Přejít na obsah

Xen XM0006 GMT Envoy black

Doporučené příspěvky

Při hledání ňákých zajímavých GMT , které nejsou ani potápky ani pilotky sem na Uhrfóru narazil na něco , co se podle názvu jevilo jako Čína…. Po bližším zkoumání jsem zjistil že to není  čajna či PRC ale jedná se o německé hodinky s ETA 2893. Současná produkce značky Xen je spíš šperkařská, což bylo i v minulosti , ale prý chtěli oslovit zákazníky s qualitníma hodinkama , tak zaúkolovali průmyslovýho dizajnéra Hanse G. Schrolla a vznikla docela pěkná řada jednoduchých čistých hodinek osazených swiss strojkama. Ten můj kousek je s GMT komplikací , 100 metrů WR , šroubovací korunka, eta2893, lumi to nemá….je z období 2010 až 2015 , přesněji nevím…

Nejsou to ani microbrandy ani “ ostatní evropské hodinky” tak sem je dal jsem …..

ps: ostatní modely se jmenují Encore, Encounter, Entry, Encase, Engraved, kalibry AS 2063, Soprod 9075, ETA s DD modulem…. A byly by super v jednom 6-ti boxu….

IMG_1797.jpeg

IMG_1808.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 28. 3. 2025 v 6:24, DarylVanHorne napsal:

Hodně zajímavá časomíra👍 Ta Lumia vypadá velmi dobře. Tak ať dlouho dělají radost.

Rozšířit  

Díky! Pokusím se vložit fotky ostatních XENů ….. mít celou “ řadu” je dobrej sběratelskej směr….

Odkaz ke komentáři

V 28. 3. 2025 v 12:56, DarylVanHorne napsal:

Zajímavý 👍 To všechno máš? 😲 Hoď foto všech dohromady, to pak bude vypadat libově 😍👍

Rozšířit  

Bohužel nemám, tyto modely jsem objevil až když sem začal pátrat po značce Xen , od které jsem si pořídil GMT  Envoy.     Jsou však na chrono24 , takže při troše trpělivosti a nějakého toho šetření by se dala sebrat celá série….. příspěvek byl hlavně představení GMT ! To ostatní by mohlo sloužit jako vnuknutí, pro někoho kdo by rád nasměroval svojí sbírku. Problém je v tom, že se chci soustředit na GMT s různým strojkem , zatím tedy ty levnější varianty…. A proto ostatní modely nechávám plynout bez “ povšimnutí”  , což je kolikrát kulervoucí !!!! Pokud to neudělám asi nikdy nebudu mít svojí sbírku , tak nějak co nejdřív! Takže v nejbilžším horizontu GMT a pak se uvidí co dál ….. třeba právě ty XENy . 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...