde nenašiel, či je medzi hodinkami viditeľný nejaký rozdiel v kvalite prevedenia. Preto by ma zaujímal váš názor - či vnímate nejaký rozdiel medzi J a K modelmi, prípadne či to má vplyv na vaše rozhodovanie / preferencie pri kúpe. Ďakujem za priestor, teším sa na vaše poznatky a skúsenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 23. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2024 U těch modelů, kde se jede značení K/J mi to bylo vždycky jedno, SKX jsem měl oboje, rozdíl jsem neviděl, a chod byl o štěstí (tj. regulace u hodináře za pár korun, a obě varianty pak šlapaly velmi přesně). J verze byly o něco dražší, což byl taky jediný rozdíl, který jsem zaznamenal. Ale kluci, co toho protočily řádově více to možná vidí jinak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 24. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2024 J (made in Japan) nejsou jen pro japonský trh, to si pleteš s JDM modely. Navíc J prý už dostávají i kusy z jiných továren, stačí když je tam dostatek japonského personálu. Ale to můžou být jen řeči. Mám jedny J a na nich teda není opravdu žádný QC problém. Na K problémy občas jsou. Zarovnání indexů nebo textu daydate. Chodí, svítí a těsní to všechno i z Malajsie nebo Singapuru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarolLopkar Odesláno 24. října 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2024 před 15 hodinami, Jiří Sedlák napsal: J (made in Japan) nejsou jen pro japonský trh, to si pleteš s JDM modely. Navíc J prý už dostávají i kusy z jiných továren, stačí když je tam dostatek japonského personálu. Ale to můžou být jen řeči. Mám jedny J a na nich teda není opravdu žádný QC problém. Na K problémy občas jsou. Zarovnání indexů nebo textu daydate. Chodí, svítí a těsní to všechno i z Malajsie nebo Singapuru. Ďakujem za vyvedenie ma z omylu. Prekvapilo ma, že sa hodinky vyrábajú aj v Singapure, tým že je to veľmi drahá krajina. Ešte som našiel, že aj v Číne sa toho dosť vyrába. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 24. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2024 https://www.thewatchsite.com/threads/difference-between-seiko-k-and-j-series.332653/ https://www.watchuseek.com/threads/seiko-j-vs-k-is-it-worth-it.66291/ https://www.watchgecko.com/blogs/magazine/seiko-skxk-vs-skxj-comparison Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se