Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Koupil jsem bicí hodinky Breguet a fils a chtěl bych se zeptat zda-li mi může někdo poradit, jestli jsou to originály a co znamená přídavek "fils". Mají 1/4 bití a jsou z roku 1790-1800. Jsou to špidlovky.

Děkuji :rolleyes:

Přidávám i fotky:

>>> Fotky <<<

Odesláno

Na slovíčko "fils" postačí i překladový slovník na Seznamu, který na to řekne, že to v angličtině znamená syn nebo junior.

A k té značce - před časem jsem jako nováček na tomto fóru byl poučen, že tak jako se dnes nikdo neštítí využívat něčí slavnější jméno, tak i v dobách minulých tomu nebylo jinak. A tak tuto informaci předávám dál. Tedy nejspíš jen "náhodná" shoda jmen.

Odesláno

A koupil jsi je na Aukru ,ani ne před týdnem že? Taky jsem na ně koukal, nakonec to před nimi vyhrál foťák (stejně bych za ně 20k nemoh dát. :))

Možná ti pomůže tahle stránka. Každopádně by ti mohl asi nejlépe poradit člen Mechano, nebo přímo u zdroje - Breguet.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
Na slovíčko "fils" postačí i překladový slovník na Seznamu, který na to řekne, že to v angličtině znamená syn nebo junior.

No, v angličtině těžko, spíš ve francouzštině. V angličtině se to používá jen zřídka a výhradně ironicky, jako ostatně řada dalších francouzských výrazů - "Bush, pere et fils, screwed Condi..." Sorry za jazykové okénko :smile_anim:

Odesláno
Koupil jsem bicí hodinky Breguet a fils a chtěl bych se zeptat zda-li mi může někdo poradit, jestli jsou to originály a co znamená přídavek "fils". Mají 1/4 bití a jsou z roku 1790-1800. Jsou to špidlovky.

Děkuji :rolleyes:

Přidávám i fotky:

>>> Fotky <<<

Tak teda : originály to nejsou, přídavek znamená "a synové", rok výroby je trochu pozdější. Myslím, že je vyrobila firma Japy fréres (bří Žapové). Taky to nejsou "špidlovky" (což by bylo roztomilé) ale špindlovky.

S ohledem na rok výroby se i tak dá říci, že je to "malý zázrak techniky", když uvážíme, jaký sračky a za kolik se prodávají dnes.

Skutečné Breguetky se na Aukru neprodávají, ani se se nenáchácejí při procházce v parku. :D

Odesláno
Tak teda : originály to nejsou, přídavek znamená "a synové", rok výroby je trochu pozdější. Myslím, že je vyrobila firma Japy fréres (bří Žapové). Taky to nejsou "špidlovky" (což by bylo roztomilé) ale špindlovky.

S ohledem na rok výroby se i tak dá říci, že je to "malý zázrak techniky", když uvážíme, jaký sračky a za kolik se prodávají dnes.

Skutečné Breguetky se na Aukru neprodávají, ani se se nenáchácejí při procházce v parku. :D

Strýčku Mechano a kde se vzal ten nápis na ciferníku? :)

Odesláno (upraveno)
No, v angličtině těžko, spíš ve francouzštině. V angličtině se to používá jen zřídka a výhradně ironicky, jako ostatně řada dalších francouzských výrazů - "Bush, pere et fils, screwed Condi..." Sorry za jazykové okénko :smile_anim:

Já netuším, jestli se slovo fils v běžné mluvě používá, ani to netvrdím. Byl tu dotaz co to znamená. A překladový anglický slovník na Seznamu ti řekne, že syn, nebo junior. Klidně si to zkus: www.seznam.cz :)

Edit: a jak se dívám, tak fils je syn i ve francouzštině.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno
To se budeš synu divit ale někdo ho tam napsal s evidentně podvodným úmyslem.

Samože, ale kdy? Už ve výrobě, nebo až mnohem později?

Odesláno

"Mají 1/4 bití a jsou z roku 1790-1800." ........... Označení Brequet et Fils používal Brequet (Abraham Louis) až když do podniku přijal i syna (Louis Antoine) a to bylo až po přestěhování do Švýcarska v roce 1807. Nicméně souhlasím s Mechanem, v té době už kromě jeho produkce, kompletoval hodinky i jiných výrobců a opatřoval vzpomínaným signem a pohříchu se pod to vešlo i množství vintage faků. Archiv sériových čísel tzv. francouzské produkce je zachován,ale to myslím neplatí u pozdější švýcarské produkce.

Odesláno
BFG, jdi do prčic... já tady marně somruju údaj o tom, kolik stály svýho času breguetky a ty máš tuhle knížku a nepodělíš se... kdo by s takovejma kámošema potřeboval nepřátele :-D

Breguetova produkce kolem roku 1820 cena 3000-4000 fr (např. Breguet No. 1176 ve zlatě s tourbillonem prodáno hraběti Potockému za 4600 fr)

http://www.hautehorlogerie.org/IMG/pdf/Wat...ifference_2.pdf

Odesláno
..... S ohledem na rok výroby se i tak dá říci, že je to "malý zázrak techniky", když uvážíme, jaký sračky a za kolik se prodávají dnes.

U toho strojku ( sestrojeno pár let po Velké Francouzské revoluci !!!) je fakt místo pro obdiv. Jojo představa echt Breguetek na Aukru mě taky dost pobavila :lol2:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...