Drago94 Odesláno 5. července Nahlásit Odesláno 5. července Ahoj, mám nové Breitling Navitimer 41mm, mám je celkem 4 dny, jsou z lesklé oceli. Na dýnku jsou vlásečnicové škrábance a na sklíčku velmi nepatrné, jsou vidět například s rozsvícenou baterkou telefonu nebo pod ostrým sluncem. Je to normální? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Harwey Odesláno 5. července Nahlásit Odesláno 5. července Zeby poskriabany antireflex? Kosela, dlhy rukav, to mas zachvilku.
Drago94 Odesláno 5. července Autor Nahlásit Odesláno 5. července Asi antireflex, takže se to stává u nových hodinek? Vůbec nevím, jak se to stalo no …. Navíc to je vidět jen za světla a pod určitým úhlem. Navíc na dýnku jsou vlásečnice také no.
Micey Odesláno 5. července Nahlásit Odesláno 5. července Mno, napsal bych nezkoumat a uzivat, ale po par dnech u novejch hodinek to taky myslim standard neni - u svejch kazdodenne nosenejch becek najdu neco podobnyho po pul roce. Na druhou stranu, co s tim - prodejce se na tebe bude tvarit jak na debila s tim ze nic nevidi, resit nejaky lesteni je taky blbost.. nejlip se na to pokusit zapomenout:) 1
Axel Odesláno 5. července Nahlásit Odesláno 5. července Důvodů může být několik.. Byly hodinky úplně nové ve fóliích nebo vystavené? V druhém případě mohlo k jemným vlásečnicím dojít během manipulace, zkoušení.. Dýnko bych neřešil, spíše ten AR, který lze poškodit teoreticky i špatným čištěním. Bordel je třeba otřít čistým hadříkem, na sklo předtím ideálně aplikovat nějaký čistící přípravek (nebo i obyčejnou vodu). Je to za ně podobné jako u laku auta.. Konečně může jít i o menší nedokonalost přímo z výroby. Kdo ví.vTaké se mi u nových hodinek už stalo, že jsem pod určitým úhlem a ostrém světle viděl pár vlásečnic na AR. Hesalit u Speedu mě ale trochu vyléčil, tam je "něco" na skle nonstop 1
Drago94 Odesláno 6. července Autor Nahlásit Odesláno 6. července Ano, byly vystavené v butiku, to jsem zapomněl zmínit. Jinak ještě dotaz, zatím je mám 5 dní a jdou denně 4,5 až 5s+. Tedy je v to normě? Nevím, zda si časem strojek sedne a bude přesnost lepší. Včera ráno jsem je ručně natáhl, ale pak je odložím do krabičky zpět, doma je nenosím, pak někam jdu, nasadím je a zase odložím, když přijdu domů do druhého dne. Nevím, zda je lepší je odkládat korunkou nahoru nebo dolů. Také nevím, jestli pořídit natahovač. Jsou to moje první automatické hodinky no ….
Drago94 Odesláno 6. července Autor Nahlásit Odesláno 6. července Já už je nosím 4 dny. Jinak s bleskem se vše jeví více přehnaně. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
FantasticFabio Odesláno 6. července Nahlásit Odesláno 6. července před 4 hodinami, Drago94 napsal: Já už je nosím 4 dny. Jinak s bleskem se vše jeví více přehnaně. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tak moc leštěné dýnko musí , podotýkám musí přitahovat vlásečnice ohlídat vrchní antireflex je někdy dost těžká věc ! Těch nástrah kolem , kovový zip u bundy,kovový zip na tašce , všudypřítomný prach který obsahuje mikrozrníčka písku, jakékoliv otření o jakoukoliv tvrdší plochu mě vždycky ničí , v autě při ručním štelování sedačky ….. no jak říkám, uhlídat antireflex není jednoduchý …. Na druhou stranu, nemůžeš je chránit tím, že je budeš nechávat doma …. To si je moc neužiješ ! Chod strojku ovlivňuje spoustu věcí a myslím , že +/- 6 sec denně je úplně v pohodě ! Odkládání je taky individuální věc , může a nemusí ovlivnit odchylku … ten natahovač si stejně časem pořídíš , to je dobrá věc ! Občas se objeví nějaký tady v inzerci …. Chápu tvoje obavy a nervozitu , ale to časem odezní , takový stav je občas normální …. U mě určitě hlavně ty hodinky moc nestuduj lupou …. Nebo jo , ať vidíš detaily , jak jsou krásné … a věř , že vystupní kontrola výrobce nepoužívá standardně lupu …. I přesto, že za ty hodinky chtějí randál ! toť můj názor jinak jsou to mooooc krásný Běčka 1
laroaz Odesláno 6. července Nahlásit Odesláno 6. července Na natahovač bych se zatím vykašlal, pokud je budeš nosit, je to ideál, maximálně je občas natáhneš, kdyby se Ti zastavily, ale jak píše kolega výše, stejně ho asi časem pořídíš Co se týká odkládání, v každé poloze můžou jít trošku jinak, můžeš si s tím hrát a třeba zjistíš, že si schopný je vyladit až k 0, nicméně ta odchylka, co udáváš, je úplně ok. Škrábanečky bych neřešil, přibudou další. Máš krásný hodinky, tak si je hlavně užívej a nos 1
Drago94 Odesláno 6. července Autor Nahlásit Odesláno 6. července Díky pánové za rady a že se líbí. Dělají mi radost 1
Axel Odesláno 6. července Nahlásit Odesláno 6. července Přidám jeden tip, budu asi za magora, ale tak postižených je nás tu dost. Vzhledem ke všem hovadinám, co mám k autu.. Tak doporučuji aplikaci třeba tzv. detaileru s keramickou složkou. Povrch očistím/odmastím a aplikuju detailer, který vytváří hydrofóbní vrstvu. Ta odpuzuje nejen vodu, ale i nečistoty.. Hodinkám to samozřejmě nijak neublíží
Tomasb Odesláno 6. července Nahlásit Odesláno 6. července (upraveno) Ahoj, zareugujem aj ja, v prvom rade gratulujem ku krásnym navitinerom, moje skúsenosti síce s iným kalibrom B20 sú po 4 rokoch také, že keď som ich mal úplne nové tak išli +2s pri dennom nosení, v noci som ich dal korunnkou hore a spomaľovali -3s, alebo dýnkom dole išli 0s tak som si reguloval ich chod a mal som prvé dva roky odchylku 0s za deň po dobu prvého servisu po dvoch rokoch, po tomto servise mi ich zregulovali na 0s pri nosení, +6s korunkou dole, -2s korunkou hore a tiež som to pekne vyreguloval. Na poslednom periodickom servise som im o tom hovoril, či to nie je možné zregulovať ešte presnejšie a výsledok prvý tyždeň po servise bol +6s pri nosení, +2s pri hociktorej polohe v noci. Bol som z toho prekvapený, že hoci som servis na to upozornil, tak tá odchýlka bola vyššia hoci stále v tolerancii COSC. Hodinky som však uplne vybil aby prestali ísť a po ich prvom natiahnutí tieto hodnoty klesli o polovicu na +3, +1, 0. Pri ďaľšom vybití to skočilo na 0s pri nosení a pri všetkých polohách v noci na +1s, takže ti chcem poradiť aby si spravil presne toto. Trvalo to asi celý mesiac kým si ten strojček pekne sadol od posledného servisu a teraz môžem robiť čo chcem a idú mi 0s na ruke a +1s v noci vo všetkých polohách, čo sú hodnoty Superlative COSC ako ma Omega a Rolex. Ten naťahovač si určite časom kúp, ideálne je, ak striedaš viac hodiniek aby si ich nemusel stále nastavovoať, hoci toto pre nás chronomogarov predstavuje určitý rituál Hodinky užívaj a skús túto radu odomňa, verím že ti pomôže, len to sadnutie potrebuje čas. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 6. července uživatelem Tomasb
Drago94 Odesláno 7. července Autor Nahlásit Odesláno 7. července Ahoj, děkuji a mimochodem krásné Superocean . Já zatím po 5 dnech jsem na 4s+. Jenže u mě je to tak, že si je vezmu na ruku a pak přijdu domů nebo jdu dělat něco náročnějšího s rukama, tak leží v krabičce. Takze většinu dne hodinky leží. Jinak zkoušel jsem přes den a noc korunkou dolů, nahoru a žádné změny jsem si nevšiml. Jdou furt do +4 -4,5s. Už jsem četl mnoho příspěvků, že to chce týdny a strojek si sedne. Ciferníkem dolů jsem to zatím nezkoušel. Dokonce se mi i zastavily, byly odloženy den a půl, což tak nějak odpovídá té rezervě. Co bys mi tedy doporučil? Tobě ty polohy fungovaly a u mě to zatím nepozoruji.
Tomasb Odesláno 7. července Nahlásit Odesláno 7. července Ja by som ich nosil stále ako sa len dá, nový strojček potrebuje sadnutie a myslím, že za 1-2 mesiace môžeš ísť s presnosťou o polovicu nižšie na +2s. Každý nový Breitling má chronometer, čo znamená dennú odchýlku -4+6s, takže už teraz keď ich máš nové ti bežia v tomto rozmedzí a stálym nosením a časom sa ten strojček ešte zlepší. Tak užívaj a nerieš, skús si odmerať ich presnosť za 30 dní. Aj v servise by ti povedali, že tvoja presnosť je v rozmedzí COSC a je to už teraz v poriadku.
Drago94 Odesláno 8. července Autor Nahlásit Odesláno 8. července Dobře . Jen mě štvou ty malý vlásky na tom skle, a to je mám chvilku
FantasticFabio Odesláno 8. července Nahlásit Odesláno 8. července před 2 hodinami, Drago94 napsal: Dobře . Jen mě štvou ty malý vlásky na tom skle, a to je mám chvilku To mi tady chápem, to prostě mrzí a když o nich víš , vidíš je i z 5ti kilometrů….. bohužel s tím honem nic neuděláš …..pokud bys nechal vyměnit sklo , bude to stát ranec a můžeš je tam udělat nevědomky znovu….zkus se na to povznést! Na kráse jim to neubírá ….
Drago94 Odesláno 8. července Autor Nahlásit Odesláno 8. července Na kolik vyjde výměna sklíčka ? Jen tak pro zajímavost?
FantasticFabio Odesláno 8. července Nahlásit Odesláno 8. července před 2 hodinami, Drago94 napsal: Na kolik vyjde výměna sklíčka ? Jen tak pro zajímavost? Musíš poptat u autorizovaného servisu Bechyně , Hanák …. Netuším, zatím sem neřešil i přesto že mám svojí odřeninu … sice ne na Brajtlích , ale na Lonžínech … zkusím vyfotit …. Ale nezaručuju !
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se