Přejít na obsah

Nové Orisy F1 skeleton 09

Oris skeleton

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny příznivce hodinek Oris.

Již nějakou dobu jsem se rozhodoval, jakou značku a jaké hodinky pořídit, v minulosti jsem měl několik modelů Casio, později Festina, ale stále jsem toužil po pořádných švýcarských hodinkách renomovaného výrobce, automatech, safírové sklo, kovový tah, vodotěsnost 100M a jelikož mám rád pohled na mechanická "hejblátka", chtěl jsem skeletony. Nezdá se to, ale tato kombinace není zcela obvyklá, zvlášť pokud jsem se chtěl pohybovat v cenovém rozpětí do 30tis. korun.

Nicméně po projití stránek luxusních značek jsem objevil kombinaci, která mě přesně sedla. Přes prodejce Koscom jsem se dostal k myslím prvním novým skeletonům F1 v ČR, jelikož ještě nejsou nikde v obchodech a ani oficiální stránky Oris je ještě nemají v katalogu, do prodeje přijdou cca za měsíc. Níže uvádím odkaz na video, kde se tyto skeletony prezentují. Až se mi podaří udělat nějaké hezčí fotky "naživo", tak je sem přiložím. Tyto fotky jsou použité z videa, fotka, kde jsou skeletony s kaučukovým tahem je jen pro ukázku, já mám ocel.

Oproti původním se nové skeletony F1 liší nejen jiným tvarem těla a tahu, ale hlavně mají jinak uspořádaný ciferník, větší čitelnější ručičky, o hodně propracovanější tělo s vodotěsností 100M oproti 50M u starého modelu. Cena se ale zvedla z původních cca 20tis. na 29 tis. korun, ale neodolal jsem.

Pokud má někdo stejné požadavky, vřele doporučuji... :robot:

post-7599-1244720228.jpg

post-7599-1244720241.jpg

Upraveno uživatelem Oris skeleton
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...
  • po 4 týdnech...
  • po měsících...
  • po 3 týdnech...
A jak dlouho Ti trvá než zjistíš kolik je hodin a kolikátého je? Zezadu vypadají pěkně. Zepředu to bohužel není můj šálek kávy. Ale i tak gratuluji k prvnímu kusu u nás.

Naživo to není takový problém, jde o zvyk, bílá luminiscenční vrstva je na niklovaných leštěných ručičkách myslím dost výrazná, takže dohledat, kolik je hodin mi trvá stejně, jako u kterýchkoliv jinejch běžnejch hodinek s ciferníkem. Na vnitřním okraji pod sklíčkem jsou sice jen malé indexy ve tvaru teček, ale na lunetě jsou indexy hodin velké dost, takže no problem a při hledání datumu mi oko automaticky sjede na pozici 6, kde proti červené šipce najdu datum, ale jak říkám jde o zvyk a subjektivní pocit, pokud by se mi tento typ hodinek nezamlouval, taky bych na něm hledal nedostatky, já jej naopak bráním, protože se mi fakt líbí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...
  • po 4 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...