kaktusář Odesláno 14. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kaktusář Odesláno 14. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 14. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince Vysočinu zničil kůrovec neuvěřitelně. Tam, kde byly husté smrkové lesy, je v podstatě Holina. Vždycky, když to vidím, je mi z toho smutno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kaktusář Odesláno 15. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kaktusář Odesláno 15. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince před 19 hodinami, Kupa54 napsal: Vysočinu zničil kůrovec neuvěřitelně. Tam, kde byly husté smrkové lesy, je v podstatě Holina. Vždycky, když to vidím, je mi z toho smutno. má to však jedinou výhodu, tam kde dřív nebylo nic vidět kvůli lesu, jsou nyní veliké výhledy - např. z čeřínku je vidět javořice apod... a už to pěkně začíná zarůstat... náš sbor evangelický měl les a taky jsme přišli o vše (jen 2 hektary), ale už máme spoustu malých semenáčků a pěkně to přirůstá.. příroda zatím dokáže ztráty nahradit a navíc ty monokultury, které padly za obět kůrovci nejsou ani původní ani hezké, mám raději mix.. takže já osobně v těch zbytcích lesa neprožívám jen smutek, ale taky naději (které se ovšem již nedočkám, ty nové lesy budou za 70 let, ale nevadí mi to) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 15. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince Máš naprosto pravdu, obnova lesa je fajn. Na Jizerkách zmizely v 70´ a 80´ letech lesy kvůli kyselým dešťům a dneska už je zase všude krásný, mladý les a navíc to není smrková monokultura. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kaktusář Odesláno pondělí v 06:44 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 06:44 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kaktusář Odesláno pondělí v 07:11 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 07:11 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kaktusář Odesláno středa v 17:11 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno středa v 17:11 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kaktusář Odesláno před 17 hodinami Autor Nahlásit Sdílet Odesláno před 17 hodinami Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kaktusář Odesláno před 17 hodinami Autor Nahlásit Sdílet Odesláno před 17 hodinami Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se