Přejít na obsah

Axel

Členové_50
  • Příspěvky

    1 866
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

O uživateli Axel

  • Datum narození 1.1.1984

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Morava

Návštěvy profilu

11 333 zobrazení profilu

Axel's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. Tohle je ale moc pěknej kousek.. Palec nahoru, líbí se mi moc, cena nekomentuju, té asi nerozumím
  2. Gratulace, ať se dělají radost
  3. EDEL - český výrobce, mohu jen doporučit.. Vyrábí i na zakázku - židle, pohovky, postele, konferenční stolky.. Pěkný, stylový a materiály jsou kvalitní
  4. Axel

    Nože

    Přidám jeden oblíbený nožík za pár kaček, Benchmade Griptilian ve starším provedení (ocel 154 CM).. Velmi lehký, s výbornou ergonomií (alepsoň teda pro moji ruku) se skvěle řešenou pojistkou.. @bohus76 V jake cenove relaci se pohybuje takovy “Cinan”, znas ocel? Premyslim, ze zkusim vzit kuchynak z praskove ocele /udajne/ s HRC kolem 62-64.. Pro porovnani s Japoncem, jak velky (ne)bude rozdil Uz jsem koukal i na nekolik kapesnich, ale vzdycky me to pustilo.. Papir (dneska spise webovky) snesou vsechno
  5. Gratuluju, to musel být perfektní trek.. Samozřejmě se super hodinkama k tomu Moc pěkný potápky, ty bych rád viděl naživo navíc modrý číselník, černá luneta, to je vždycky super kombinace! Jedna z dnešního výletu
  6. Parádní fotka Je to Cordura od fi. Morellato, bral jsem ho jen na zkoušku původně k jiným hodinkám, na Moony je ale moc nízký.. Originál je rozhodně lepší, hezčí, k Moonům mnohem více sedne.. Ten tvůj origo vypadá parádně! Kazí to jen ta jeho cena..
  7. Axel

    Nože

    Díky za odkaz, znám a sleduju ho.. Btw na jeho videích právě můžeš vidět ve finální fází obtahování na kůži (bez pasty) + následné měření před a po.. Taky neskutečný borec, se Šandorem si můžou podat ruce, respekt před oběma Brousím zatím jen proti ostří, po směru bych potřeboval ideálně dokoupit přípravek MB102 multi.. O tom riziku vím, díky, zatím ale bez problému, jsem vcelku "vyškolený" z klasického ručního broušení.. Povedl se mi udělat nejednou moc pěkný zářez.. Super práce, krásnej kousek!! SJ250 má minimální úběr materiálu, to zkrátka není kámen na dělání fazety.. Nůž musí být ideálně perfektně ostrý už pří přechodu na tento finální kotouč.. Na japonci chceš strávit co nejméně času.
  8. Není to náhodou strukturální součást těch indexů? Nepřipadá mi, že by šlo totiž o lepidlo.. To nemění samozřejmě nic na tom, že minimálně index na I. hodině nevypadá nejlépe, ale může to být jen otázka jednoho špatného kousku (?) Vypadá to jako nějaký plast/kompozit s povrchově aplikovaným nátěrem superluminovy..
  9. Moc pěkný, super, že tu jsou na fóru i tyhle nevšední kousky.. Jedna z dneška.. Cordura 20-18mm, Morellato ..
  10. Axel

    Nože

    Nemáš zač, určitě neotravuješ, rád se podělím o zkušenosti, Tormek T8 mám ale chvilku, sám jsem ve fází, že se s ním teprve učím pracovat. V základu u black edice máš kotouč DE250 a obtahovací kompozitní CW220. Dokupoval jsem SJ250, níže dnes broušený chef knife KAI, nějaká základní řada Wasabi (?).. Sám si můžeš udělat obrázek, jak vypadá fazeta po DF a následne SJ250. DF je prostě hrubý a čím hrubější povrch, tím více následně musíš "trápit" SJ 250, což je vzhledem k jeho ceně drahá sranda. Je opravdu velmi jemný a tudíž extrémně citlivý na nastavení správného úhlu.. Pro rychlé nabroušení se dá použít i jen DF a obtahovací CW220, konečně přesně tak to je u kuchyňské verze T2. Ale osobně mi fakt chybí mezičlánek, dnes bych to udělal opačně a napřed určitě pořídil DE 250 a až potom SJ 250. Tady foto pro srovnání:
  11. Možná jen fotkou, ale zda se mi, jako bys potřeboval o dílek, půldílek delší tah.. Kolik máš obvod zápěstí..? Velikostně OK, většina nosí hodinky větší, než by měla.. Myslím, že každý z nás měl při přechodu na menší průměr z počátku pocit, že hodinky jsou "malé".. Určitě tomu dej pár dní. Pokud se nepletu, tyhle mají průměr 41,5mm, což objektivně nejsou malý hodinky..
  12. Axel

    Nože

    Kůže že by byla hrubší..? Hmm, to se snad takto nedá vůbec říct, totiž bez dalších detailů. Záleží z jaké strany kůže, z čeho kůže, v jaké tloušťce, pak na čem je nalepená nebo volně zavěšená a napnutá (?), bez pasty nebo s pastou, diamantem ap. O tom by se dalo popsat několiko stran, ale rozhodně ostří při správném postupu vytáhneš (měření BESS je toho asi důkazem, já teda zatím nemám měrku koupenou), už jen proto, že pasty nebo spreje můžeš mít s "hrubostí" 0,5 - 1 micron.. Dle JIS 1,2 mikronu odpovidá zrnitosti 8000.. Sandor je neskutečný borec, rozumí tomu zdaleka nejvíce , možná ale třeba myslel ten Tormek obtahovací kotouč (háže) v kombinaci s Tormek pastou (?) Kámen SG 250 samozřejmě znám, případně SB 250, ale nikdy jsem ho nezkoušel, nemohu proto porovnat.. Rád bych zůstal jen u diamantu nebo CBN, ten stabilní průměr kotouče a úběr vše materiálu, to je paráda DF bere na můj vkus hodně, v pohodě tím vytvoříš nový úhel ostří (ZDP 189 ale nemám), chybí mi momentálně mezičlanek.. Jemný kotouč na oživení fazety. DE proto beru jako jasnou volbu. Také tím zkrátím práci na SJ díky lepšímu ostří z DE (nebo alespoň doufám). Dlouhé roky jsem brousil na syntetických japonských kamenech, keramice, přírodních kamenech ap.. Ten bordel kolem, pracnost, časová náročnost.. To všechno mě přestalo postupně bavit. A to pominu výsledek, já rozhodně ani po těch letech jsem nebyl schopen z ruky udržet konstatní úhel a mít tak stejný úhel fazety po celé délce nože. Tormek jsem chtěl vždycky, jenže ta cena, že.. Když ale minulý rok vyšla edice k 50. letému výročí v parádní černé barvě se zárukou 50 let.. To už jsem neodolal Jak jsem psal výše, bohužel nemám zkušenost s SB ani SG kotouči, ani neplánuji jejich koupi..
  13. Axel

    Nože

    Lovecká kudla od Helle (Alden), ocel 12C27, nůž měl mít továrně scandi výbrus, naživo trochu zklamání, protože to byl konvex, linie nejasná, přebroušeno na 40° flat, jelikož ten jejich "scandi výbrus" vycházel na rovných 30° (vrcholových) což je pouhých 15° na stranu.. Takže úhel na kuchyňský nůž
×
×
  • Vytvořit...