Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
hypotetická otázka: máte tyhle hodinky, bez nějakýho zlýho úmyslu je dáte na Aukro (no do starožitností třeba proto že je tam lepší návštěvnost potenciálních kupců?) a ony kupodivu vylezou až k týhle nesmyslný ceně - co dál? prodáte je bez mrknutí oka? nebo si s výhercem dohodnete nižší férovou cenu? zrušíte aukci hned jak přelezou 3.000,-? ...

Tohle uz je na prodejci jak se zachova, ale nemyslim si, ze by ho do toho mel kdokoliv, kdo o dany obchod nema zajem nutit..to se proste nedela..

• Odpovědi 143
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník YPO
Odesláno

JÁ JEZDÍM NA NÁKUPY ZÁSADNĚ S loloHHem - občas se ale stane, že nám NÁM JE sPÍĎa ve třetí minutě vyfoukne :lol:

Odesláno
hypotetická otázka: máte tyhle hodinky, bez nějakýho zlýho úmyslu je dáte na Aukro (no do starožitností třeba proto že je tam lepší návštěvnost potenciálních kupců?) a ony kupodivu vylezou až k týhle nesmyslný ceně - co dál? prodáte je bez mrknutí oka? nebo si s výhercem dohodnete nižší férovou cenu? zrušíte aukci hned jak přelezou 3.000,-? ...

jak dal? proste se to proda. od toho je to aukce. to jako treba jako pri aukci v antiquoru nekdo vyhraje patky a na konci mu majitel rekne, ty vole, to zas takovou cenu nema. dej mi misto 250k jen 120k? nebo jak jsi to myslel?

A jasny skokol Finist s vama nechodi? :thumbsup_anim:

ja zatim chodim jen s loloHHem.

Návštěvník tolja
Odesláno
možná jsem blbej,ale takhle jsem to už několikrát udělal. I tady......

Ještě bys mohl napsat do MPM QUALITY za kolik se ty jejich sračky dají střelit. Chudák sysel z Radotína, jsem zvědavej, jak ti za tvou iniciativu poděkuje :sad01_anim:

Odesláno

pánové, jedno z nejzákladnějších právních pravidel je

"vigilantibus iura scripta sunt"

práva patří bdělým a ten, kdo bdělý není má prostě smolíka. ta aukce byla naprosto legitimní a z hlediska práva zcela košer a z hlediska morálky taky.

Odesláno

práva patří bdělým a ten, kdo bdělý není má prostě smolíka. ta aukce byla naprosto legitimní a z hlediska práva zcela košer a z hlediska morálky taky.

dobre ty.

Odesláno

podle mého to bylo také legitimní, aukce začala pod cenou za nové, kdo nechtěl, přihazovat nemusel.

Osobně se mi tyto PS3 líbí, sice si je nekoupím, protože vím, že je to Čína, ale dle mého názoru, pokud by je dělal Elton, tak je mnohý z nás má.

Znám několik lidí, co je nosí

Odesláno
Ta aukce zacinala na cene 1400, coz je vzhledem k jejich cene na webu +/- normalni.. To, ze tam prisli dalsi kupujici (asi ne zadni honici aukci do zasadnich vysin podle hodnoceni) a davali nabidky ktere jim prisly rozumne a za ktere chteli hodinky koupit je naprosto normalni a nevidim duvod, proc by (pokud prodejce nikoho neoklamal stavem, originalitou apod) mel byt nekdo varovan a mel rusit aukci, ktere se podle podminek dobrovolne zucastnil.. Pro prodejce, pokud si to ten clovek nekoupi to bude jenom voser s aukrem o tom, ze bude muset psat po nejakych casovych intervalech na aukro, ze vec neni prodana, ze poslal upozorneni kupujicimu, ze zada vraceni penez ktere se mu strhly z uctu jako provize aukru a cekat nez se mu vrati atd - tech kroku je celkem dost a je to operace na mesic+

V tomhle pripade pokud jsou kupujici dementi - je to jejich problem, nic jinyho a psat jim at porusi pravidla je kokotina, sorry, ale je to tak! Kdyby tam nekdo prihazoval na vintazni Omegy, ktery maj realnou "ebay" cenu 2000 Kc a chtel by je za 10k tak mu nikdo nenapise ani hovno, nechapu proc v tomhle pripade je tady tolik iniciativy.. jak se rika, za blbost se plati a clovek kterej neco kupuje si ma zjistit co kupuje a za kolik a nebo se smirit s tim, ze nenakoupi nejvyhodneji..

Takze za tuhle iniciativu mate u me panove palec dolu!.. :thumbsdown_anim:

Ještě bych doplnil pár drobností.

Nevím zda je výhra v něvědomosti. Představa, že si štastný majitel svoje nové hodinky umístí do chlubícího vlákna (např. fóra gentlemanů pro které jsou hodinky "srdeční" záležitost) a pak se dočká nečekané reakce (věřím, že na zdejším fóru velice korektní, která nebude "hodnotit cenu")je nic moc. Lepší to nebude ani při osobní konfrontaci. To je snad lépe vědět na čem jsem.

Koupil si je výherce s předstvou "kupuji si hodinky, které mi toho tolik připomínají"? Potom si holt nečetl důkladně a nezjišťoval že číslo 3 "nějak nesedí". A ohodnotit to pouze, že za neznalost (lenost?) se platí bych čekal na každém jiném fóru, ale ne v tom "srdcařském". Protože pro běžnou populaci (forum kutilem snadno a rychle, nebo vaříme zdravě) je to jasnej blázen. Dát za hodinky 5T :suicide_anim:

pozn. ví někdo kolik tak může být průměrná cena prodaných hodinek v čr?

A koupit si za takový peníze hodinky PRIM _ to kuchařka nepochopí (omlouvám se všem kuchařkám na tomto fóru).

A co když to je někdo, kdo si řekl. Koupím si ty hodinky, jsou pěkný a je to český výrobek.......

Srovnání s tím, že někdo koupí v koskomu či aukru namísto na ebay mi taky nesedí. Tam bych nějaký důvod našel, proč tomu tak kupující udělal.

Stejně tak, proč mnohdy konečná cena překonává cenu "běžnou" umím v jednotlivých případech vysvětlit (na tom se snad shodneme).

To, že je aukro o tom co nejvíce vydělat (co nejméně prodělat) nepochybuji. Ale právě tenhle případ mi moc připomíná to, co u nás (obecně) znamená obchod. Je to fajn pocit, když se před zisk dostane slušnost je super. Jen se s ním v našich končinách nesetkáváme tak často.

Z celé diskuze bych rád učinil závěr. Člen tohoto fóra si na založení podobné aukce:

a) ani nepomyslí

B) rychle tam jedny tam, ať se vydělá na nový přírustek

c) ted už se to ví, zas mě předběhli

Byl bych pro a, ostatní varianty bych přenechal třeba numismatikům (omluva pro numismatiki na našem fóru), nebo prostě všem co si rádi pomůžou (a zkousnou ten okamžik procitnutí kupujícího).

Jo a jinak o existenci tohoto artiklu v kolekci MPM jsem neměl tušení. Ale, že bych to vnímal kladně, to napsat nemůžu. Obávám se, že se jedná o zdařilý obchodní tah a za "běžnou" cenu si nejedny najdou v maloobchodní síti svého majitele. Snad strojek vydrží a PRIM(tím myslím ten původní PRIM _co pamatují a co vlastně neexistuje) u další skupiny zákazníků neztratí důvěru (pokud nějakou měli).

Odesláno (upraveno)
Ještě bych doplnil pár drobností.

takze tady jako budeme hlidat vsehcny aukce hodinek a jakmile nekdo bude preplacet tak mu budeme psat, neblbni, ta cena je premrstena? to je proste aukce. ten clovek byl ochoten zaplatit 5k tak je zaplatil.

to je jako bych ja si chtel koupit staryho e-type a nekdo mi ho nabidnul za 2mega. tak bud pujdu za sibirnajou nebo na nejaky veteran forum a zeptam se co si o tom mysli. a kdyz bych nechtel tak si to koupim za cenu, kterou ja povazuju za fer. od toho je nabidka poptavka. a ne za mi pak nekdo napise, hele mohl sis to kouipt za 400litru.

pokdu si postavim byznis plan ze budu za 100czk prodavat parek v rohliku, tak pokud si ho nekdo koupi, tak ho proste tak chce.

EDIT: uz to tady nerozmazavejte porad dokola :)

Upraveno uživatelem 911
Odesláno

hifi kral - sorry ale porad to nedava smysl, prodejce v aukci neuvadel ze se jedna o ceske hodinky, nematl nicim potencialniho zakaznika, nabidnul produkt lehce "pod cenou" k aukci, no a drazici sli do boje aby mohli vyhrat hodinky - to je naprosto normalni.. nekdy se zadari vyhodneji, nekdy nevyhodneji..

To ze ten kupujici prihodil 5 litru aniz by se pidil jestli to je adekvatni je POUZE JEHO CHYBA, za to prodejce nemuze a to ze proda zbozi za vydrazenou cenu neni ZLOBA nebo PODRAZ, ale NORMALNI jednani..

Kdyby tam psal ze se jedna o ceske hodinky, pohadky o tom ze maji cenu v radech mnoha tisicu a podobne v tu chvili by samozrejme bylo namiste varovat zmateneho zakaznika, ale takhle? To snad nemyslite tady nikdo vazne..!!

Na ebay se vyskytuje spousta veci za fajn ceny, spousta za normalni ceny a obcas neco co je nastreleny na zkousku, ze se treba nekdo chytne, ale tady to byla aukce kdy si kupujici sami DOBROVOLNE urcili cenu kterou za dany vyrobek chteji dat..

Takze argumenty typu je to predrazeny, podlost od prodejce, cesky zpusob prodeje a dalsi jsou JENOM KECY, nic jinyho!!

Abych rekl pravdu, rozciluje me a jsem zklaman pristupem k obchodu nekterymi cleny tady na foru, sjou veci, ktere bych od nekterych skutecne neocekaval.. HOUK!

Návštěvník Tada
Odesláno

Netahej to římské právo i sem na forum... Ve čtvrtek z toho mám zkoušku a už mi to leze i ušima... :suicide_anim:

Návštěvník Tada
Odesláno
s tímhle se setkáš v každém soukromoprávním odvětví i v teorii, je to základ

Tak jelikož recepce práva římského je v právu soukromém značná, tak bych se tomu ani nedivil. Aspoň ten předmět k něčemu je, i když ovládat ho je věc druhá :(

Kažodpádně to, že právo patří bdělým je pravda pravdoucí...

Odesláno

Myslím, že to prostě koupil a nepátral, tak nepátrejte a kupujte taky, ať je krize za námi .... :thumbsup_anim:

Návštěvník YPO
Odesláno

tohle vlákno je skvělý feedback týhle posraný doby - až vám dojde na dálnici benzín tak vám nikdo kromě "Giliuse" v týhle podělaný zemi nezastaví - trocha úcty a zamyšlení by pánové neškodilo

Odesláno
tohle vlákno je skvělý feedback týhle posraný doby - až vám dojde na dálnici benzín tak vám nikdo kromě "Giliuse" v týhle podělaný zemi nezastaví - trocha úcty a zamyšlení by pánové neškodilo

slučuješ naprosto neslučitelné, když ti dojde benzín, tak to je stav nouze, aukce na aukru sotvakdy bude stav nouze znamenat

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...