Přejít na obsah

P: Vintážní ENICAR SHERPA DIVER ref.147.05.02

Piplík

Doporučené příspěvky

Musím pustit něco z mé “vintážní potápěčské” krabice a pro lidi, kteří vintážkám opravdu rozumí, snad budou zajímavé tyto hodinky. 

ENICAR
 SHERPA STAR DIVER ref.147.05.02. Je to trochu z klasické řady Enicar Sherpa vybočující model, ale je to jeden ze dvou modelů, Enicarem nazvaných “Diverů”. Hodinky jsem koupil v USA a už byly po servisu, takže mi jen pár měsíců trvalo najít na trhu originální signovanou korunku, která chyběla a udělat kontrolu v hodinářství v Jihlavě (-:

Sherpa Star Diver se prodával ve dvou verzích masivního, ale nízkého pouzdra 42x45mm a to v nerezové a v PVD černé verzi s oranžovou-černou nebo plně černou potištěnou lunetou. Dokonce existuje i raritní verze s pevnou tachymetrickou lunetou. Viděl jsem na trhu i nerezovou verzi s oranžovým ciferníkem. Ta je dost vzácná. 

Ciferník je sám o sobě krásný a zajímavý kousek díky plastickým indexům a uspořádáním data na 12 hodině a dne na 6 hodině. Uvnitř hodinek je krásný zlacené automatický cal.AR167. Další odlišností od všech Enicar modelů jsou krátké šípovité oranžové ručky s plnou lumi. Šroubovací signovaná korunka. Katalogově udávané WR bylo 200m, ale to od nich už neočekávám. Šroubovací dýnko s plastickou mušlí s perlou. Lug 20mm.

Jen hodinky, bez krabičky, papírů atd. Servis se u mě nedělal, rezerva chodu ani přesnost neměřena. WR není. Nasazena černá guma.

Už jsem je na fóru jednou inzeroval, proto nyní nastavuji reálnou cenu  38.000,-Kč a slevy proto nebudou. Nejedná se o tuctový kousek, který se nabízí každý den. K vidění v Praze nebo zásilkovna.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Vytvořit...