NForce Odesláno 11. září Nahlásit Odesláno 11. září Zdravím, poslední dobou se dívám po prvních dražších hodinkách, v cenově hladině okolo 100 000 Kč (cena AD). Jelikož je to pro mě docela velká částka, přemýšlím jakým způsobem k tomu přistoupit. Poctivě si hlídám zdejší vlákno "prodej", protože věřím, že by to mohla být jednodušší a hlavně nejekonomičtější varianta. Co se týče stránek typu Chrono24 a podobné, nevím, jestli mám odvahu na tuto možnost. A poslední variantou jsou autorizovaní prodejci v Brně. K tomuhle bodu bych měl asi nejvíce dotazů: 1) Rád bych se zašel na hodinky podívat, vyzkoušet a rozhodnout, které vlastně chci. Bohužel mě moje mentalita brzdí v tom někoho půl hodiny "otravovat", vyzkoušet si X hodinek a pak nic nekoupit (ikdyž tuším, že na tom asi není nic špatnýho). 2) Osobní zkušenost mám pouze s Fr. Hanák na Masarykově, kde jsem kupoval Tissoty okolo 20K a co se přístupu týče - hodnotím jako neurazí, nenadchne. Mám pocit, že Longines/TAG heuer mají na Rašínově - má někdo zkušenost tam? Případně kam v Brně zajít na tyto značky? 3) Předpokládám, že s cenou, kterou má prodejce na stránkách se dá lehce pohnout? Chápu že velkou roli hraje moje nákupní historie (v mém případě = 0), ale je drzost ptát se na slevu? A kolik tak případně můžu očekávat? Díky za jakoukoli odpověď a doporučení.
nizkotucnytvaroh Odesláno 11. září Nahlásit Odesláno 11. září (upraveno) Na Chrono24 jdou platby přes svěřenecký účet, tzn. Tvá platba bude uvolněna až po potvrzení dodání hodinek. U prodejců s ověřenou historií, bych se toho nebál, pokud je najdeš i na seznamu AD, tak ani případné záruky. V Praze určitě Helveti, jsou ochotní, mimo mainstream, mají tam třeba pěkné *Orisky - za tuhle cenu klidně Bicolor Aquisy, Tudor třeba Bechyně a u Hanáka v Brně jsem byl okukovat Longines. Nějaká rozumná domluva na ceně záleží, ale ochota byla příkladná. Upraveno 11. září uživatelem nizkotucnytvaroh
Harwey Odesláno 11. září Nahlásit Odesláno 11. září neries to, kludne si opat zajdi k Hanakovi na skusanie, cumendu. noa co ked hned nic nekupis, nie je to povinnost, nie je to za 5 korun ch24 trusted seller je OK
NForce Odesláno 11. září Autor Nahlásit Odesláno 11. září Předpokládám, že pokud se něco neobjeví tady, tak to stejně dopadne na to Chrono... ale zkusit si je někde musím Do Prahy se tak často nedostanu (a většinou tam nemám moc čas hodiny zkoumat hodinky ). Jednou jsem byl s kamarádem u Bechyněho ve Štěpánské a musím podotknout, že s mou zkušeností s Hanákem v Brně to nejde srovnávat ... ale je asi pravda, že ne vždy mají všichni dobrej den ... Co se ceny týče, očekával bych že u AD mě cuknou tak 5-10%? Což se sice stejně ceně na Chronu nepřiblíží, ale lepší jak nic a za příjemný servis ty peníze klidně dám.
Micey Odesláno 11. září Nahlásit Odesláno 11. září To záleží na značce, modelu.. na něco dostaneš s trochou štěstí 15 - 20%, u něčeho (a někoho:)) z tebe budou dělat blbečka že se vůbec ptáš:) Chrono24 se bát vůbec netřeba, když si trochu projedeš toho prodejce. Jestli chceš českýho AD, vyber si konkrétní model, napiš email s poptávkou místním AD který má ta značka na dealer listu (třeba Breitling uměl vždy pan Stuchlík ve Zlíně, případně Provazník), nic horšího než že neodepíšou se nestane. 1
NForce Odesláno 11. září Autor Nahlásit Odesláno 11. září (upraveno) 24 minutes ago, Harwey said: neries to, kludne si opat zajdi k Hanakovi na skusanie, cumendu. noa co ked hned nic nekupis, nie je to povinnost, nie je to za 5 korun To byla v podstatě ta kaňka při první návštěvě ... celou dobu se borec tvářil stylem: "tak si je vyzkoušej a zase běž". V momentě, když jsem mu řekl, že je beru, tak nahodil překvapenej výraz a začal fungovat... Ale třeba je chyba ve mně, že jsem vypadal jako žebrák Nicméně další hodinky bez vyzkoušení nekoupím ... takže při nejhorším budu muset ještě jinam ... Upraveno 11. září uživatelem NForce
miliusportos Odesláno 11. září Nahlásit Odesláno 11. září Ahoj, snad nebude vadit že se připojím.Mám v merku Pelagos, moje první drahé hodinky(pro mě drahé).Chtěl bych je koupit asi v hodinářství bechyně, ale nevím jestli se s nima dá domluvit na rozumější ceně.Nebo jestli má někdo zkušenost u nás s jiným prodejcem Tudoru?A pokud by byla řeč o ceně nereálná, asi bych navštívil Livigno, tam mnou vybranej model mají skladem bez daně.Chrono24 je také možnost a nejextrěmnější je internationalwatches ale to bych asi úplně nepreferoval. Chci mít 100% záruku.Kdyby se dalo u nás domluvit, na nějakým kompromisu, bylo by to nejlepší..Zatím díky
Campino Odesláno 11. září Nahlásit Odesláno 11. září (upraveno) Na SK zlavu na Tudor, tak ako na Rolex, nedostanes. Ako je to v CR netusim, ale predpokladam ze rovnako. Takze ak chces kupit Tudor lacnejsie, tak Ch24, prip. sedivky. Upraveno 11. září uživatelem Campino 1
olin001 Odesláno 11. září Nahlásit Odesláno 11. září před 29 minutami, miliusportos napsal: Ahoj, snad nebude vadit že se připojím.Mám v merku Pelagos, moje první drahé hodinky(pro mě drahé).Chtěl bych je koupit asi v hodinářství bechyně, ale nevím jestli se s nima dá domluvit na rozumější ceně.Nebo jestli má někdo zkušenost u nás s jiným prodejcem Tudoru?A pokud by byla řeč o ceně nereálná, asi bych navštívil Livigno, tam mnou vybranej model mají skladem bez daně.Chrono24 je také možnost a nejextrěmnější je internationalwatches ale to bych asi úplně nepreferoval. Chci mít 100% záruku.Kdyby se dalo u nás domluvit, na nějakým kompromisu, bylo by to nejlepší..Zatím díky bechyně dá na základní modely tak 15% na pelagos si myslím nic nebo tak 5% možná ještě carolinum zkusit 1
miliusportos Odesláno 11. září Nahlásit Odesláno 11. září Já myslel že Tudor je takovej jako nechtěnej, v kontextu s Rolex.To je nic moc, díky..
Prema93 Odesláno 13. září Nahlásit Odesláno 13. září Byl jsem na tom ze začátku úplně stejně. Nechtělo se mi lézt do krámu a mít pocit, že je otravuju. Realita je ale taková, že 90 % lidí, kteří do takového obchodu vejdou, si v téhle cenové relaci stejně nic nekoupí. Většina prodejců jsou kluci, co mají hodinky rádi a chápou, že výběr není ani jednoduchá, ani rychlá záležitost. Jsou obchody, kam jsem se chodil koukat i několikrát, trochu jsme se poznali a po pár měsících jsem u nich nakonec na něco zmáčkl spoušť. Z velké části právě proto, že měli pozitivní přístup, i když jsem tam předtím chodil jen na čumendu. 1 1
NForce Odesláno 14. září Autor Nahlásit Odesláno 14. září 8 hours ago, Prema93 said: Byl jsem na tom ze začátku úplně stejně. Nechtělo se mi lézt do krámu a mít pocit, že je otravuju. Realita je ale taková, že 90 % lidí, kteří do takového obchodu vejdou, si v téhle cenové relaci stejně nic nekoupí. Většina prodejců jsou kluci, co mají hodinky rádi a chápou, že výběr není ani jednoduchá, ani rychlá záležitost. Jsou obchody, kam jsem se chodil koukat i několikrát, trochu jsme se poznali a po pár měsících jsem u nich nakonec na něco zmáčkl spoušť. Z velké části právě proto, že měli pozitivní přístup, i když jsem tam předtím chodil jen na čumendu. Díky za tenhle komentář ... v podstatě asi to co jsem potřeboval slyšet 1
FantasticFabio Odesláno 14. září Nahlásit Odesláno 14. září Před hodinou, NForce napsal: Díky za tenhle komentář ... v podstatě asi to co jsem potřeboval slyšet Pokud vyloženě nechvátáš , přijeď na Micro do Prahy , tam je totiž ta “ chemie “ mezi prodejcem a zákazníkem sqělá ! Pokud mluvíš dobře engliš , je to paráda …. Já pouze čechyš …. Takže sem byl spíš u českých prodejců … poptával i pozoroval “ pokec “ se zákazníkem …. No super ! A ceny tam jsou taky dobrý i za ty dražší hodinky ! 1
NForce Odesláno 14. září Autor Nahlásit Odesláno 14. září 4 hours ago, FantasticFabio said: Pokud vyloženě nechvátáš , přijeď na Micro do Prahy , tam je totiž ta “ chemie “ mezi prodejcem a zákazníkem sqělá ! Pokud mluvíš dobře engliš , je to paráda …. Já pouze čechyš …. Takže sem byl spíš u českých prodejců … poptával i pozoroval “ pokec “ se zákazníkem …. No super ! A ceny tam jsou taky dobrý i za ty dražší hodinky ! To zní dobře ... snad bude čas Je nějaká šance tam narazit i na někoho kdo prodává / vystavuje TAG/Longines? Nebo jsou to spíš menší značky - to co mají vypsaný na stránkách?
FantasticFabio Odesláno 14. září Nahlásit Odesláno 14. září před 1 hodinou, NForce napsal: To zní dobře ... snad bude čas Je nějaká šance tam narazit i na někoho kdo prodává / vystavuje TAG/Longines? Nebo jsou to spíš menší značky - to co mají vypsaný na stránkách? Micro jsou mikrobrandy , takže TH nebo L spíš ne …… ale rozhodně to stojí za návštěvu !!!
FantasticFabio Odesláno 14. září Nahlásit Odesláno 14. září @NForce mrkni do sekce Mikrobrands …. Je tam vlákno na Mikro 2025 ….. kluci tam dali fotky , ať máš představu …. Některý hodinky vypadají fakt luxusně ….. já slintal jak u ECHO / Neutra tak u Veneccianico a měl tam stánek i Hanhart ……což podle mě není mikro , ale byl tam …. Modely hezčí , jeden víc než druhej ! 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se