Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den, kolegové. Známý má hodinky, kde má na dýnku vyryté informace o vodotěsnosti apod. Tyto údaje jsou vyplněná černou barvou, na některých písmenech už vypadala.

Nechce ji obnovovat, ale naopak odstranit ze všech ať je to jednotné.

Je nějaký šetrný způsob? Než barvu "vyškrábávat" a tím poškrábat vše kolem? Např. něco v tekuté formě, a pomocí hadříku písmena zbavit barvy?

Děkuji za radu.  

Odesláno

Děkuji za odpověď, ale jedná se mi o situaci kdy se dýnko nebude sundávat. 

A vše proběhne přímo na hodinkách s nasazeným dýnkem.

Odesláno

Vyškrabávaním poškriabeš nie len všetko okolo ale aj to pod tou čiernou farbou. A ak myslíš niečo v tekutej forme (asi myslíš nejakú chemikáliu) tým môžeš poleptať tesnenie. Takže bez dýnka dole by som do toho nešiel.

• A10 uzavřel téma
  • A10 odemknul téma
Odesláno

Aceton + modelářský štěteček. Nechat chvíli působit a opatrně! Pokud se ovšem dostane na těsnění, bude s ním vymalováno.

Odesláno (upraveno)

Bože to je zase kancldiverská předposranost - pokud to dýnko není plastové (moc solidních hodinek kde by výrobce vyplňoval nápisy mizernou barvou mě nenapadá), tak maskovací samolepicí páska a měkká vatová tyčinka namočená ve vhodném ředidle (na lokální vyčištění odlupující se barvy) na nerezové oceli určitě nenapáchá víc škody než dlouhodobě působící pot. Hodináře bych zvažoval spíš v kontextu doby po kterou se ten "WR" poklad nepřetěsňoval, tj. jestli je na zmiňovaném těsnění vůbec co zachraňovat. 

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

Děkuji za tvůj názor. Odpovím, tedy "předposratě" na můj "předposratý" dotaz.

- dýnko je kovové

- hodiny nebyly otvírány, a zatím nebyla ani dělán test WR

- ANO, také mne napadlo nějaké "ředidlo" a opatrné vyčištění jednotlivých písmen. A zakrytí ostatních částí hodinek, sundat řemen. Jen tak pro jistotu.

např. toto ISOPROPANOL apod.

Ale protože mám pouze střední školu, a jsem od přírody přeposratý. Tak jsem se zeptal chytřejších, jestli to jde vyřešit např. nechemicky, a nebo nějakou "bezpečnější" látkou pro hodinky i pro toho kdo to bude dělat. A nebo mechanicky, ale jak?

P.S. vlastník hodinek nepracuje v kanceláři ale fyzicky. Tedy neprovádí kancldiver. A on není přeposratý, to opravdu ne. Ano, má ten "WR" poklad rád.

Odesláno (upraveno)

Netřeba se urážet, myslím že to bylo myšleno na místní kolegy. Zkusit na to položit tampon s acetonem a nechat působit. Je dost těkavý, tak to neprehnat, aby někam nezatekl. Nebo odstraňovač starých nátěrů, to je jistota. Pak vyčistit párátkem, aceton odmastit a pak modelářské barvy, co pretahnes pak stáhneš prstem v hadre s ředidlem...

Upraveno uživatelem Seamaster
  • Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...