Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

chtěl bych vás poprosit o rady a názory ohledně nákupu dalších hodinek. Určtě vím, že budu kupovat v chronoshop.cz. Všichni tady na ně jen pějí chválu a už jsem se tam byl i podívat na Junghans a Mühle Glashütte. Maji velice široký sortiment a při projíždění jejich webovek a příspěvků tady na foru, jsem si vyhlédl ještě další modely, ale momentálně jsem výběr zúžil na těchto pět kandidátů.

Junghans Max Bill Automatic Bauhaus

- líbí se mi černé pouzdro, decentní červená na ručičkách, jedinečně vymyšlený průhled dýnkem

- historický design

Mühle-Glashütte Panova Blue

- nádherný číselník, bral bych asi variantu s NATO řemínkem, kde se mi líbí kombinace modré a oranžové, která hezky ladí s číselníkem

- když jsem si je zkoušel, tak ten nato řemínek mi přišel extrémně dlouhý. Ještě s tím jak mám celkem malé zápěstí (16 cm) bych ho omotal dvakrát dokola... 😀

Hanhart PIONEER Preventor HD12 Blue

- viděl jsem zde na fóru v příspěvcích od @Ivanhoe34 na různých nato řemíncích. Láska na první pohled 😍

- všude na ně pějou samou chválu ohledně kvality zpracování

- na rozdíl od ostatních modelů mi zde chybí nějaký zajímavý prvek. Možná to logo, ale asi bych je musel chvilku nosit

Alpina Startimer Pilot Automatic

- opět se mi líbí černá úprava pouzdra. Vzhledově se podobají těmto Breitlingům, které se mi také líbí, ale jsou mimo můj rozpočet...

- jsem rád, že se na rozdíl od ostatních barevných variací rozhodli vypustit číslici 6. Nelíbí se mi když jsou prvky na ciferníky na sebe příliš nalepené.

- 41 mm už si myslím, že je docela na hraně na mé zápěstí. I když mám Longines Spirit v 42 mm a ještě to jakž takž ujde, ale preferuji rozměry okolo 38mm

Seiko Alpinist

- jednoduchý zelený číselník, který by šel hezky kombinovat s hnědým koženým řemínkem

Takže obecně bych to shrnul:

- jednoduchý design, podpořen nějakými zajímavými prvky (barevné doplňky, historické logo, atd.)

- rozměr pouzdra 38 - 40 mm

- cena 20 - 40 tis. Kč

- ideálně pokud šlo objednat s XS řemínkem (100 + 70 mm)

Budu moc vděčný za jakékoliv rady, popř. osobní zkušenosti. Předem děkuji.

Odesláno

Takže první dvoje si už viděl naživo…. Ty ostatní jsou kapku jiné typy…. Je třeba je jít taky zkusit a pak se ti bude třeba rozhodovat…. Myslím si že když se zeptáš přimo v chronoshopu , taky budou umět poradit….. položí pár všetečných otázek …. Zjistí kdy a kam a kde a jak často je budeš nosit ….. a taaaak …..  To sem ti asi moc neporadil, co ? Dobře , za mě Hanharty na tahu !  Možná že ta absence zajímavého prvku není na škodu…. 

• Like 1
Odesláno

Hanharty nebo Alpinisty. První jsou neokoukaný, pěkně zpracovaný, a fajn startovač konverzace, pokud potkáš nadšence. Alpinisty nezklamou, výhodu bych viděl v kalibru, tudíž větší rezervě nátahu, lehce vyšší WR, kterou stejně nevyužiješ a také dost záleží, jak moc lpíš na přesnosti chodu.

Alpiny bych s prominutím vyřadil, šedivky ze zámoří jich valí na zápěstí kvanta za zlomek ceny, a výše zmíněné budou mít určitě větší zůstatkovou hodnotu, která Tě bude léta těšit, stejně jako, že se Ti neokoukaji, ať budeš v jakékoliv chronofazi.

Junghans a Mühle proč ne, třeba se Ti teď líbí, ale budou se Ti stejně líbit i za pár let?

Šťastnou ruku při výběru, J.

• Like 1
  • Díky 1
Odesláno

v prvom rade ich budes nosit ty, takze sa hlavne budu musiet pacit tebe a teba musia zaujat a dobre sa ti nosit.

z tvojho vyberu hanhart

cierne pvd sa casom na hranach osupe, niekomu sa takato patina paci, niekomu nie

ked uz cisielka a nieco zaujimave, tak pozri este oris big crown

• Like 1
Odesláno

vzal bych Hanharty ... za mě jediné z toho výběru co mají dlouhodobý potenciál že si je necháš ... perfektní univerzály.

Případně ty baby alpinisty, jen pozor na ergonomii, jsou docela vysoké a nic moc na ruce.

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Ak sa ti da osobne navstivit Chronoshop, urcite sa s nimi zajdi porozpravat a hodinky poskusat na svojom zapasti a posudit autenticky. Rozpocet na solidne hodinky mas podla mna dobry. Zaujimavy prvok na hodinkach je sice fajn predstava, ale lahko sa moze stat ze ako ta zo zaciatku bavi, neskor ta moze rozculovat :) 

Maxbilly biele ma kamos, nema ich vsak ako kazdodenky. 

Muhle maju tu oranzovu ktora je podla mna dost specificka a vonkajsi AR, co je sice efektne ale nie vzdy uplne prakticke (cmuhy sa tam robia a moze sa to poskriabat - vnutorny je za mna uplne fajn)

Alpina pvd za mna nie...

Alpinisty su ina liga, hlavne co sa tyka strojku. A tie naramky tiez nie su z najlepsich...

HD12 mam, pokial mas ruku okolo 17cm a viac, krasne sa vyhras s remienkami, len ak sa pre ne rozhodnes, vypytaj si ozaj kvalitne nahradne stezejky na ine remienky ak by si ich chcel tak nosit. Naramok zhodis a nahodis raz dva kedze ho davaju na tych double sided quick release stezejkach, ale tie by som k inym remienkom nepouzival...
Aktualne su HD12 u Hanhartu znova beznadejne vypredane, Chronoshop ale naskladnil obe verzie a myslim ze ich zatial este nepredal...

Neponahlaj sa s kupou... impulzivne rozhodnutia nie vzdy byvaju v case najlepsie...

• Like 1
Odesláno

Přidám se se stejným názorem, osobně bych určitě nebral černé (ani zlaté) PVD. Vím o čem mluvím, mám s černým PVD svoje první automaty Junkers, vlastně i dobře drží a mimo jedno místo kde jsem s nimi ťuknul se neloupe, ale prostě nakonec omrzí, tedy aspoň mě. 

Souhlasím, že Hanhart jsou super univerzály, z tohoto výběru bych osobně volil jednoznačně je. 

Jinak mi přijde, že hodinky mezi kterými se rozhoduješ jsou hodně rozdílné, takže bych ještě počkal do utvrzení, který styl pro tebe bude nejzajímavější. Ono občas to vybírání a zkoumání je to nejlepší 😁

• Like 1
Odesláno

Díky moc všem za odpovědi! 👍🙏

Tak koukám, že zde jste se jednohlasně shodli na Hanhartech 😀

@Micey na nákupu v kamenné prodejně trvám. Příjde mi to fér vůči prodejci, který mě tam nechá si hodinky vyzkoušet, tráví tam se mnou čas a poskytne nějaké informace, atd.

@Harwey mě se patina rozhodně páčí 🙂 Mám Hamiltony v bronzu a patina, kterou chytly se mi neskutečně líbí. Neříkám, že oslavuji každý škrábanec, ale jinak se mi líbí, když je stáří na hodinkách do určité míry poznat - vypráví to o nich nějaký příběh. Proto si taky nejsem jistý tou tvrzenou ocelí. Nevím jestli se mi zamlouvá představa, že hodinky za 20 let budou vypadat jako nové. Určitě to zvedá prodejní hodnotu hodinek, ale pro mě asi snižuje osobní hodnotu.

Díky za tip na Orisy, často se na ně koukám, ale zatím mě ničím nenadchly.

@Ivanhoe34 pracuji v Praze, takže do Chronoshopu můžu zajít kdykoliv. Docela to střídám, takže požadavek na každodenní nošení nemám. Proto jsem zařadil do výběru i ty Junghans, ikdyž vím, že bych je mohl nosit pouze v určitých příležitostech.

"Neponahlaj sa s kupou... impulzivne rozhodnutia nie vzdy byvaju v case najlepsie..." - jo no, ne vždy se mi to podaří 😀

@gathis mohl by si prosím poslaé nějaká fotky, popř. odkazy na to jak to PVD po čase vypadá?

@STRKKT Hamilton Khaki Field v bronzu už mám 🙂  a jsem velice spokojen zatím.

Docela mě překvapuje, že silná preference ostatních modelů (Hanhart, SEIKO) vůči Junghans Max Bill. Řekl bych, že z dlouhodobého hlediska bude naopak nejlepší volbou Junghans. Ale já tomu prd rozumím...

No minimálně bych si je ještě vyzkoušel vedle těch Hanhartů. Na prodejně jsem zkoušel pouze verze s lesklým ocelovým pouzdrem. Já jsem si vybral model s matným poudrem a matně černým řemínkem, což dle mého názoru z nich trošku dělá hodinky na méně formální / každodení nošení. Bohužel tento model není na prodejně. Jak je to obecně s objednáváním hodinek u prodejce? Je mi vždy blbé si nechat objednat několik modelů, když třeba vím, že si z těch objednaných modelů vyberu jen jeden, popř. ani jeden.

Odesláno
před 20 minutami, ZH6 napsal:

@Micey na nákupu v kamenné prodejně trvám. Příjde mi to fér vůči prodejci, který mě tam nechá si hodinky vyzkoušet, tráví tam se mnou čas a poskytne nějaké informace, atd.

@Harwey mě se patina rozhodně páčí 🙂 Mám Hamiltony v bronzu a patina, kterou chytly se mi neskutečně líbí. Neříkám, že oslavuji každý škrábanec, ale jinak se mi líbí, když je stáří na hodinkách do určité míry poznat - vypráví to o nich nějaký příběh. Proto si taky nejsem jistý tou tvrzenou ocelí. Nevím jestli se mi zamlouvá představa, že hodinky za 20 let budou vypadat jako nové. Určitě to zvedá prodejní hodnotu hodinek, ale pro mě asi snižuje osobní hodnotu.

@Ivanhoe34 pracuji v Praze, takže do Chronoshopu můžu zajít kdykoliv. Docela to střídám, takže požadavek na každodenní nošení nemám. Proto jsem zařadil do výběru i ty Junghans, ikdyž vím, že bych je mohl nosit pouze v určitých příležitostech.

"Neponahlaj sa s kupou... impulzivne rozhodnutia nie vzdy byvaju v case najlepsie..." - jo no, ne vždy se mi to podaří 😀

@gathis mohl by si prosím poslaé nějaká fotky, popř. odkazy na to jak to PVD po čase vypadá?

Docela mě překvapuje, že silná preference ostatních modelů (Hanhart, SEIKO) vůči Junghans Max Bill. Řekl bych, že z dlouhodobého hlediska bude naopak nejlepší volbou Junghans. Ale já tomu prd rozumím...

No minimálně bych si je ještě vyzkoušel vedle těch Hanhartů. Na prodejně jsem zkoušel pouze verze s lesklým ocelovým pouzdrem. Já jsem si vybral model s matným poudrem a matně černým řemínkem, což dle mého názoru z nich trošku dělá hodinky na méně formální / každodení nošení. Bohužel tento model není na prodejně. Jak je to obecně s objednáváním hodinek u prodejce? Je mi vždy blbé si nechat objednat několik modelů, když třeba vím, že si z těch objednaných modelů vyberu jen jeden, popř. ani jeden.

Jestli ještě nevíš který z těch dvou , tak vem ty Hanharty ( zadej si do hledání Hamhart a najde ti to tu dost materiálu viz Field watch ) a ty druhý si stejně za čas taky koupíš….. to je prostě nemoc ! Sorry za absenci smajlíků , ale musím šetřit . 

• Like 1
Odesláno
před 23 hodinami, ZH6 napsal:

Takhle vypadá nafocená PVD, hodinky jsou z 2017, z toho asi 3 roky intenzivně nošeny. Kov je vidět pouze na lunetě u 11-ky, kde jsem s nimi ťuknul, na zbytku vypadá dobře, případné jiné světlé body jsou odlesky nebo prach.

IMG_20250718_121548.jpg

IMG_20250718_121504.jpg

• Like 1
Odesláno
Před hodinou, gathis napsal:

Takhle vypadá nafocená PVD, hodinky jsou z 2017, z toho asi 3 roky intenzivně nošeny. Kov je vidět pouze na lunetě u 11-ky, kde jsem s nimi ťuknul, na zbytku vypadá dobře, případné jiné světlé body jsou odlesky nebo prach.

IMG_20250718_121548.jpg

IMG_20250718_121504.jpg

To jsou nádherné hodinky 👍 To za mě vypadá furt dobře. Díky za zaslání!

Odesláno

Zdravím! Máš vybrané pekne kandidáty, každý má něco do sebe. Pokud hledáš jednoduchý design s menším pouzdrem, tak bych osobně doporučil Junghans Max Bill, má krásný historický styl, Bauhaus: ten průhled dýnkem je za me fajn. Na druhém místě bych dal Seiko Alpinist: zelený ciferník s hnědým řemínkem je klasika, navíc skvěle sedne na menší zápěstí. Panova je super, ale ten dlouhý NATO může být problém. Alpina je hezká, ale 41 mm je mozna uz na hraně.

Za mě: Max Bill nebo Alpinist. Oba mají styl, historii a sednou ti velikostně

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...